Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Test sonuçları romatizma ve d vitamini

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=79415
Tarih: 26 Ağu 2025 Saat 19:35

Konu: Test sonuçları romatizma ve d vitamini
Mesajı Yazan: Glnrkzy
Konu: Test sonuçları romatizma ve d vitamini
Mesaj Tarihi: 12 Şub 2024 Saat 16:35
Merhaba Kadir bey.

Oğlum 12 yaşında 1.70 boyunda. 

İlk olarak sorunu özellikle baş parmağı ağrıyor çıtlatmasa bile birşeyi tutarken kıt yapıp ağrısı öyle geçiyordu. 

Ayni gün hem çocuk doktoru hem ortopedi gördü. Bu yaz boyu anı bir şekilde attı. Ortopedi hızlı uzadığı için olabilir ciddi sorunu yok dedi ama sanırım çocuk doktoru romatizma için test yapmış.
Birde d vitamini eksik muhtemelen dedi d vitamini testi yaptı. 

Bu arada ben 1 ay önce 1 ampul vermiştim d vitamini. Ona rağmen 39 çıkmış. 

Size danışmak istedim.  Teşekkür ederim. 

https://hizliresim.com/1ve6ifr" rel="nofollow">

https://hizliresim.com/njtuxba" rel="nofollow">

https://hizliresim.com/hqut3o3" rel="nofollow">

-------------
Her şeyin başı sağlık

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Şub 2024 Saat 19:18
Tipik Turk doktoru!!! Boyle, salak salak islerle ugrasirlar! 
Adi gecen hastaliklarla en ufak bir alakasi yok!! 
Hele en komik olani; "Buyume ile" ilgi kuran salak!!!.. 
Hicbir sey yapmayin, zamanla kaybolacak. 
Evet, D vitamini HER Turk insaninda oldugu gibi; DUSUK! 
Simdi 1 ampul daha Dvit3 icirin. Haziran ayinda tekrar olcum yaptirip, bana yazin. 

Mesaj Tarihi: 12 Şub 2024 Saat 19:21
Sağolun hocam. Birde 2 buçuk yaş var 19 kilo. Onun da bir ay önce 30 çıktı dvit bir ampul ona da vermiştim. İki kardeşe de birer ampul kullanıyorum o zaman tekrar 

-------------
Her şeyin başı sağlık

Mesaj Tarihi: 12 Şub 2024 Saat 19:27
Aynen. 
NIYE? Turklerde D vitamini devamli dusuk?? 
Zira; gelismis ulkelerde oldugu gibi, Turkiye'de sut ve sut urunlerine D vitamini takviyesi YAPILMIYOR!! 
O yuzden, Amerikan halkina gunde, 400 unite D vitamini yeterli olurken, Turk insanina yeterli olmuyor! 
O yuzden; Amerika'da Dvit3 ampul kullanimi YOK! 
Bunlari izan edebilecek, Turk doktorlarini da ara ki bulasin!

Mesaj Tarihi: 12 Şub 2024 Saat 19:32
Peki hocam iki kardeşe de 1 er ampul daha kullanıp haziran da sonucunu bildireceğim. Çok teşekkür ederim.

Malesef artık isyan bile etmiyoruz. Canımızın kıymeti yok malesef. Kendimizi kuyudan çıkarmak için uğraşıyoruz. 

-------------
Her şeyin başı sağlık

Mesaj Tarihi: 10 Tem 2024 Saat 01:29
Kadir bey

Şu an tatildeyiz size sormak istediğim bir konu var. Şimdi bizim bazı doğru bildiğimiz yanlışlar var ve bunları sayenizde düzeltiyoruz. 

Ben çocukları 15.00 saati gibi denize çıkarıyorum. Yani güneş yanığı olmasın dik güneşe maruz kalmasın diyerek. 

Ama uzmanlar d vitamini için saat 12.00 ile 14.00 arası çıkarın diyorlar.. Öncelikle bu doğru mu? Yani ben 3 de çıkarınca bir etkisi yok mu? Eğer yoksa öğlen saati her gün 15 dk güneşe çıkarmam yeterli mi? 

Birde güneş kremi d vitamini almayı engeller özellikle faktör arttıkça deniliyor bu doğru mu? 

Yani kışın d vitamini takviyesi yaptık biri 30 diğeri 39 olmuştu. Birer d vit daha verdim ikisine. 2 ay zamanım var güneşten de mümkün olduğu kadar çok faydalanmak istiyorum.  En yakın zamanda tekrar test yapacağım. 

Saygılarımı sunuyorum 

-------------
Her şeyin başı sağlık

Mesaj Tarihi: 10 Tem 2024 Saat 10:46
Bir plaja bakın bakalım, öğlen saatinde plajda çocuklar var mı,yok mu? 

Güneş kremleri D vitamini yapımını önlerler! 
O yüzden kremi ilk günler kulak kepçesi, omuzlarına ve kalça-diz arası bölgelere sürün. 
Hatta çok beyaz çocukları ilk 3-5 gün, beyaz penye ile denize sokun. 

Mesaj Tarihi: 10 Tem 2024 Saat 14:42
Yani hocam öğlen götüren var çocuğunu ama ya yanık yada güneş çarpması yüzünden acilde alıyorlar soluğu. Çoğu akşam ateş kusma baş ağrısı ile gidiyor denizde mikrop var diyip antibiyotik veriyor doktorlar da bence güneş çarpması çünkü bu denize ben çocukluğumdan beri girerim. 12 yaşında oğlum 3 yaşında çocuğum yıllardır gireriz daldırır çıkarırım bol bol daha 1 kere denizde mikrop kapmadık böyle acillik olmadık. Çünkü hep 14.30 15.00 gibi gideriz denize.

Çocuklardan biri esmer babaya benziyor ona ilk gün dediğiniz gibi krem kullanırım biri de bana benziyor çok beyaz tenli onu da ilk 3 gün dediğiniz gibi koruyorum.

Demem o ki 3 den sonra alır mı d vitamini. 

-------------
Her şeyin başı sağlık

Mesaj Tarihi: 10 Tem 2024 Saat 16:00
Tabiiki de alır. Öğlen saatleri azami alınımın olduğu saatlerdir. Yoksa o saatler dışında hiç D vitamini yapılmıyor 
diye bir şey yok. 
Hiçbir deniz suyunda, hiçbir araştırmacı deniz sularında hastalık yapıcı bir bakteri tesbit edememiştir.

AKP dönemi doktorlarının ahmaklıklarına kafanızı takmayın, emin olun hiçbir şeyden haberleri yok. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat