Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

İDRAR YOLU ENFEKSİYONU

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=77113
Tarih: 02 Eyl 2025 Saat 18:30

Konu: İDRAR YOLU ENFEKSİYONU
Mesajı Yazan: cemile83
Konu: İDRAR YOLU ENFEKSİYONU
Mesaj Tarihi: 13 Tem 2023 Saat 13:40
HOCAM İYİ GÜNLER KIZIM 8 YAŞINDA 2 YAŞINDAN BERİ YILDA 6 7 KERE TEKRARLAYAN İDRAR YOLU ENFEKSİYONU VAR.SİNDİKRAFİ VOİDİNG USG TEMİZ ÇIKTI ŞÜKÜR.AMA BU DURUMA ÇOK STRES YAPIYOR VE ÜZÜLÜYORUM TEMİZLİK ÖNLEMLERİNİ ALMAMA RAĞMEN TEKRARLIYOR MAALESEF.NİTRİT NEGATİF ÇIKIYOR ÜREMESİ OLUYOR KÜLTÜRDE GENELDE VE LOKOSİT ÇIKIYOR .ÇOCUK ÜROLOJİ VE NEFROLOJİ TAKİPLİYİZ AMA BİR ÇARE BULAMADIK ŞİMDİDEN ÇOK SAĞOLUN DEĞERLİ HOCAM.ACABA BAŞKA YAPMAM GEREKEN GİTMEM GEREKEN YER VARMIDIR:)

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 Tem 2023 Saat 14:58
Nitrit Negatif= İYE YOK!! Sakın Türk doktorlarına inanmayın. Onlar her Lökosit görülen idrara İYE derler! 
SAKIN, Nefroloji ile filan da uğraşmayın, sizi resmen dolandırıyorlar!

Mesaj Tarihi: 14 Tem 2023 Saat 00:18
Cok sagolun hocam bizde uzulup stres yapiyoruz tekrarladigi icin.koruyucu agumentin baslandi  dusuk dozda onu sizce vermelimiyim 

Mesaj Tarihi: 14 Tem 2023 Saat 09:08
SAKIN!!! Sakın böyle sacma sapan gerekçelerle Antibiyotik vermeyin. 
Antibiyotiklerle vagen ağızındaki yararlı bakterileri yok ederseniz, işte o zaman esas başınız büyük belalara
 girer. 

Mesaj Tarihi: 14 Tem 2023 Saat 09:47
Hocam ne onerirsiniz ne yapmaliyim lutfen bana bir yol.gösterin doktorlar iyice kafamizi karistirdi  ne olur hocammm

Mesaj Tarihi: 14 Tem 2023 Saat 10:35
Ne şikayeti var??

Mesaj Tarihi: 14 Tem 2023 Saat 11:18
Hocam bizim sikayetimiz ayda bir tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonu sindikrafi  voiding usg temiz ama idrar yolu enfeksiyonunuz tekrarliyor temizlige onem.veriyorum atesli hic olmadi sadece poposunda yanmasi oluyor yest yaptiriyoruz ve lokasit genelde hep 3 pozitif cikiyor  kulturunde uremesi bazen oluyor bazen olmuyor.ve antibiyotik her ay kullaniyoruz yaptirmam gereken sizce bisey var mi yada dogal onericeniz bisey var mi vaktinizi aliyorum kusura bakmayin

Mesaj Tarihi: 14 Tem 2023 Saat 12:45
1- Bu şekilde antibiyotik kullanırsaniz, başınıza iş açılmalı kaçınılmaz olur.
Bütün ilaçları kesin ve tekrar şikayeti olduğunda bana yazın.
2- Şikayetleri (sadece poposunda yanma) ise, barsak solucanları da yapar. 
3- Ateş; hiç olmaması, Nitrit:(-) olması, İYE aleyhine . Bana kalırsa hiç İYE olmadı!

Barsak solucanları için; testle filan uğraşmayın. Andazol şurup, bugün 2 ölçek, 2 hafta sonra tekrar 2 ölçek
 içirin. İlk dozdan 1 gün sonra bir daha şikayetleri olmazsa, kesinlikle "Barsak solucanı" imiş deriz. 

Mesaj Tarihi: 14 Tem 2023 Saat 14:08
Cok sagolun kadir hocam ya yuregime su serptiniz Allah sizden razi olsun

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat