Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Geniz Eti

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=77941
Tarih: 01 Eyl 2025 Saat 07:17

Konu: Geniz Eti
Mesajı Yazan: Nacwes
Konu: Geniz Eti
Mesaj Tarihi: 13 Eki 2023 Saat 08:23
Hocam çocuğum 3.5 yaşında ve bizde geniz Eti mağduruyuz:/ levomont ve dalman sprey kullandık . Yazında bir ay hep denize girdi şuan geniz Eti enfeksiyon olduğu  için antibiyotik verdi doktorumuz .ve Buarada levmont ve spreye ara verdik çocuk hiç düzelmedi burnu şiş nefes alıp verirken ben ne yapmalıyım:/%70-80 nefes ilgili sorunu olduğunu söylemişti geniz Eti şişliğinden dolayı doktor . İlladin damla şeklinde kaç gün kullanmalıyım herşeyi kesip bu süre zarfında burnunu baby wac la çekiyorduk onada ara verdim zararı mı oluyor bilemiyorum :/ illadin ne sıklıkta kullanmalıyım 5 kullandım bıraktım bir daha 5 gün kullandım tıkanıklığı devam ederse ne yapmalıyım ki öyle olduğu için antibiyotik başladı levmont ve spreyi kestiğimde solunum için sıkıntı olursa ne yapmalıyım 

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 13 Eki 2023 Saat 08:24
Kreşe de başladığı için bu yıl bir çok mikropla muhattap oluyor doktorumuz illadin sık kullanımı bağımlılık yapar diye bizi korkuttu malesef:/ önerdiğiniz pediatrik olanı mı damla olarak da satılıyor ama pediatrik değil dedi eczacı ? 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 Eki 2023 Saat 18:49
  " geniz Eti enfeksiyon olduğu  için antibiyotik verdi doktorumuz "
Sizde bu SAHTEKARLIGI yediniz, oyle mi?? Ne diyelim. 20 seneden beri bu doktorlarin uyguladiklari bunun
gibi sahtekarliklari anlatiyorum..  Hic mi okumadiniz; "Sahtekarligin 3 safhasi" yazimi???
Levomont; Astim ilacidir... O (sozum ona) geniz eti iltihabi ile NE alakasi var!! Madem iltihap var diyor, 
neden antibiyotik vermemis?
Dalman; Kortizon!! Evet kasten veriliyor! Once Kortizon etkisi ile sahte bir iyilik hali yaratiyor, sonra devam
edilince;  kortizon etkisi ile bagisiklik baskilanip, zayiflatiliyor ve bu sayede cocuk devamli hasta oluyor ve 
sizler devamli bu doktorlara, hastanelere tasinip duruyorsunuz.
Sahtekarligin 3 Safhasi yazimi iyi okuyun.
Gelelim sizleri Iliadin'den sogutma hilelerine!!! 
BU PUST doktorlar Dalman gibi kortizonlu ilaclari verirler sonra da, kortizon ile hicbir alakasi olmayan
 Iliadin'e "kortizon" derler.
Iliadin: Eriskin ve Cocuk formlari vardir. Bunlarin da damla ve sprey sekilleri vardir.
SIZ;Pediatrik DAMLA alacaksiniz. Damla bulamazsaniz, Pediatrik spreyi, baska bir damlalikli siseye bosaltip 
kullanin. 

Eriskinler icin, Sadece Sprey sekli var. Kulak agrisi icin kullanilacak ise; O da damlalikli bir siseye bolasaltilip,
kullanilabilir. 
Yazilarimi okuyun ve sadece Grip icin anlattiklarimi uygulayin.. 
Siz hic bu PUST doktorlarin, Grip teshis ettiklerini gordunuz mu?? Ya Astim derler, ya da Allerji. 
Hem enfeksiyon derler, ama Antibiyotik yazmazlar, hem kortizon ve hem Astim ilaclarini verirler. 
Burun tikanikligi Griplerde 2-3 hafta surer. Bu surecte devamli Iliadin kullanilmaz. Serum Fiz 10'ar damla
damlatin.
Ayrica da; burun tikanikligini acma mecburiyetiniz YOK! Cocuk agizdan de nefes alabilir. 

Mesaj Tarihi: 13 Eki 2023 Saat 21:54
Anladım hocam dediklerinizi uygulayacağım şuan antibiyotik yeni bitti 5 gün illadin kullanıp grip için olan dediklerinizi yapacağım. Burun tıkanıklığı geniz etinden olduğuniçin tedirgin olmuştım uyurken zorlanıp uyanıyor çünkü umarım faydasını çabuk görürüz teşekkür ederim cevabınız için hocam 

Mesaj Tarihi: 13 Eki 2023 Saat 22:11
Burun tikanikligi ile ugrasmayin. 2-3 hafta surecek.. Agizdan nefes alir, merak etmeyin.

Mesaj Tarihi: 18 Eki 2023 Saat 21:20
Hocam illadin kullandım 5 gün bugün sadece serum fizyolojikle temizledim. Ama burnu dolu hala geniz eti şiş ağızdan nefes alıyor burnu akmıyor tam çekiyorum sümüğü açık sarı beyaz kıvamda bir tur daha illadin kullanmam gerekir mi 1-2 gün sonra? 

Mesaj Tarihi: 19 Eki 2023 Saat 03:40
Burun tikanikligi, sumuk nedeni ile DEGIL, odem nedeni ile oluyor. Fazla kurcalamakla, odemi arttirirsiniz. 

Mesaj Tarihi: 19 Eki 2023 Saat 08:41
Tamam hocam teşekkür ederim 

Mesaj Tarihi: 19 Eki 2023 Saat 18:48
Çok meşgul ettim hocam üzgünüm. Grip aşısı olalım mı ? Ne düşünüyorsunuz bu durum için 3.5 yaşında çocuğum

Mesaj Tarihi: 19 Eki 2023 Saat 19:27
Olun. Ilk defa asi olacak ise, 1 ay ara ile tam doz asi olacak. 

Mesaj Tarihi: 25 Eki 2023 Saat 01:12
Hocam 19 ekim de illadin bitirdik 22 ekimde ateşlendi bizim kız 39.5 kadar birşey vermedim evde dolven vardı onu verdim inmeyince rahatladı çocuk ama ertesi gün gene ateşlendi ve aynı seviyeye gelince dolven verdim Buarada sarımsak bal limon verdim takviye olarak şuan da gece yatarken çok zorlanıyor öksürük var burun tıptıkalı sıcak buhar da çok fayda etmiyor kozalak macunu bir çay kaşığı verdim bir tık duruldu öksürüğü gibi geniz Eti de büyüdü haliyle . Ne yapayım hocam iki gündür okula da gitmiyor doktora gitsem antibiyotik yazıcam dediğiniz gibi pas görüntüsü yok dilin biraz bademcikleri çok az beyazladı sonra geçti gibi çokmince bir kaç çizgi var  

Mesaj Tarihi: 25 Eki 2023 Saat 01:12
Buarada grip alışını bulamadık o yüzden vurulamadık 

Mesaj Tarihi: 25 Eki 2023 Saat 01:27
YAA!!! SU sarimsagi da KIM icat etti??? Esas is goren, "Limonlu bal!!" Boyle salak salak islerle ugrasmayin. 
Yok; "sarimsak", yok; "Kozalak surubu"!!! Birakin bu isleri! Ben ne diyorsam onu uygulayin. 
Grip asilarini ara ara sorun. Tropikal meyva ithalatindan para artarsa, yeni parti asi gelir insallah!! 

Mesaj Tarihi: 25 Eki 2023 Saat 01:34
Grip aşısı için fluarix tetra diye bir marka temin edebiliyorlar tabi bulabilirsek ? Bu hali sorun değil değil mi ? Çocuk hiç toplamadığın için ne bileyim bende sarımsak ekledim eklemem hocam bundan sonra bal+limon devam ederiz :/ 

Mesaj Tarihi: 25 Eki 2023 Saat 18:34
BUTUN Grip asilari AYNI cins viruslerden uretilirler. Hangi viruslerin asi icine konulacagini, DSO belirler ve
 bu ana virus tiplerini asi firmalarina gonderir. Icerik olarak, BUTUN Grip asilari aynidir. 

Mesaj Tarihi: 25 Eki 2023 Saat 20:39
Tamam hocam yarım doz bir ay arayla 2 kere mi vurulacak peki? (3.5 yaş ) Buarada cevaplarınız için teşekkür ederim 

Mesaj Tarihi: 25 Eki 2023 Saat 23:42
Formda sanki bir yerde yarım yazdınız diye okumuştum bize tam toz 1 ay arayla yazmışsınız hocam 

Mesaj Tarihi: 26 Eki 2023 Saat 02:31
Bu sene asi prospektusunde, TAM doz diye yaziyor. 

Mesaj Tarihi: 26 Eki 2023 Saat 18:34
https://www.hizliresim.com/lcqaexi" rel="nofollow">

hocam bugün grip aşısı olduk. elif adının çok hafif boğazları beyazladı gibi tantum verde kullanıyordum dündende.durumu nasıl
öksürüğü de çok yoğunlaştı dedikleriniz dışında extra yapmam gereken birşey var mı

Mesaj Tarihi: 26 Eki 2023 Saat 19:00
Grip, Antibiyotik gerekmiyor.
Eski cevaplari okuyun. 

Mesaj Tarihi: 26 Eki 2023 Saat 19:29
Biraz çok az arkalarda beyaz var onlar için sprey yeterli mi diye sormak istedim hocam

Mesaj Tarihi: 27 Eki 2023 Saat 02:35
Antibiyotik gerekmiyor. 

Mesaj Tarihi: 31 Eki 2023 Saat 08:25
https://hizliresim.com/5rd48tu" rel="nofollow">
https://hizliresim.com/tswqrmp" rel="nofollow">
https://hizliresim.com/ohszew7" rel="nofollow">

hocam boğazları çok geçmeyince kan tahlili yaptırdım.crp takıntılı oldukları için antibiyotik yazdılar sizede danışmak istedim

Mesaj Tarihi: 31 Eki 2023 Saat 11:27
Boğazları derken Bademcikleri beyaz her iki yanda oldu onu demek istedim çok halsiz ateşi de çıkmaya başladı 38 gibi seyrediyor şuan hocam boğazları için tantum Verde dışında birşey yapabilirmiyim ? Buarada viral bir durum geçiriyor dedi :) crp ‘ yi görünce kaldıramamış olabilir boğazları çok beyazlaşmış antibiyotik yazalım dedi 

Mesaj Tarihi: 01 Kas 2023 Saat 00:14
Mon%: 14.3 Tipik Enfeksiyoz Mononuleoz!! Bademciklerde beyaz ifrazalar yapar. 
Zaten WBC dusuk olmasi da; Antibiyotik gerekmedigini gosteriyor. SAKIN o CRP'ye bakarak, antibiyotik
 veren SALAK doktora inanmayin! CRP, viral dahil her turlu enfeksiyonda yukselir. Halki dolandirmak icin
kasten bu sahtekarligi yapiyorlar!

E.M.; 1 hafta kadar ates yapar.
Antibiyotik alanlarda dokuntu yapabilir. (Antibiyotiklerin prospektuslarinda bile yazar ama Turk doktorlari 
okuma ozorludurler, bari siz okuyun) 
Hicbir ilaci yoktur, kendiliginden gecer.
Alice In Wanderland Sendromu makalemi yazarlar kismindan okuyun, 
Turk doktorlari, bunlari bilmezler! 

Mesaj Tarihi: 01 Kas 2023 Saat 00:17
Sağolun hocam sayenizde kurtulduk bir gereksiz antibiyotikten iyiki varsınız 

Mesaj Tarihi: 05 Kas 2023 Saat 12:39
Hocam rahatsız ediyorum çok soru sordum da çocuğun bademciklerinde ki beyazlar geçmedi hala normal mi ? 8 gün 
Kadar oldu sanırım birşey yapmam gerekir mi ? ( ateş+pas+koku) 
Hala yok neden geçmedi ben mi bir şey yaptım doktorlarımıza gitsek direkt antibiyotik kullanın diyecek 

Mesaj Tarihi: 05 Kas 2023 Saat 19:11
SAKIN HA!!!  Biraz irice SERT gidalar yerse, o "beyazliklar" kaybolurlar. Takmayin kafaniza. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat