Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ciğere inme

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=77686
Tarih: 28 Ağu 2025 Saat 00:42

Konu: Ciğere inme
Mesajı Yazan: gonjaa
Konu: Ciğere inme
Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2023 Saat 09:38
Hocam merhaba kızım 7 aylık neredeyse 8 gündür sizin taniminiza uyduğu için nezle diyorum ( dr a hiç goturmedim)önce şeffaf ama çok akıntısı vardı hapşırmak eşlik ediyordu iki burnu iki çeşme.Sonra ara ara oksurmeye başladı birkaç gündür de ates başladı özellikle avuç içlerinde ensesinde.Bol bol emziriyorum cold mix damlatiyorum yakasina burnuna da serum damlatip cekiyorum.
Hocam sorum ates bir kaç gündür var öncesinde yoktu acaba balgam ciğerlerine mi indi çünkü öksürünce balgam olduğu belli hiriltida var gibi burnundan mi ciğerlerden mi çok anlayamadım.burnundan biraz yeşil biraz şeffaf akıntı geliyor hastalık  bitmek üzereyken yeniden mi başladı acaba?
Ciğere indiğini ve hastaneye gitmemiz gereken zaman ne zmn Hocam ne olursa hastaneye götüreyim daha fazla kötü olmasın diye?
Not:Genel durumu gündüz iyi gece çok fazla uyanıp ağlıyor emmek istiyor

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2023 Saat 10:52
Öksürük olduğu sürece göğüse inmesi çok zor! Ancak RSV gibi virüsler inebilir, onların da özel bir tedavileri
 yoktur. 
Ciğere inerse; solunum sayısı dakikada 60'ın üstüne çıkar.
Lütfen ÖNCE soracağınız soru ile ilgili yazılarımı okuyun. Yoksa bu tip soruların sonu gelmeyecek. 

Mesajı Yazan: gonjaa
Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2023 Saat 11:05
Okuyorum hocam arsivinizde ki soruları ama bu bebek olduğu için size sormak istedim.
Oğlumda sizi bilmiyorum ateşi olmadığı halde hastaneye yatırdılar bronsiolit diye bir sürü hava verdiler antibiyotik falan yine öyle olsun istemiyorum o yüzden telaş yaptim

Mesajı Yazan: Ziynet Tuba
Mesaj Tarihi: 16 Eyl 2023 Saat 19:54

Mesaj Tarihi: 16 Eyl 2023 Saat 20:47
Çözümü gayet basit! Yazılarımı okuyun ve o hastanelerden uzak durun. Elini veren, kolunu kaptırıyor. 

Mesajı Yazan: Ceren85
Mesaj Tarihi: 18 Ara 2023 Saat 21:03
Hocam rsv virüsün ciğere inmemesi için önlem varmı ?

Mesaj Tarihi: 19 Ara 2023 Saat 02:28
Turk doktorlarinin verdigi ilaclarin hicbirini kullanmayin. 
Gerisi sansiniza kalmis... 

Mesajı Yazan: Ceren85
Mesaj Tarihi: 22 Ara 2023 Saat 08:55
Yani özel koruma önlem yok diyorsunuz:((

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat