Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

İdrar yolu enfeksiyonu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=78422
Tarih: 18 Tem 2025 Saat 15:42

Konu: İdrar yolu enfeksiyonu
Mesajı Yazan: Özz
Konu: İdrar yolu enfeksiyonu
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2023 Saat 23:25
Hocam slm. 9 yaşındaki oğlumda çişini yaparken yanma ve kilodunda ara ara sarı lekeler vardı. Sıcak sabunlu suya oturttum 5 6 kez düzelme olmayınca dün idrar tahlili ve kültürü yapıldı. Kültür pazartesi çıkacak dendi diğer çıkan tahlile göre yoğun enfeksiyon var denilip piyeloseptyl diye bir ilaç verildi. İdrar tahlilinde RBC 71. WBC 85 çıktı diğerleri normal görünüyordu ne önerirsiniz bize hocam ilacı kullanmalı mı tedavi doğrumu sizce

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Ara 2023 Saat 02:37
Onlari soyleyen ve bu tahlili "O sekide" degerlendiren doktor, cok assagilik bir sahtekar! 
Erkek cocuklarda IYE OLMAZ!!! 
SAKIN IYE konusunda Turk doktorlara inanmayin.Nitrit:(-) ise IYE yoktur! 

Mesaj Tarihi: 01 Ara 2023 Saat 08:44
Evet hocam nitrit negatif genel durumu iyi ama yoğun enfeksiyon denildi   hatta çocuk aynı zamanda tahlil verdiğimiz gün dahil soğuk algınlığı vardı ateşi olmadı ama rahatsızdı yani. Bu anormal çıkan sonucun bu durumla bi ilgisi olabilir mi diye sordum Dr a yok dedi o başka bişey bu durum başka. Ben bu arada boş durmadım yaban mersini yedirdim suyunu içirdim kedisi iyi ama sonuç böyle çıkınca bizde arada kaldık hocam. Tahlil sonuçlarını tam olarak gönderebilseydim size aslında daha net olurdu 

Mesaj Tarihi: 01 Ara 2023 Saat 09:14
Hocam kültür sonucu da çıkmış üreme oldu yazıyo

Mesaj Tarihi: 01 Ara 2023 Saat 18:46
Disardan bulasmistir. Sakin inanmayin. Bunlarin tamami sahtekar.

Mesaj Tarihi: 01 Ara 2023 Saat 19:17
İlacı dün sabah akşam olarak vermiştim şimdi kessem vermesem aksi bi durum yaşanmaz inşallah dimi hocam. Çocuk zaten ağlayarak içiyo bu tür ilaçları banada herdefasında vicdan yaptırıyor sizden bahsettim çok sevdi sizi:)) sağolun 

Mesaj Tarihi: 02 Ara 2023 Saat 02:43
Kesin!!

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat