Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Demir ve D vitamini değerleri

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=78473
Tarih: 31 Ağu 2025 Saat 23:20

Konu: Demir ve D vitamini değerleri
Mesajı Yazan: yeldabinici
Konu: Demir ve D vitamini değerleri
Mesaj Tarihi: 05 Ara 2023 Saat 01:54
Merhaba hocam;

12 yaşındaki kızım (164 cm, 60 kg) için yazıyorum. Biz 2 yıldır İngiltere'de yaşıyoruz. Burada malum güneş çok görünmüyor. Bu nedenle, sizin tavsiyenizle her yıl 2 ampül Dvit veriyorum kızıma. Bu yıl bir de d vitamini kapsüllerinden (1000UI) veriyorum. Ekim ayının ortasından beri kullanıyor. 13 kasımda bir kan sayımı yaptırdık ve D vitamini ile demir değerlerini sizin de yorumlamanızı çok isterim çünkü bu konuda kafam netleşmiyor. Buranın sağlık sistemi zaten beni ürkütüyor, çok da güvendiğim söylenemez ( nereye güvenicez onu da artık bilemiyoruz ya, ayrı konu)

D vitamini için 2 değer var gibi anladım, hangisi olduğuna emin olamadım, ikisini de yazıyorum size
Hydroxyvitamin D2 level - normal   77 
Serum ALT level 19  U/L  0.00 - 33.00 U/L 

Kızımın bebekliğinde de demir eksikliği olduğu söylenirdi. Yine dediğiniz düşük görünen ferritin tabi. ama burda da aynı şey yapılıyor galiba hocam. Kızımın ferritin değeri 17 (referans 13-150 arası) ve hemoglobin estimation 133 (referans 115 - 155) bizim asıl bakmamız gereken bu değer midir demir için? 

D vitamini ve demir takviyelerini almaya devam edelim mi? Merakla yorumunuzu bekliyorum, saygılarımla

Yelda

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Ara 2023 Saat 03:14
D vitamin seviyesi:IYI!! Aynen devam edin. 
ALT: Karaciger enzim testi, D vitamini ile hicbir alakasi YOK! 
Ferritin degeri: 17 !!   17, 13'den BUYUK!!! Dusuk degil KI!!
Hgb: 133 ! Bu deger de, referans araligi ICINDE! 
Anemi denilebilecek hicbir bulgu YOK! 
SAKIN, Demir ilaci kullanmayin. 
Ben Ingilter'de bir muddet calistim, ne kadar ahmak doktorlar olduklarina yakinen sahit oldum. 
Zaten benim calistigim serviste, Ingiliz doktor YOKTU! Hepsi Pakistanli idi. 

Mesajı Yazan: Emy
Mesaj Tarihi: 05 Ara 2023 Saat 12:40
Merakımdan soruyorum. Pakistan da tıp eğitimi ve doktorlar daha mı iyi ve güvenilir? 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Ara 2023 Saat 20:13
Ben Ingiltere'de, pakistanli doktorlarla calistim, pek ahim sahim degiller. Sahsi olarak kendilerini gelistirebilmis
iyi doktorlari var. Sistem ayni bizdeki gibi. 
Ama, kesinlikle Suriye'den, Irak'dan gelenlerden iyiler. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat