Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Meningokok

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=79409
Tarih: 19 Haz 2025 Saat 11:47

Konu: Meningokok
Mesajı Yazan: İlay
Konu: Meningokok
Mesaj Tarihi: 12 Şub 2024 Saat 00:27
Hocam size yine bir soru sormak istiyorum. Amerika da 6. Ay aşılarımızı olup geldik. Bebeğim şu an 9 aylık. 7.5 aylıkken gelir gelmez Türkiye de bir doktora gittik. Meningokok aşısının ilk dozunu bebeğime vurmak istedi. Henüz bu konu da bir bilgiye sahip değildim. Yaptırmalı mıyız diye sorduğumda kesinlikle tavsiye ederim dedi, ve yaptırdık. Şimdi biz bu aşının ikinci ve üçüncü dozunu olmak istemiyoruz. Bu bebeğimiz için bir sıkıntı olur mu ? 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Şub 2024 Saat 04:23
Paraniz cok ise, yaptirin. SU ANDA TUrkiye'de bir Meningokok salgini YOK! 
Senelerdir bu asinin dedikodusu yapilir ama hala bir tane bile Meningokok menenjitine rastlanilmadi! 
Ayrica da; meningokok salgin yapan bir hastaliktir, girdigi memlekette yuzlerce, hatta binlerce cogugu
 hasta eder.  Oyle 1 veya 2 tane ile meningokok salgini olmaz. 

Mesajı Yazan: Fatma123
Mesaj Tarihi: 16 Şub 2024 Saat 16:25
Merhabalar ilk dozundan sonra neden diğerlerini tamamlamak istemiyorsunuz ? Bende bebeğime menenjit aşısı yaptırmak istiyorum ama

Mesaj Tarihi: 16 Şub 2024 Saat 19:30
Yaptirin, elinizi tutan yok! 

Mesaj Tarihi: 16 Şub 2024 Saat 19:52
Aşınin bi zarari yan etkisi yok demi hocam 

Mesaj Tarihi: 04 Nis 2024 Saat 00:25
Hocam merhabalar bebeğim 17 aylık bu kış boyunca sürekli her ay neredeyse boğaz enfeksiyonu oldu önce baba oluyor sonra  bebeğe geçiyor ateşi çok yükseliyor ve doktorlar hemen antibiyotik başlatıyorlar, 
 ben bu kısır döngüden çıkmak istiyorum lütfen bana yardımcı 
olur musunuz ? Ne yapabilirim bana bi çözüm önerin lütfen.
En son doktor bademcikleri yapısal olarak da büyük gözüküyor KBB ye bi gösterin bademcik olabilir o yüzden de sık hastalanir dedi ama bademcik ameliyatı küçük bi bebek için ağır olmaz mı? Bademcik varsa da alinmasi etkili olur mu ?

Mesaj Tarihi: 04 Nis 2024 Saat 03:56
   " son doktor bademcikleri yapısal olarak da büyük gözüküyor KBB ye bi gösterin bademcik olabilir o
 yüzden de sık hastalanir dedi "

Yapilacak bir sey YOK! Bildigin salak!! 
Bademcikler hastalik YAPMAZLAR!! Cocuklarda henuz antikorlar tam gelismedigi icin, hastaliklarla Lenfatik
 sistem mucadele eder ve bunun sonucunda da, birer lenf bezi olan, Geniz eti ve bademcikler BUYURLER! 
Asla hastalik yapma ozellikleri yoktur! Sakin bunun gibi salak doktorlara inanmayin! Onlarin butun derdi, 
sizleri ilaclarla biktirip, ameliyatlara razi edebilmek!  

Bunlar oyle gozleri donmus SAPIK zihniyetli sahtekarlardir ki, 17 ayik bebege bile bademcik veya geniz
 eti ameliyati yaparlar!!!! Bunlardan uzak durun.
Cok okumaniz lazim. 
ILK olarak; Forum ilk sayfasindaki; "Tesekkur ve 1 senelik tecrubelerim" yazisini okuyun.

Mesaj Tarihi: 04 Nis 2024 Saat 04:47
Bende bademcik ameliyatı yaptırma taraftarı değilim hocam açıkçası, bu kadar çok sık hastalanan bebeğim için ne yapabilirim peki ben ne önerirsiniz? 

Mesaj Tarihi: 04 Nis 2024 Saat 18:18
Opturmeyin!!!

Mesaj Tarihi: 06 May 2024 Saat 18:16
Hocam 26 yaşında emziren bir anneydim bebeğimi sütten kestim bu zamana kadar hep kan şekerim normal çıkardı en son ki kan degerlerimde değerim 63 çıktı ve hipoglisemi dedi doktor bu geçici bir durum mudur nasıl bir yol izlemeyeliyim 

Mesaj Tarihi: 06 May 2024 Saat 19:09
Siz bir şey hissetmediğiniz sürece, hiçbir önemi yoktur.

Mesaj Tarihi: 06 May 2024 Saat 20:01
Baş dönmesi göz kararması ve iki kez de dudaklarimda uyuşukluk karincalanma hissettim hocam,
Ama kan verdiğimde karnim toktu doktora bunu söyledim ama yine de istedi kanımı sonuçları alırken tok olduğunu hatırlat dedi sadece. Yani tok alınan kan da yanlışlık olabilir mi

Mesaj Tarihi: 06 May 2024 Saat 22:27
Türkiye'de her şey olur!!

Mesaj Tarihi: 07 May 2024 Saat 00:21
Peki ne yapmami önerirsiniz hocam aç karnına tekrar bir kan vereyim mi

Mesaj Tarihi: 07 May 2024 Saat 09:34
Hastane içi Laboratuvarlara GİTMEYİN! 
Özel laboratuvarda baktırın. 

Mesaj Tarihi: 15 May 2024 Saat 22:20
Hocam hipoglisemi için diyet uygulamami istedi doktor, şeker beyaz ekmek patates havuç bezelye muz gibi çoğu şeyi yasakladı sizce ben bu diyete uymalımıyım yada nasil bir yol izlemeliyim 

Mesaj Tarihi: 15 May 2024 Saat 22:21
Gercekten burdaki doktorlara hiç güvenmiyorum sizin görüşleriniz benim için önemli 

Mesaj Tarihi: 16 May 2024 Saat 09:06
Hastaneler disindaki, OZEL bir laboratuvarda, "Aclik kan sekeri" baktirip bana yazin.
O serserinin yaptigi gibi, tek bir seker degeri ile "Hipoglisemi" denip de bu sekil diyet filan verilemez!!
Bunun icin, 5 saatlik "Glikoz Tolerans Testi" gerekir. Bu salaklarin bunlardan haberleri bile yoktur.
Sahtekarliklari ortaya cikmasin diye de; "-Hamileler bu testi yaptirmasinlar" diye de zirvalarlar!

Mesaj Tarihi: 16 May 2024 Saat 10:05
Hocam bulunduğum yer öyle özel bir laboratuvar yok diye biliyorum.
Sizin glikoz tolerans testi dediğiniz ogtt demi? 
Dün bana şeker yüklemesi yapıldı hocam 
Sonuçları resim olarak yükleyemedim o yüzden yazıyorum 

Glikozile hemoglobin 
Referans aralığı 4-6.2            değer 4.7% 

OGTT 100gr açlık 
90.1 

OGTT 100 gr 1. Saat 
103.7 

OGTT 100 gr 2. Saat 
98.5 

OGTT 100 gr 3. Saat 
56.7 

Bu kanları vermeden önceki akşam saat 10:00 da yemeyi içmeyi kestim hocam ilk kanı sabah 9:26 da verdim 
O da 90.1 çıkmış 

Seker yüklemesi için olan içeceği 9:50 de içtim ve ictikten sonra her 1 saatte bir 3 Kez kan verdim 

1. Saat 103 .7 
2 saat 98.5 
3. Saat 56.7 

Mesaj Tarihi: 16 May 2024 Saat 10:08
Sonuçları bu şekilde değerlendirmeniz mümkün müdür? 
Açlık saatleri mi yazdim sizlere daha net bir bilgi vermeniz için 
Kan şekerinde açlık saati de önemli diye düşünüyorum 

Mesaj Tarihi: 16 May 2024 Saat 12:19
Baslangictaki kan sekeriniz: 90.1mg/ml
3. saatte 56.7mg/dL ye inmis. 
Baslangictaki degerin altina inmesi, pek hos degildir. 
Ilerde (belki 50, belki 60 yasindan sonra) seker hastasi olabilirsiniz.
Sadece, ac karnina seker ve tatli yemeyin. Bu gibi gidalari ve Muz, Hurma, Uzum gibi meyvalarida en az 
miktarlarda yiyin.
Zamanla aclik kan sekerinizin yukseldigini goreceksiniz. Eger bu artis hizli oluyorsa, daha ciddi bir diyet
 uygulamaniz gerekebilir. Hamilelerde, bu degerler, dogumdan sonra tamamen kaybolabiliyor. 
O zaman diyet filan gerekmez. 

Mesaj Tarihi: 16 May 2024 Saat 12:26
Daha şimdiden bana çok sert bir diyet uygulamami söylediler hocam patates havuç bezelye hepsini yasakladılar,
Şeker ve tatlıyı aç karnına yemezsem ve tok karnına da çok fazla tuketmezsem bu durum geçici bir durumdur demi 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat