Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Gribal enfeksiyon

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=78608
Tarih: 23 Oca 2026 Saat 08:30

Konu: Gribal enfeksiyon
Mesajı Yazan: Deryaydn
Konu: Gribal enfeksiyon
Mesaj Tarihi: 14 Ara 2023 Saat 22:00
Oğlum 16 aylık 10 kg hocam evde okula giden abisi var. Geçen hafta 8 yaş abisinin çok burnu akıyordu ama ateşi ya da başka bir durumu yoktu. Dün 15 00 dan sonra bebeğin de kafası ısınmaya başladı hiç ilaç vermedim ateş düşürmedim geceyi öyle 39 derece yana yana geçirdi pek uyumadı sürekli emmek istedi sabah iyiydi keyfi. Yine saat 16 17 ye kadar az bişi iştahsızlık harici keyfinde sıkıntı yoktu ama sonra ateşi 39,5 a çıktı sonrave bu saate kadar mızık mızık ağladı uyuyamadı üstümden inmiyor huysuz. Emen bir çocuk sürekli emmek istiyor hasta olunca da. Aslında dilinin ucu pembe, gerisi de süt kalıntısı gibi beyaz ben viral olduğunu düşünüyorum. Ama çok zorladı sürekli ağlıyor zaten 2 gündür uyumuyoruz gibi bişi, kızacaksınız ama dayanamadım calpol verdim hocam şimdi ateşi hemen düştü gayet güzel uyuyor. 
1) Hastalık sürecinde 1 2 kere yorgunluktan bayılmamak adına ateş düşürürsek iyileşmeyi ertelemiş olur muyuz? 24 saati geçkin ateş düşürücü ilaç hiçbişi vermedik bağışıklık yine çalışır mı? 
2) bu çocuk daha hiç antibiyotik kullanmadı ama 16 aylık hayatında 9 10 kez grip geçirdi abisi yüzünden. Grip olunca tabi ki iştahı azalıyor az yiyor günlerce zaten biraz zayıf. 10 kg 82 cm. Bu hastalıklar yüzünden gelişimi sekteye uğrar mı diye çekiniyorum. 
3) 6. Hastalıktan şüpheleniyorum başka bir belirtisi var mıdır? El ayak yazın geçirmişti

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Ara 2023 Saat 03:38
1-2 sefer vermenizin bir sakincasi yok.
Evet, Gripal enfeksiyon. 
6. Hastalik: Ates duser, dokuntu baslar. Viraldir ilaci yoktur.
Gelisimi ne bir sey olmaz.
Kotu tarafi; onumuzdki kis da bu sekilde hasta olacak..
Iyi tarafi, okula basladiginda, mikrop kolleksiyonunu yaptigi icin, hasta olmayacak ve dersleri de 
(devamsizlik olmadigi icin) daha iyi olacak. 

Mesaj Tarihi: 15 Ara 2023 Saat 09:40
Calpol ün etkisi 4 5 saat kadar sürdü sonra yine ateşi çok yükseldi. Sabah 2 3 tatlı kaşığı toplamda yediği kahvaltı. Ateşi çok kafaya takmıyorum ama az yediğinde daha da süzülür mü diye çok çekiniyorum hocam derdim o:(

Ateş düşüp döküntü başlamadan önce 6. Hastalığı kestiremiyoruz o zaman hocam doğru mudur? Ani başlayan 39 üzeri ateş olunca bir de 2 yaş altı olunca aklıma o gelmişti. 

Mesaj Tarihi: 15 Ara 2023 Saat 10:12
Hocam kusma da başladı bu arada sadece anne sütünü kusmuyor bir lokma yesin hemen öğürüyor acaba domuz gribi mi

Mesajı Yazan: Emy
Mesaj Tarihi: 15 Ara 2023 Saat 14:31
Her bebek farklıdır. Geçmiş olsun. Benim oğlum 8 aylıkken 6.hastalık geçirdi. Lakin 3 gün boyunca hiçbir ateş düşürücü ateşini düşürmemişti. 38.8 altına düşürememiştik. 3 günün sonunda bıçak gibi kesildi ateş. Akabinde döküntüler oldu. 

Mesaj Tarihi: 15 Ara 2023 Saat 15:22
https://hizliresim.com/5haysfn" rel="nofollow">

Hocam hiç ağlaması kesilmiyor huzursuz ve sabah 2 kez kustu su da kabul etmiyor diye gittik kan tahlili verdik. Bari bi işe yarasın diye demir seviyesi ve d vit de baktıralım dedim onlar daha çıkmadı. En son 7 aylıkken bakılmıştı çünkü. İnfluenza salgını var diye sürüntü de aldılar ama o negatif geldi

https://hizliresim.com/5haysfn" rel="nofollow">

Mesaj Tarihi: 15 Ara 2023 Saat 16:20
https://hizliresim.com/6j2ixzr" rel="nofollow">

Diğerleri de çıktı. Tiroid değerleri yaşına göre normal mi? 

Mesaj Tarihi: 15 Ara 2023 Saat 20:07
Ates dusurmeyin!!! Ates olmazsa, bagisiklik calismaz!! 
Antibiyotik GEREKMIYOR!! 
Anemi :Yok.
Kan hastaligi/Losemi:Yok. 
Grip icin anlattiklarimi uygulayin. 
D vitamin seviyesi anormal dusuk!! 
Bir ay ara ile 2 ampul Dvit3 icirin, Nisan ayinda sadece D vitamini baktirip, bana yazin. 
Gerisi onemli degil, assagilik laboratuvar eriskin "Referanas Araliklarini" kullanmis. 

Mesaj Tarihi: 16 Ara 2023 Saat 10:54
Hocam inanın nasıl düşük oluyor anlayamıyorum her gün dvit damla vermiş halimiz bu hani bazen ayda 2 3 gün unutmuşuzdur belki. Güneşe de yazın her gün çıktı üstelik 50 60 değil 30 faktör kullanıyoruz beyaz da bir çocuk hiç sürmeden de korkuyoruz açıkçası. 1 yaşından sonra ampul verecektim hadi dedim tahlille bakarız öylr veririz, sırf dvit de bakmadılar illa bi hasta falan olur kan almamız gerekir delmişken her şeye bakarız şimdi delik deşik olmasın demişlerdi. Şu durumda hemen bir ampul vereceğim hocam.
Demiri düşük dedi dr enfeksiyonu geçince demir takviyesi konuşuruz dedi ama hasta olduğu için demir düşük çıkmış olabilir mi? Ateşliyken alındı bu kan

Mesaj Tarihi: 16 Ara 2023 Saat 19:36
Anemi icin; "Demir'e" degil, Hgb degerine bakilir. O da IYI!! Anemi YOK!! Sakin o aptala uyup da Demir
 ilaci vermeyin.
Turk doktorlari, cocuklardaki Hgb ve Demir degerlerinin eriskinlerle ayni olugunu zannedecek kadar ahmaktirlar!!!
Bu konu ile ilgili yazilarimi okuyun, Turkiye'de bu ahmaklik cok yaygindir! 

Mesaj Tarihi: 16 Ara 2023 Saat 20:09
1)Hocam zaten vermeyeceğim ama bilgilenmek için soruyorum daha önce bir doktor tee ilk oğlum bebekken, demir vs diğer vitaminlere de baksanız mı demiştim yine böyle bi hastalık nedenli kan sayımı yapılacaktı. Doktor ateşliyken güvenilir olmaz serum demir azalır ferritin yüksek çıkar değerlendirilmez doğru düzgün demişti. Hgb de de aynı durum geçerli oluyor mu yani ateşliyken hafif düşük çıkar mı? 7 aylık yapılan tahlilde 11,6 mış arada hiç bakılmadı gerek olmadı. 

2)Bu arada bizim crp değeri 13 çıktı. Doktor hemen antibiyotik de yazdı ama hocam hani viraldi, ben wbc düşük viral bu dedim siz de onayladınız dedim. Ama crp onüççç bu daha enfeksiyonun başı olabilirrrr yükselebiliirrr falan dedi. Üstelik prokalsitonin de bakmış ve o da çok düşük. Ben artık zıtlaşmak istemediğim için kullanmayacak olmama rağmen ılımlı olmak adına peki alalım ama ben 1 2 gün bekler öyle veririm geçmezse falan dedim. Ona bile kızdı ben kaç yıllık hekimim, çocupun gözleri küçülmüş yüzü süzülmüş gerekli olduğu belli falan dedi. Gerçekten biz kimlere kaldık diyorum anne baba olmak çok zor doktorun dediklerini bile teyitlemek zorundayız şöyle bi iç rahatlığıyla size güvenebiliyoruz sizin de çocukları birebir yüzyüze görme imkanınız yok maalesef. 

Mesaj Tarihi: 16 Ara 2023 Saat 20:33
1- Evet. HER atesli hastalikta, Hgb ve demir seviyeleri duser.
ZIRA: Demir elementi mikroplar icin de cok luzumludur. Vucut bunu bildigi icin (Turk doktolari bilmezler) 
Hgb ve demiri depolara ceker! Ayricada, 7 aylik icin, Hgb:11.6 baya iyi bir degerdir. 
2- CRP'nin hicbir anlami yoktur.. BU assagilik dolandiricilik kasten, her atesli hastaya Antibiyotik verebilmek
icin Turk doktorlar tarafindan uydurulmustur! CRP; hucre yikimi olan HER durumda,  Griplerde bile yuksek
 cikar.
O "okuz" bunca yillik doktor imis, hala salak, hala salak!! 

Mesaj Tarihi: 17 Ara 2023 Saat 13:08
Hocam işte o 11.6 değeri 10 ay önce ve hastalık yokken yapılmış bir tahlildi. Şimdi 11.1 de iyiyse sadece beslenmeye dikkst edeceğim. Anne sütü alan ama az yiyen bir bebek. Sabahları çeyrek ila yarım yumurta arası benim çabamla yiyor. Bir öğün içine meyve rendelenmiş ya da ezilmiş yoğurt bir öğün de kıymalı tarhana kıymalı bezelye etli dolma gibi bir yemek yiyor. Yiyor dediğim öğlen yarım kase çorba, arada 2  kaşık yoğurt çeyrek muz akşam 2 yemek kaşığı kıymalı bezelye gibi bir günü. Zaten midesi küçük diye pşkav makarna vermiyorum yoksa onları çok yiyesi var. Birazcık asıl yemeği yedikten sonra az miktarda veriyorum yoksa sırf onlardan yiyecek.
Möllers balık yağı önerir misiniz faydası olur mu acaba

Mesaj Tarihi: 17 Ara 2023 Saat 20:31
Bu yasta "Balik yagi" ONERMIYORUM!! 
Eskiden vitamin imalati yok iken kullaniliyordu! Yedikleri yeterli. Zorlamayin. 
Okumaya devam. 

Mesaj Tarihi: 17 Ara 2023 Saat 21:17
Hocam ateş düştü 2 gündür yok ama bugün fark ettim banyoya soktuğumda ne kadar önce çıktı bilmiyorum ama ense, kulak arkaları, göbek ve sırtta kırmızı minik sivilceler var akşam ışığında telefonda çekemedim sabah duruyorlarsa gün ışığında çekerim. Kol ve bacaklarda yok içleri dolu değil ve seyrekler yoğun değiller

Mesaj Tarihi: 17 Ara 2023 Saat 21:25
Viral bir dokuntu veya isilik olabilir, ikisinin da hicbir onemi yoktur. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat