Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

D vitamini

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=77747
Tarih: 18 Eki 2025 Saat 18:20

Konu: D vitamini
Mesajı Yazan: murat193
Konu: D vitamini
Mesaj Tarihi: 20 Eyl 2023 Saat 23:57
Hocam merhaba, bugün eczaneden D vitamini ampul aldım. Eşim, oğlum ve ben birer ampul içecegiz. İlk kez dikkatimi çekti, kutunun üzerinde kas içine uygulanır yazıyor. Yanlış mı aldım, ağızdan alınan ayrı mi yoksa farketmez mi. Daha önce direkt kullanıyorduk, yazı hiç dikkatimi çekmemiş, emin olmak istedim teşekkür ederim. 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Eyl 2023 Saat 08:51
Yok! Namussuz doktorların, sirf hastalar doktorlara gitsin diye kasten " ağızdan alınır" ibaresini kendileri gibi 
olan Sağlık bakanlığına baskı ile kaldırttılar! 
Damlasını ağızdan veriyorlarmı??? Veriyorlar! Bu ne pehriz, bu ne lahana turşusu! 
Bunlar o kadar APTAL doktor ve bakanlık yetkilisi ki, bunu dahi akıl edemiyorlar. Maksat tamamen halkı
dolandırabilmek! İğne olunca ailecek  en azından "Aile hekimliğine" gideceksiniz, iş çıkacak! 
Rahatlıkla içebilirsiniz. İsterseniz, bir parça ekmek üzerine damlatıp yiyin. 
Başka bir salaklıkları da:
 Ampul içenlere de, "-Çok zararlı, böbreklerini mahvedersiniz." derler. 40 seneden beri kullanıyorum, 
1 kişide bile böbrek harabiyeti görmedim. 

Mesajı Yazan: murat193
Mesaj Tarihi: 08 Eki 2023 Saat 23:08
Hocam merhaba, birer ampul geçen ay kullanmıştık. Eşim ve ben bu ay da bir ampul içmeyi düşünüyoruz. Herhangi bir ölçüm yaptırmadan bu şekilde her sene iki ampul içsek yeterli midir yoksa ölçüm yaptırıp bakmak daha mı iyi olur. Bir de 8 yaşındaki oğlumuza senelik bir ampul yeterli midir?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Eki 2023 Saat 02:15
Her sahista D vitamini metabolizmasi, ayni miktarlarda D vitamini alsalar bile farklidir. 
Bu sebeple, 1 ay ara ile 2 ampul aldi iseniz, 3 ay sonra D vitamini olcumu yaptirip bana yazin. Ancak, ona
 bakarak  bir fikir edinilir. 
8 yasindakine, her sene 1 ampul hicbir olcum yapmadan verebilirsiniz. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat