Kadir bey merhaba size haftalar önce kızımın aylardır geçmeyen burun tıkanıklığı ile ilgili yazmıştım. Söylediğiniz her şeyi uyguladık, serum fizyolojik, cold mix, illadin, odayı serin tutma vs hiçbişey fayda etmedi.
Doktora gittik ışık tutunca bize de gösterdi burun delikleri tamamen kapanmış durumda, içte şişen yerler koyu kırmızı mor gibi olmuş şişmiş ve deliği kapamış ve bu ödem illadin ile bile inmedi ara vererek 1 ay kullandık.
Ev akarı alerjisi ve alerjik rinit olduğu için ilaçsız çözemiyoruz malesef.
Çocuk artık gece nefes alamamaktan gözleri dudakları morarmış uyanmaya başlayınca mecbur doktorun verdiği ilaçları kullandık. Flixonase ve levmont çiğneme tableti başladık ve başladıktan 1 hafta içinde çocuk gece rahat nefes almaya burnu tıkanmamaya başladı ama ben sizin bu ilaçlara olan tepkinizi bildiğim için 10 gün sonunda kestim. Ama ilaçları keser kesmez çocuğun burnu yine ödem yaptı ve nefes alamamaya başladı.
Yani bu durumda bu ilaçlarla düzeldiği için alerji olayı kesin oluyor sanırım zaten bütün testlerde de ev akarı alerjisi çok yüksek çıkmıştı. Odasında halı yok perde yok açıkta hiçbişey oyuncak yok. Yatağına da hepaonline dan akara karşı özel yatak ve yastık koruyuculardan sipariş ettim.
Şimdi biz bu durumda bu ilaçlar olmadan çocuğun burnunu asla açamıyoruz. Bu ilaçlarla rahat nefes alıp uyuyabiliyor çok çaresiz kaldık. Bu ilaçları bir süre kullansak çok büyük geri dönülemez bir zararı olur mu? Ya da bu ilaçlar olmadan biz nasıl çözüm bulabiliriz çünkü ilaçsız her yolu denedik ama eziyet oluyor çocuğa.
İlk defa bu kadar çaresiz ve arada kaldım. Lütfen yardım edin ne yapmalıyız? Kar zarar hesabı yaparsak bu ilaçların vereceği zarar karşısında rahat uyumasına değer mi? Yoksa bu ilaçlar çok ciddi başka sağlık sorunlarına yol açar mı? (flixonase ve levmont)
Çok teşekkürler yardımlarınız için
|