Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

İdrar yapmama

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=79781
Tarih: 19 Eyl 2025 Saat 17:44

Konu: İdrar yapmama
Mesajı Yazan: sural10
Konu: İdrar yapmama
Mesaj Tarihi: 11 Mar 2024 Saat 14:32
Hocam merhaba kixim 4 yasina yeni girdi günde 3 kez idrar ben söyleyince yapıyor ateşi yok yapınca yüz ifadesi değişiyor bazen agriyo diyor bazen agrimiyo diyince bizde bekledik test yapmadık bu tarz rahatsızlıklar bokreklerde sıkıntı yaratır mı bir yıl önce idrar yolu enfeksiyonu olmuştu size sonuçları atmıştım siz baktım surubu vverin demistiniz alıp kullandık düzelmişti 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 Mar 2024 Saat 20:49
Bobreklerde bir problem olsa; ayaklarda ODEM olurdu! 
Turk doktorlarinin IYE teshislerine inanmayin!!! Nitrit degerine bakin!!! Nitrit:(-) ise, IYE yok demektir.
Turk doktorlari; idrarda 3-5 Lokosit gorulse, hemen IYE derler! 

Mesaj Tarihi: 12 Mar 2024 Saat 11:05
Hocam bu aralar banyo yapmıyor herşeye ağlıyor onunla sakince ağlama krizlerini çözüyorum ama banyoda inanılmaz çığlık atıyor idrar kabına çişini yapmıyor....şunu sormak istiyorum günde en fazla 3 kez çiş yapıyor yapmak istemediği için yalandan ağrıyor diyebilir mi....

Mesaj Tarihi: 12 Mar 2024 Saat 20:03
Tas dusuruyor olabilir. IYE bu kadar siddetli agri yapmaz.. 
Agri oldugunda, 1 olcek Novalgin surup verin. 

Mesaj Tarihi: 17 Mar 2024 Saat 23:27
Hocam tam idrar testi yaptırdık nitrit negatif  bugün sabah idrarını ben götürdüm akşam 8 olmuş yapmıyor çiş yapmayı sevmiyorum diyor bazen popom açıyor bazende karnım diyor ama gün içinde hiç ağrıdan bahsetmiyo çiş zamanı neden yapmıyorsun dediğimde karnım diyor

Mesaj Tarihi: 18 Mar 2024 Saat 02:03
IYE degil! Zaten benzemiyordu! Acaba, vajinada bir yapisiklik mi var? Kendiniz, ic dudaklari iyice yanlara cekip bakin. 

Mesaj Tarihi: 18 Mar 2024 Saat 12:29
Tamam hocam kontrol etmeme izin vermiyor uykusunda bakıp yazarım size

Mesaj Tarihi: 19 Mar 2024 Saat 05:55
Hocam vajinada yapışıklık yok ama pisamasini  kilodunu karnıma kadar çekme diyor niye dediğimde agriyo diyo  genitali için agriyo diyo bazen popom agriyo diyo  bugün ateşi çıktı kafam agriyo diyo alın gosteriyorum orası değil kafam diyo...idrar testini yeniden yaptırsak mi....

Mesaj Tarihi: 19 Mar 2024 Saat 06:00
Bosuna. Atesin sebebine bakin. 

Mesaj Tarihi: 19 Mar 2024 Saat 06:22
Acile aile hekimine götürünce kızarıklık varsa antibiyotik yaziyolar ozelegiturunce test yapiyolar en son burun kültürü alındı hala çocuk onu söylüyor acıttı bir daha Dr  gitmiycem diyor....hocam hemen hemen hergun sorulan soruları okuyorum  denk gelmedi ateşle beraber çok huzursuz uyumuyorda  ağrısı varsa genede mi parasetamol. Onermiyorsunuz sunu soylim sizin yazıları okumadan önce 38 derece ateşte panikliyip acile kosuyordum  şimdi çok sakinim bütün gece uyumadi 

Mesaj Tarihi: 19 Mar 2024 Saat 08:11
Bu asirda, asilari yapilmis bir cocukta panikleyecek hicbir durum yoktur! 
Cok sikintisi olursa, herhangi bir ates dusurucuyu verebilirsiniz.

Mesaj Tarihi: 19 Mar 2024 Saat 23:22
Hocam çok fazla zamanınızı aldım anlayışınız için tesekur ederim kızımın dün gece ateşi çıktı hicuyumadi ateş dudurucuyu sabaha karşı verdim  çok az uyudu 24 saatde kesintisiz iki saat uyumustur huzursuz tekrar edeceğim ama  idrarını yaparken karnım agriyo diyor ateş daha sonra biraz çıktı dışarı çıkardım ateşi bir günden kısa sürdü ama genel olarak huzursuz uykuya direniyor ultrasyon çektirmeyi önerir misiniz...not:.eski çocuk Dr rutin kontrol eko ve USG istemisti biz eko (iki kez  yaptık biri normal kontrol diğeri korana oldu diye)USG yapmadik

Mesaj Tarihi: 20 Mar 2024 Saat 02:44
Baya fazlaca Turk doktorlarinin etkisi altinda kalmisiniz. 
Hicbir hastamdan; "Rutin" Eko ve US istemedim!! 
Bunu ancak, kendine guvenmeyen, hastasini muayene etmesini bilmeyen, hastalik arazlarindan anlamayan
 ahmak doktorlar uygularlar!
Bekleyin, hele bir atesli devre gecsin bakalim geriye ne kalacak!

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat