Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Boğaz ve kulak ağrısı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=77910
Tarih: 21 Ağu 2025 Saat 18:50

Konu: Boğaz ve kulak ağrısı
Mesajı Yazan: Mentalaritmetik
Konu: Boğaz ve kulak ağrısı
Mesaj Tarihi: 09 Eki 2023 Saat 17:23
Hocam merhaba sayfanızı yeni keşfettim okuyabildiklerim kadarıyla biraz fikir sahibiyim. Öncelikle sorum kendim için 32 yaşındayım 4 gün önce boğaz ağrısı başladı bende boğazımda sadece kızarıklık vardı şişlik hiç olmadı ateşte hiç olmadi. Ancak cumartesi gecesi bir anda sol kulağım zonklayarak ağrıdı. İki normal doğum yaptım böyle bir acı yaşamadım. İliadin burun spreyi sıkıyordum damla şeklinde kullanmaya başladım. Ağrıdan dayanamayinca acile gittim dekort ve novalgin iğne yaptılar ağrı gitti ama kulağım tıkalı içi su dolu hssediyorum.. antibiyotik tedavisi verildi ona başlamış bulundum buradaki yazılanları okuyana kadar. 2009dan beri hiç ateslenmedim şuanda da ateşim yok sdce titreme üşüme oluyor. Tek başına iliadin yeterli olur mu çınlama sesi çıldırtıyor beni 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Eki 2023 Saat 19:32
O sahtekarlar; Dekort ile "Sahte" bir iyilik hali yaratip gozunuzu boyadilar. Bir daha SAKIN boyle yerlere gitmeyin. 
SAKIN Antibiyotik almayin. Basladi iseniz, HEMEN kesin.
Cinlama aldiginiz Dekort yuzunden. Sadece Iliadin DAMLA ile devam edin. 
Sirt ustu YATAR durumda damlatilacak. ve her bir tarafa damlattiktan sonra, basinizi o tarafa cevirip, 1-2
 dakika bekleteceksiniz.
Islerine geldimi; damardan Novalgin verirler, siz evde Novalgin tablet alsaniz, bir kufe laf ederler. Bunlar 
boyle PUST doktorlardir! 

Mesaj Tarihi: 10 Eki 2023 Saat 08:32
Malesef iki gün sabah akşam içtim antibiyotik... Ödem azaltıcı bir iğne daha yaptılar ama ertesi gün yine aynı oldum. Regl dönemine denk geldi hastalığım birde emziriyorum vücut zor toparlıyor. Sol Kulağım çok dolu asla duymuyor içi lök lök başımı öne egemiyorum basınçtan

Mesaj Tarihi: 10 Eki 2023 Saat 18:34
Kulak agriniz varsa; Iliadin spreyi damlalikli baska bir siseye bosaltin, 5 gun, gunde:2x2'ser damla her iki 
BURUN deliklerine damlatin.
Damla yaparken, sirt ustu yatin ve her bir tarafa damlattiktan sonra, basinizi o tarafa cevirip, 1-2 dakika
 bekletin. 

Mesaj Tarihi: 13 Eki 2023 Saat 05:06
Hocam merhaba kulak ağrısı ve doluluk devam ediyor. İliadin 5 gün kullandım 2 gun ara verdim yeniden 5 gun kullanacağım ama sol kulak hiç duymuyor yanaklarım sakaklarim ve boynum da ağrıyor kalıcı hasar oluşmasından endişeliyim ateş olursa mi antibiyotik tedavisi başlamalıyım birde sarı sarı geniz akıntısı başladı 

Mesaj Tarihi: 13 Eki 2023 Saat 14:54
Hocam yeniden yazıyorum KBB Hastanesi'ne geldim. İşitme testi yapıldı %30 işitme kaybı olduğu ve tedavisinin bu hfta acil yapılması gerektiği yoksa kalıcı olacağı söylendi. Oksijenle ve kortizonla bir tedavi yapılıyormus. Ama ben sizin yazılarınızı okuduktan sonra İnanmak istemiyorum buna. Doğruluk payı nedir? Ani işitme kaybı faranjit sonrası ortaya çıkıp kalıcı olabilir mi yoksa yeni tuzak mı? 

Mesaj Tarihi: 13 Eki 2023 Saat 15:10
Kulak zarını deldiler birde herhangi bişey akmadi sıvı olup olmadığını teyit etmek için. 

Mesaj Tarihi: 13 Eki 2023 Saat 19:06
SAKIN inanmayin. Asla "sagirlik" diye bir sey olmaz. Yapmayi onerdikleri; "mumbo-jumbo" tedavinin ne
 yeri ne de faydasi var. Yaptiklari rezaleti goruyorsunuz degilmi!!
O doktor o kadar SALAK bir doktor ki; orta kulakta sivi olup olmadigini anlamak icin kulak zarini deliyor!!
HER Orta Kulak iltihabinda; gecici bir isitme kaybi olur.  Oztaki borusu acidiginda duzelir. Sakin bu dolandiriciya inanmayin.
Yazarlar kismindaki 2 makaleyi okuyun. 
O sarlatan'in soylediklerinin tamami yalan! KACIN!

Mesaj Tarihi: 14 Eki 2023 Saat 00:00
Okudum hocam Allah razı olsun. Sadece kafama takılan husus şu orta kulakta su birikintisi var ise delinince akmasi gerekirdi ama öyle bir akıntı hiç gelmedi acaba neden olabilir iyileşme belirtisi midir? Birde ani işitme kaybı olduysa eğer ilk 5 gün içinde müdahale edilmeli yoksa kalıcı hale gelir denildi korku makinesi gibiydi

Mesaj Tarihi: 14 Eki 2023 Saat 03:02
Demekki, hicbir zaman Orta Kulakta sivi birikmesi olmamis!  
Oyle bir "isitme kaybi" filan YOK!  Ameliyata razi olun diye, size kasten yalan soyluyorlar. Hicbir hastamda
 da olmadi.

Mesaj Tarihi: 14 Eki 2023 Saat 08:45
Hocaaam tüm gece uyurken sapsarı su akmış kulağımdan evet başta olmadı ama gece boyu akmış. Orta kulak enfeksiyonu demek ki.. duyma hala aynı kulak tıkalı ve dolu iliadin ile devam ediyorum. Birde faranjit yine oldu sıvı akmaya basladiktan sonra 

Mesaj Tarihi: 14 Eki 2023 Saat 18:25
Iliadin damlayi, 5 gun anlattigim gibi kullanin. SAKIN kilaga bir sey damlatmayin. 

Mesaj Tarihi: 15 Eki 2023 Saat 17:23
Kadir hocam dediklerinizi harfiyen yapıyorum iliadin 2. Kez 4. Gundeyim boğaz ağrım arttı hafif titreme var ates olucak gibi hastalık başa sariyor Kulağım asla duymuyor siren sesi var sürekli.. kulak zarı delik olduğu içinde akmaya çalışıyor hssediyorum ama akamiyor içi sulu sulu. Bactrim şurup var elimde oğlum için almıştım ama. 3*2 doz kullanabilir miyim. Malum türk doktorları çocuklara bactrim yazmıyor yetişkin için hiç yazmiyor. Eczanede satmiyor

Mesaj Tarihi: 15 Eki 2023 Saat 18:55
Bactrim'in tek sucu; ucuz olmasi ve Turk doktorlarina rusvet vermemesi. 
Eriskinler icin, gunde:2X4 olcek almaniz lazim. 

Mesaj Tarihi: 16 Eki 2023 Saat 16:55
Hocam bugün naptım ne ettim yazdırdım bactrim Forte. Şurup ile başlamıştım ama Forte ile devam edeceğim. Bactrim emzirme döneminde kullanımı uygun mudur

Mesaj Tarihi: 16 Eki 2023 Saat 19:24
Uygundur. Gecen miktarlar son derecede dusuktur. 

Mesaj Tarihi: 20 Eki 2023 Saat 10:16
Kadir hocam yeniden merhaba.. kulak probleminin 2. Haftası bitti 3. Tur iliadine başladım bactrim Forte 7. Gundeyim kulak ağrısı hafifledi ancak sızlama devam ediyor. Çınlama çok fazla doluluk azalarak devam ediyor. Sıvı hala içeride var hssediyorum kulak zarının arkasında. Sanki kulakta yapıştırıcı varmış gibi açılıp kapanma sesi oluyor burnumu kapatıp hava verince.. Boğazda yeni bir beze oluştu ağrılı. İliadin ara vere vere devam edeceğim ancak Bactrim kaç gün daha devam edilmeli? 

Mesaj Tarihi: 20 Eki 2023 Saat 19:29
Tukruk yuttugunuzda, kulak iclerinde, "citirdi" duyorsaniz, Oztaki borusu aciliyor demektir. Sonuna geldiniz. 

Mesaj Tarihi: 21 Eki 2023 Saat 12:39
Kadir hocam bugün kontrol vardı gittim. Tabi hiç bir ilacı kullanmadığımi söylemedim ancak kulakta mantar oluşmuş bende siyah siyah net şekilde gördüm. Muhtemelen akıntı sonrasi sıcak ve nemli ortamdan dolayı oldu. Bunun çaresi nedir? Nibulen ve alcohol barigise gibi bir ilaç verdi alayım mı başka yöntem var mi

Mesaj Tarihi: 21 Eki 2023 Saat 18:56
Antibiyotik kullanmayan bir kimsede mantar olusmasi cok zor. O gordukleriniz; akinti ve kan kalintilari, zamanla kendiliginden atilir. 

Mesaj Tarihi: 21 Eki 2023 Saat 20:25
Bactrim kullandım hocam sadece bactrim yüzünden olur mu peki 

Mesaj Tarihi: 21 Eki 2023 Saat 22:17
Olmaz, zira Bactrim tam bir Antibiyotik degildir. Sulfonamid grubu bir " Bakteriostatik" bir ilacdir. Sulfonamid
grubu ilaclar, Azo-boyalarindan elde edilirler, Antibiyotikler gibi canli varliklardan degil! 

Mesaj Tarihi: 26 Eki 2023 Saat 07:38
Kadir hocam çok kez yazdım hakkınızı helal edin. Benim 6 Ekim'de başlayan şikayetim hala devam ediyor. Kulak zarin iyilesmisti yeniden ağrımaya başladı haftasonu bir anda delindi ve sarı sıvı akmaya başladı smdi beyaz bir sıvı geliyor. 20 gündür yaşadığım sorun kulakta sürekli sıvı olması çok net hissediyorum bunu ve kulak ağrısı basınç. Östaki borusu iyilesmiyor sanırım sizce ne yapmalıyım iliadin hep devam ediyorum iki gün ara ile. Kulaktaki sıvı alsada yenisi yerine doluyor hocam bunun önüne nasıl geçeriz? Burun kemigimde sola eğrilik var ameliyat denilmişti olmadım bu da sebep olur mu

Mesaj Tarihi: 31 Eki 2023 Saat 12:12
Hocam 6 Ekim'den beri kulak sorunu yaşıyorum. İki kez kulak zarı delindi sıvı akışı oldu. Tek kullandığım bactrim Forte ve iliadin oldu iliadine hala devam ediyorum. Şuan iyyim ağrım yok ancak kulak çınlaması ve işitme kaybı var yutkundukca geniz akıntısı oluyor sol kulak tarafında. Doktor orta kulak için hicbsy yapamam diyor işitme geri gelir mi😔

Mesaj Tarihi: 01 Kas 2023 Saat 00:23
HER agri oldugunda; Iliadin damlayi KULLANIN... Baska hicbir sansiniz YOK! 

Mesaj Tarihi: 01 Kas 2023 Saat 00:24
HER agri oldugunda; Iliadin damlayi KULLANIN... Baska hicbir sansiniz YOK! 
Her firsatta, cift porsiyon jiklet cigneyin. 

Mesaj Tarihi: 01 Kas 2023 Saat 18:48
Tamam hocam dediginiz gibi yapıyorum sadece iki günde bir doktor çağırıyor bakiyor. Kulakta ciddi mantar var bende gördüm siyah ve yeşil küf küf. Aspire edip toz ilaç sıkıyor ama iyi mi yapıyor bilmiyorum. Sanırım ortakulaktan gelen sıvı orda kuruyor kalıyor. Onun için bir öneriniz var mı doktorun yaptığı doğru mu yoksa gitmeyecegim

Mesaj Tarihi: 01 Kas 2023 Saat 21:45
Gitmeyin!! 
O gordukleriniz, daha evvel olan akintidan olusan kalintilar ve kulak kirleri! 
Kulak bunlari kendisi disari atar. 

Mesaj Tarihi: 07 Kas 2023 Saat 10:51
Hocam dün kontrol vardı kulak iyi durumda zar iyileşmis denildi. Ben iliadin devam ediyorum çünkü çınlama sesi kulakta doluluk devam ediyor. Çıtır çıtır sesler de geliyor iyileşme yoluna girdi diye düşünüyorum ancak sabah iliadini damlattigim gibi burnuma kulagimdan çıktı. Yeniden zar delinmis olabilir mi ağrı sızı yokken veya iyileşmesi uzun mu sürer. Dün muaynede iyilesmis dedikleri için kafam karıştı 

Mesaj Tarihi: 07 Kas 2023 Saat 18:40
Agri yoksa, kulaga da bir sey damlatmadi iseniz, onemli bir sey olmasi munkun degil. 
LUTFEN yazilarimi okuyun. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat