Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Burun Kanamasi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=77313
Tarih: 13 Eyl 2025 Saat 03:52

Konu: Burun Kanamasi
Mesajı Yazan: mrvgvz
Konu: Burun Kanamasi
Mesaj Tarihi: 04 Ağu 2023 Saat 05:35
Hocam kızım 4,5 yaşında bu yaz burnu çok kuruyor sürekli tıkanıyor fizyolojik serumla ve aspiratörle temizliyoruz iki defa aspiratörle.temizlerken burnu kanadı gece de yanımda yatarken yanlışlikla dirseğim burnuna çarptı ağlamaya başladı baktım kanıyor böyle üst üste olunca endişelendim önemli bişey varmıdır 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Ağu 2023 Saat 09:37
1- Aspiratör kullanmayın.
2- Musluk suyu burnuna çektirip sümkürtün. 
3- Ara ara Sulfarhin krem, burun içlerine sürün. 

Mesajı Yazan: Glnrkzy
Mesaj Tarihi: 12 Ağu 2023 Saat 04:22
Hocam araya giricem ama  benim oğlumun da 4 yaştan bu yana burun kanaması var. O dönem gizli burun karıştırma olduğu için halletti burun deliğinin birini . 12 yaşında şu an. Özellikle grip başlayacağı dönem önce burun kanamaya başlıyor.. Ve burun kanaması öyle az değil. Yani belliki bir yırtık çatlak var çünkü oldu olalı hep aynı burun deliği kanıyor tek taraf. Sulfarhin iyi geliyor evet ama sürekli kullanımı zarar veririm diye sormak istedim. Çünkü biz kanadığı dönem sürüp sonra bırakıyoruz. Kanama bittikten sonra da devam etsek Sulfarhin in tedavi edici bir özelliği var mı? Yada uzun süre kullanımı zarar veriri mi? Genizini acıtıyormus o yüzden de sürekli kullandırmıyor. 

Grip, denize dalma, bazen küçük darbe, güneşte kalma, hapşırma gibi zamanlarda kanıyor. 

-------------
Her şeyin başı sağlık

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Ağu 2023 Saat 08:48
Burnunu karsitirma durtusu gelince, su cekip sumkursun. Karistirdigi surece duzelme olmayacak.
Sulfarhin, karistirma ihtiyacini azaltarak etkili olabilir. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat