Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Hiperlaktasyon

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=77138
Tarih: 27 Ağu 2025 Saat 14:48

Konu: Hiperlaktasyon
Mesajı Yazan: DenizCihangir
Konu: Hiperlaktasyon
Mesaj Tarihi: 16 Tem 2023 Saat 00:00
Hocam kızım 3.5 aylık. Her akşam saatlerce süren kriz şeklinde ağlaması var. 2700 Gr doğdu şu an 6000gr. Kakasi günde birkaç kez günde 10 kezden son 1 aydır bir-iki ye düştü. Fakat su gibi. Hiçbir zaman kıvamlı ve susamsi taneli değil. Emzirirken ara ara sütümun çok hızlı geldiği fark ediyorum. Ama bu başlangıçta değil ya da emzirme boyunca değil. Emzirirken bir anda hızlanması ve sonra yavaşlaması gibi. O esneda yutma sesini duyuyorum ve karnında sesler oluştuğunu fark ediyorum. Zorlanıyor o esnada emerken. Bu durum yoğun gaza sebep olur mu? Kaka neden her zaman su gibi hocam? Nasıl bir çözüm bulunabilir? En son gittiğinde temiz çıkan idrar kültürü sonrası sonda takmak istediler bebeğime inanın gitmek istemiyorum hastaneye. Hep sizi okuyorum. Oğlumu Sizinle büyüttüm. 7 yaşında 1 kez antibiyotik kullandım sayenizde. Kızım bütün gün ve akşam uyumuyor hocam, akşamları aşırı huzursuz ve korkulacak derecede ağlıyor. Kakası hep su gibi fışkırır şekilde yapıyor.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Tem 2023 Saat 08:25
Kaka şekli fazla yemesine bağlı Zaten kilo eksiğini de kapatmış, normal çocuk kilosuna varmış. 
SAKIN Türk çocuk doktorlarına kanmayın. Onların bildiği 3-5 hastalık vardır ve her durumu bu hastalıklarda
birine sokmaya çalışırlar. 
Onlara göre; her öksüren:Astım, Her kusan:Reflü, her döküntü:Allerji dir. "Su gibi kaka" olduğunda n
 biçim bir kafa yapısı İdrar enfeksiyonu düşünür, anlamak mümkün değildir.
Tam tersine; üreme olduğunda, dışardan bulaşma şüphesini gidermek için sonda ile idrar alınabilir! ZATEN 
steril olan bir idrar için sonda sokmak ya cahillik ya da sahtekarlıktır. 
Beslenme aralarını açın, günde 4 defadan fazla beslemeyin, bir memede 10 dakikadan fazla tutmayın. 

Mesaj Tarihi: 16 Tem 2023 Saat 09:41
Hocam sutumun emzirme esnasında birden hızlanması emerken bebeğimi rahatsız ediyor, sonrasında gaz oluşumu ve ağlama krizi bu sebeple mi Sizce
Çünkü çok gazı oluyor.

Mesaj Tarihi: 16 Tem 2023 Saat 10:47
Hocam bir de ne kadar D vitamini vermeliyim

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Tem 2023 Saat 12:19
Okuyun.. 85 milyona ayrı ayrı anlatamam. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat