Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kalçamın üzerinde çıkan şey

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=76777
Tarih: 01 Ara 2025 Saat 11:47

Konu: Kalçamın üzerinde çıkan şey
Mesajı Yazan: febaa2
Konu: Kalçamın üzerinde çıkan şey
Mesaj Tarihi: 02 Haz 2023 Saat 19:50
https://www.hizliresim.com/ds5p2qs" rel="nofollow">

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 02 Haz 2023 Saat 19:51
https://www.hizliresim.com/e3b9o15" rel="nofollow">

Mesaj Tarihi: 02 Haz 2023 Saat 19:54
Merhaba hocam, 40 yaşında bayanım kalcamin hemen üzerinde resimdeki şeyler çıktı hocam bir kaç gün önce var mıydı bilmiyorum ama o bölgede sanki içten bir tutulma vardı eğilip doğrulamiyordum evde prafon ağrı kesici kas gevşetici hap vardı 3 gündür günde 2 defa içiyordum elimi üzerinde gezdiriyor bunu farkettim o bölgeyi üstten imalatında ağrıtıyor içten belim tutulmuş gibi hocam ama tam belim değil kalçamin sağ üst tarafı hocam.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Haz 2023 Saat 21:34
Zona! Ağrısı çok olursa, 2 Novalgin tablet alın. Günde 3x2den fazla almayın. Kendiliğinden geçer. 

Mesaj Tarihi: 02 Haz 2023 Saat 21:37
Hocam ailemde teyzem ve teyzemin oğlu böbrek yetmezliğinden vefat etti bende şu içmeye çalışıyorum ana çok içmiyorum bobreklerlw alakalı olabilir mi bu bilgiyi size yazmayı unutmuşum birde bulaşıcı mi hocam eşim elini uzerinde gezdirdi 

Mesaj Tarihi: 02 Haz 2023 Saat 23:26
"Böbrek yetmezliğ"? Hangi tipi? Susadığınızsa su için, zorla su içmeyin. Zorla su içerek hiçbir fayda sağlayamazsınız.
Zona: Viruslarla olan bir hastalıktır. "Herpes Zoster" diye de bilinir. Döküntüler kabuklanana kadar bulaşıcıdır. 
Soğuk-ıslak kompres ağrıyı azaltır. Zovirax veya Asiviral tablet, uyanık iken, 4 saatte bir alın. 
Bulaşma: 
1- Yaralar ıslak iken dokunmakla bulaşır.  Döküntüler sağlam iken el sürmekle bulaşmaz. Yaraların içindeki
 sivi ile temas edilirse bulaşır. 
2- Solunum yolu ile virusların alınması ile bulaşır.

Mesaj Tarihi: 02 Haz 2023 Saat 23:39
Hocam eşim küçükken şu çiçeği aşısı olup olmadığı bilinmiyor koruma amaçlı şu çiçeği aşısı o olsa bulassiysada daha hafif anlatması adına o çok telaslaniyor evde 2 çocuğunuz var ikisinide aşısı var hocam şu çiçeğinin evdekileri bu durumdan nasıl koruyacağım hocam 

Mesaj Tarihi: 03 Haz 2023 Saat 08:19
Mevcut bilgilerle bu sorulara cevap vermem mümkün değil. 

Mesaj Tarihi: 03 Haz 2023 Saat 12:52
Kusura bakmayın hocam sizin istediğiniz ek bilgileri elimden geldiğince yazmaya hazırım sagolun hakkınızı asla ödenmez 

Mesaj Tarihi: 03 Haz 2023 Saat 18:20
Eşinizin yaşı? 
Tahmin ederim, onun çocukluğunda henüz Suçiçeği aşıları gelmemiştı. 40 yaş ustü ise, kesin olmamıştır .
Suçiçeği geçirmiş mi?

Mesaj Tarihi: 03 Haz 2023 Saat 20:07
Hocam eşim 47 yaşında onun yaşında şu çiçeği aşısı dediğiniz gibi yokmuş evde abisi 10 yaş büyük ablası 15 yaş büyük ikisinde şu çiçeği gevirmus ama onlar gevirirken eşim bebek mis hocam eşimi hatirlayamadilar yani geçirip tevirmedigini bilemiyoruz hocam. 

Mesaj Tarihi: 03 Haz 2023 Saat 23:17
Çok mühim bir hadise değil. Zona'nın ayrıca; Shingrix diye aşısı var. 2ile 6 ay ara ile 2 dozda yapılır. 
Amerika'da 50 yaş üstüne ücretsiz yapılır. Burada ne durumda bilmiyorum.

Mesaj Tarihi: 05 Haz 2023 Saat 23:54
Hocam zona nin en son durumunun resmini yüklemeye çalıştım o bölge sürekli ağrıyor ama ben ilaç almadan dayanabilirim şu anda yapacağım başka bir şey var mı beklemek dışında
Sagolun varolun

Mesaj Tarihi: 05 Haz 2023 Saat 23:57
https://www.hizliresim.com/mvul059" rel="nofollow">

Mesaj Tarihi: 06 Haz 2023 Saat 08:06
Geçiyor. Az bir süresi kalmış. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat