Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Enfluvır

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=79038
Tarih: 24 Eki 2025 Saat 07:11

Konu: Enfluvır
Mesajı Yazan: Mstfmmm
Konu: Enfluvır
Mesaj Tarihi: 14 Oca 2024 Saat 22:32
Merhaba doktor bey 1 Ocak'ta oğlum(11 aylık) ve ben yapılan sürüntü testi sonucu pozitif çıktık. Oğluma enfluvir şurup ve azitro şurup bana ise enfluvir hap başlandı 6 Ocak'ta bitti. Ama oğlumun geçmek bilmeyen burun tıkanıklığı ve geniz akıntısı vardı. Kbbye götürdüm birşey yok yıkama yap dedi  . Esas sorum şu bebeğimin ve benim başımız ağrıyor ilacın yan etkilerinden biri baş ağrısı fakat 6 ocaktan bu yana devam edermi bu yan etki? Çok korkuyorum kafaya takıyorum dişte çıkarmıyor ondan ağrıyor desem. Ne yapmalıyım bir ilacın yan etkisi kaç gün sürer acaba 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Oca 2024 Saat 03:14
11 aylik bir cocukta, Strep-A Testi pozitif OLAMAZ!! 
Eger hakikaten varsa: Ates+ Agizda pis koku+Dili kaplayan pas tabakasi olur. Bazi hassas cocuklarda,
 bulanti/kusma da vardir. Bunlar yoktu ise, kesin laboratuvar sizi dolandirdi demektir.
Bazi sahtekar laboratuvarlar adet haline getirdiler, hic test uygulamadan, (+) diye sahte rapor veriyorlar! 
Strep-A varsa, NIYE Enfluvir veriyor??
Strep-A varsa; NIYE 1 aylik koruyucu tedavi vermiyor? 
Cok okumaniz ve boyle durumlari kendiniz hallertmeniz gerekiyor. Mumkun oldugunca bu sahtekarlara
gitmeyin. 

Mesajı Yazan: Mstfmmm
Mesaj Tarihi: 15 Oca 2024 Saat 09:08
Hocam söylemeyi unutmuşum a grubu değil b grubu pozitifti ona göre verdi ama bebeğim geceleri uykusundan uyanıyor benden bir dk bile ayrılmıyor :(

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Oca 2024 Saat 19:20
11 aylik bir cocukta, "B-Grubu" Streptokok olmaz. Bu doktor neyin kafasini yasiyor?
Yeni dogan bebeklerde annenin cinsel organindan bulasabilir ve o zaman tedavisi gerekir. 

Sakin bu doktorun hicbir dedigine inanmayin. Hicbir ilac vermeyin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat