Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Beşinci Hastalık mı?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=80203
Tarih: 25 Ağu 2025 Saat 16:41

Konu: Beşinci Hastalık mı?
Mesajı Yazan: Burcu87
Konu: Beşinci Hastalık mı?
Mesaj Tarihi: 11 Nis 2024 Saat 09:38
Hocam iyi günler kızım 9 yaşında, ben 36 yaşında anneyim. Hem kızım hem ben 1 hafta 10 gündür grip geçiriyoruz. Kızımda aşırı balgam, halsizlik , hafif ateş vardı. Benim de aynı şekilde. Kızım dün sabah tokatlanmış gibi kızarık yanakla uyandı. Yanağı sıcak, avuç içleri kırmızı ve biraz kaşıntılıydı. Doktora gittik kan ve idrara bakıldı. Hgb 11 L, Hct 32,2 L, Mcv 72.5 L, Mch: 24.8 L düşük çıkan sonuçlar. Diğer testlerinde sorun yok. Doktor Zyrtec şurup verdi sadece. Şimdi bu sabah benim kol ve bacaklarımda döküntüler ile uyandım. İnternette okuduğum bilgilere göre yetişkinlerde bu döküntü yapabilir yazıyor. Bu doğru mudur? Tekrar doktora gitmeli miyiz? İkimiz de beşinci hastalik mı geçiriyoruz? Ben de Zyrtec kullansam olur mu? Görsele vücudumdaki döküntüleri ekliyorum hocam. 

https://hizliresim.com/6618f30" rel="nofollow">

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 Nis 2024 Saat 18:58
Cocuklukta gecirilmedi ise, her yasta 5.Hastalik gecirilebilir.
Turk doktorlari dokuntulu hastaliklari teshis edemezler. Onlar hepsine, "Allerji" derler!!
"Ates+Dokuntu" tablosunu iyi inceleyin. 

Mesaj Tarihi: 11 Nis 2024 Saat 19:28
Kızımın yanakları düzeldi. Benim döküntülerim aynı, ateş ve halsizlik var bende. Aşırı balgam ve öksürük de var. Zyrtec kullanmalı mıyım döküntü ve kaşıntı için? 

Mesaj Tarihi: 11 Nis 2024 Saat 19:58
Hocam diz kapaklarımda acı var, dokununca acıyor yürüyünce acıyor zor ayağa kalkıyorum. Döküntü devam ve ateşim yükseldi. Ateş ve döküntü tablosunu inceledim, kızım için evet 5.hastalık görünüyor ama kendim için değerlendiremedim.

Mesaj Tarihi: 11 Nis 2024 Saat 22:34
Kan sayimi yaptirip bana yazin!! 

Mesaj Tarihi: 12 Nis 2024 Saat 00:49
Hocam yarın kan sayımı yaptırayım ama sormak istediğim bişey var. 3 Nisan'da halsizlik ve boğaz ağrısı şikayetiyle ilk aile hekimine başvurmuştum. Amoklavin 1000 mg antibiyotik reçete etti. 2 gün yani 4 tane kullanıp ateşim düşünce bıraktım. Tam bir hafta sonra bu döküntüler çıkmış. Birkaç yıl önce factive isminde bir antibiyotik sonrası bu döküntüler çıkmıştı. Antibiyotiği yeterince kullanmadım yine de buna bağlı olabilir mi? 

Mesaj Tarihi: 12 Nis 2024 Saat 01:44
Antibiyotige bagli (Bilhassa Ampisilin ve  turevleri sonucu) allerjik reaksiyon olabilir. 
Ilac kesilince kaybolur. 

Mesaj Tarihi: 12 Nis 2024 Saat 07:13
Antibiyotiği en son 5 Nisanda içmiştim, devam etmiyordum hocam. Reçetede ilaç alındıktan 7-12 gün sonra kızamık benzeri döküntü olabileceği yazıyor.. Bacaktan kalçaya kadar güneşte haşlanmış gibi kırmızı, dokununca sıcak. Kollarım da yine aynı şekilde omuzlara kadar bu şekilde. Ayaklarda ve ellerde kaşıntı var. Hocam tek size güveniyorum, o yüzden size soruyorum Allah razı olsun sizden.. 

Mesaj Tarihi: 12 Nis 2024 Saat 19:22
Henoch-Schonlein Purpurasi. Bazi Viral hastaliklardan sonra olur. Kendiligiden gecer. Kasinti cok olursa,
 soguk kompres yapin.
Cok nadiren, bobreklerden kanama olabiliyor. Kontrol etmek icin, dokuntuler kaybolana kadar, sabah idrarini, 
cam bir kaba yapip, kontrol edin. 
Bugunden geriye, yazdiklarimi okuyun. 

Mesaj Tarihi: 12 Nis 2024 Saat 20:03
Hocam Allâh bin kere razı olsun, döküntülerim azalmaya başladı. Dediklerinizi uygulayacağım.. 

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2024 Saat 14:25
https://hizliresim.com/tratjiy" rel="nofollow">

Hocam kan sonuçlarım.

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2024 Saat 14:28
Hocam crp yüksek diye Azitro 500mg 3 tablet, ve d dimer yüksek diye coraspin reçete edildi. Bunları almalı mıyım? 

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2024 Saat 14:31
https://hizliresim.com/saqg2mg" rel="nofollow">

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2024 Saat 18:34
SAKIN HA!! Sakin Turk doktor akli ile antibiyotik vermeyin. 
WBC:8.10 ve bu Allahin cahili, hala antibiyotik yazma pesinde!

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2024 Saat 18:39
Hocam tahliller benim, 36 yaş kadın. Döküntülerin açıklamasını yapamadı doktor virüse bağlı dedi. Ben de virüs varsa neden antibiyotik yazdınız dedim. Crp yüksek olduğu için yazmiş. Allah'tan siz varsınız yoksa ne yapardık.. Peki hocam coraspin için ne düşünürsünüz? Almalı miyim!? 

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2024 Saat 19:12
Gereksiz, d-Dimer'i yukselten, viral enfeksiyonlardaki hucre yikimidir! 
Turk doktorlari, viral hastaliklarin ozelliklerini bilmezler! 
Viruslar, cogalabilmek icin; hucrelerin icine girerler ve "replikasyon" denilen bir mekanizma ile o hucreye
 yavru virusleri yaptirirlar. Bu yavru viruslar olgunluga erisince de, hucreleri parcalar ve etraftaki saglam
 hucreleri istila ederler! O yuzden de Griplerde; kirginliklar, adele ve eklem agrilari olur. 
SAKIN Turk doktorlarina inanmayin. 

Mesaj Tarihi: 28 Nis 2024 Saat 01:04
Hocam 15 günden fazla süredir hastayım. Önce grip belirtileri, sonra kızımın 5.hastalık geçirmesi ve bana bulaşması, kol ve bacaklarımda döküntü. Dediğiniz gibi hiç ilaç kullanmadan düzeldim derken bu sefer nezle veya sinüzit geçiriyorum. İlliadin uyguladım, yakama coldmıx damlattım ama çok şiddetli 4-5 gündür boyun tutulması ve göğüs altı ağrısı var. Yatamıyorum burnumu çektikçe sağ göğüs altım batıyo. Öksürüğüm yok ama yataktan kalkarken, oturup kalkarken, sağ kolumu hareket ettirince çok acı çekiyorum. Boynuma önceki yazılardan okuduğum için voltaren ve sıcak havlu uyguladım, çok fark etmedi. Göğüs altı ağrısı beni baya korkuttu hocam, diğer yazılarınızda yan ağrısı demişsiniz buna. Bu hastalıklar birbiriyle bağlantılı mı yani 5. Hastalık sonrası normal mi? 

Mesaj Tarihi: 28 Nis 2024 Saat 08:53
Anlattiginiz agri, EVET, Pleurodynia denilen "Yan agisidir"!
Agri cok oldugunda, 1 veya 2 tablet Novalgin alin. Gunde 6 taneyi gecmeyin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat