Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Nevralji-Migren

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=79251
Tarih: 01 Eyl 2025 Saat 07:17

Konu: Nevralji-Migren
Mesajı Yazan: erhazan
Konu: Nevralji-Migren
Mesaj Tarihi: 30 Oca 2024 Saat 09:29
Hocam bende (36 yaş kadın) şiddetli baş ağrıları mevcut. Migren ile uyumlu şekilde. Ancak birkaç senedir göz ve ağız kenarlarında segirme, başımın da çeşitli yerlerinde şimşek çakması şeklinde ani ve hemen geçen yoğun bir ağrılı acıma oluyor. Bu durumu nöroloji doktoruna anlattığımda "seninki hiçbir çeşide uymuyor dedi ve öğretmen olduğum için " Boş vaktin çok olduğu için o ağrı yapıyordur" diyerek de alay etti. 
Şu an bu ağrılardan dolayı çok zordayım. Hayat kalitem fazlasıyla düşük. Sürekli baş ağrıları yaşıyorum. Nasıl bir yol izlemem gerek? Bu iki hastalık aynı anda mevcut olabilir mi? Teşekkürler. 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Oca 2024 Saat 19:42
Turk doktorlarinin; "Trigeminal Nevralji" (Tic douloureux diger adidir) hakkinda hicbir bilgileri yoktur!
 Onlari takmayin.
Agri basladiginda, hemen dayanabildiginiz kadar sicak (utu ile isitilmis) havluyu, agriyan bolgeye bastirin
 ve 2 tablet Novalgin alin. (Gunde 6 taneyi gecmeyin)
Tamamiyle sikinti(stres) sonucu olur. Biraz kafanizi farkli islere verin. 

Zaten SALAK oldugu; bir ogretmene;  " Boş vaktin çok olduğu için o ağrı yapıyordur" demesinden belli! 
Salak; ogretmenlerin sadece sinifda ders verdigi zannedecek kadar da aptal.
Ders nasil hazirlanir, imtahan sorulari nasil hazirlanir, nasil degerlendirilir, bunlardan heberi bile yok! 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat