Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Boğaz hastaliklarini önleme yolu??

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=76381
Tarih: 28 Tem 2025 Saat 05:46

Konu: Boğaz hastaliklarini önleme yolu??
Mesajı Yazan: Sağlıklı nesil ..
Konu: Boğaz hastaliklarini önleme yolu??
Mesaj Tarihi: 26 Nis 2023 Saat 11:45
Sayın Kadir hocam umarım iyisinizdir bir sorum olacaktı çocukların ilaç sonrası tekrar tekrar öksürük vs yaşamaması için ne yapmalıyım bı asisi vs varmı bunun yada öksürük tablosunda öksürüğün tamamen kendi kendine ilaçsız geçmesi mumkunmu bu süre en fazla ne kadar olmalı süre ne kadar aşilirsa çocukta sıkıntı çıkabilir öksürük varken ateş yokken cold mıx i sürekli yatak başına sikmam sorun yaratirmi bal limon reflusu olan çocuğa zarar verir mi artık ilaç istemiyorum diyorum tedaviye başlıyorum sıcak buhar fizyolojik derken idare ediyor ama geçmiyor bu idare etme süresini merak ediyorum ben çünkü bı sure sonra çocuk bitkinlesiyor önlemek için bı asi vs varsa engin bilgilerinizle aydınlatın lütfen hasta çocuğa vitaminde veremiyorum iyi değilmiş yazılarınızda öyle okudum çoğu yazınızı okudum cevaplarınızı bu arada Türkiye'de şu sıra sanırım büyük küçük bu öksürük gıcık tarzı aşırı yaygın herkeste var çevremde bendede var şuan balgam boğazımda ara ara öksürük birbucuk aydır devam ediyor ilk başta antibiyotik verdiler daha beter pldum antibiyotik bitince azaldı öksürük ama hala var geçmiyor yani böyle oho oho ohhhh diye nefes bitirici bı öksürük çocuklarda aynı şekilde anlayamadım yani ben bunu ben bu sene bu ülkede yaşanan hastalıkları anlayamıyorum doktorlar işimi bıraktı yoksa hemsirelere doktor olma yetkisimi verildi herşey olur bu ülkede sasirmicam:))

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Nis 2023 Saat 18:19
"Sahtekarligin 3 Safhasi" yazimda anlattigim ilaclari kullanirsaniz, devamli oksuruk olur. 
Limonlu bal; hicbir zaman zararli olmaz. Evet, kendi kendine de gecerler.

Evet, yakinda, hastanelerde doktor yerine imamlari goreceksiniz! 

Mesaj Tarihi: 27 Nis 2023 Saat 00:44
Yok hocam ben onları kullanmıyorum zaten bikac kez verdiler ama sizinle tanıştığımdan beri hayatımda hiç yoklar onerenede gitmiyorum teşekkür ederim cevabınız için cold mıx mavi den aldım damlattim üç damla 
Aynen Kadir hocam yerden göğe kadar haklısınız ama kazanamayacaklar bitti bu iş cahil çok var ülkemizde malesef bu cehalet azalmadan işimiz zor aklı selim kimse onları seçmez zaten. Tekrar tekrar teşekkür ederim cevaplarınız için sizi çok seviyoruz Allah sizi bizden ayırmasın . 

Mesajı Yazan: kubkub
Mesaj Tarihi: 27 Nis 2023 Saat 10:08
Özür dileyerek yorum yapmak istedim. Kadir hocayı tanidigimizdan beri ,neredeyse hiç antibiyotik kullanmadık. Yani  soğuk algınlığı, öksürük gibi durumlarda. 10 yıldır takip ediyorum. Küçük kızım 7 yaşında, 1 kere belki kullanmıştır. 
  Öksürük şurubu, balgam söktürücü ve soğuk alginlinligi ilaci hiç kullanmadilar. Ciğere inme tabi hiç söz konusu olmadı. Öksürük bal ,limon ve ılık canlarla.  Bir de göğüs, sırta ılık bez koyuyorum ben. Geçiyor. 

Ben de tecrübe sahibi oldum tabi. Genel durumunu kontrol ediyorum.
Tekrar teşekkür ederim

Mesaj Tarihi: 29 Nis 2023 Saat 10:58
Bizde genetik bademcik var çocuklarda akrabbalarda hepsinden ana baba mevcut umarım bizde sizin gibi oluruz kadir hoca ne derse onu yapıyorum bende 

Mesaj Tarihi: 29 Nis 2023 Saat 17:47
   " genetik bademcik "
Boyle bir sey YOK! 
Bademcikler ve Geniz eti, birer LENF bezidir.. HER bogaz enfeksiyonunda, bu lenf bezlerini mikroplara karsi
 mucadele ettikleri icin BUYURLER! 
Sakin Turk doktorlarinin gazina gelmeyin. 

Mesaj Tarihi: 03 May 2023 Saat 00:19
Of of bu cahillik bizi yedi bitirdi hocam ne yapicaz bilmiyorum okuyoruz ama okuduklarimizda doğru deil deliricez sonunda genetik deyip durdular sizle iki dakka konuşunca sanki herşeyin tedavisi varmış gibi geliyor sanki herşey doğal yolla kendi gececekmis gibi geliyor bı doktora gidiyoruz bademcikler alınması lazım diyor bu aydada büyürse alınması lazım diyor alrjik atmış bu ay bu ay son sansiymis ay geçince boğazı sismemesi gerekiyormuş 

Mesaj Tarihi: 03 May 2023 Saat 03:00
Senelerdir anlatiyorum!!! SAKIN Turk doktorlarina inanmayin!! Daima basinizi belaya sokarlar. 
Allerjilerde, ASLA lenf bezleri(bademcikler ve Geniz eti) BUYUMEZ!!! 
Bu assagilik sahtekarlar bunca senedir hic cocugunuza Grip tanisi koydularmi?? Asla koymazlar, zira baska 
turlu hasta ailelerini dolandiramazlar. 

Mesaj Tarihi: 03 May 2023 Saat 03:05
Tani bile koymuyolarki sormasan asla demezler çocuğa ne olduğunu sorunca da genelde boğazı kızarık cevabını alıyorum

Mesaj Tarihi: 08 May 2023 Saat 12:37
Kübra hanım size birşey danışmak istedim kadir hocanın dediklerini uygulayan biris olarak hiç antibiyorik öksürük şurubu kullanmadım demişsiniz kullanmadığıniz süreci bana anlatır mısınız çocuk ne durumda oluyor ona hazırlıklı olup korkmadan ilerlemek istiyorum çünkü çocuk bı sure sonra çok kötü oluyor bende çünkü devam edemiyorum tedaviye malesef mecburen gidiyorum misal ben iki üç haftadir serum colmix bal limon başlamıştım çocukta öksürük artmaya başladı mecburen gittim doktora bana birine kreval birine prospan verdi bide alerjik dedi zespira başladı iki gün oldu durum hiç iyi değil şuan yarında kullanicam düzelmezse birakicam mecburen doktora çok ağır konuşmaktan korkuyorum açıkçası ciğere inmesin diye korkarken bu ilaçlar ciğere doğru ilerletiyor gibime geldi ama benim öğrenmek istediğim şey siz tedaviye başladığınızda kaç gün sonra iyileşme belirtisi alıyorsunuz bunu bilirsem içim rahat tedavi devam edebilicem çok korkuyorum bronşit vs olurda kroniklesir diye ödüm kopuyor doktorlara sırf bu yüzden gidiyorum açıkçası  bana lütfen anlatın yasadiginiz süreci aynen

Mesaj Tarihi: 08 May 2023 Saat 15:27
1- "Sahtekarlığın 3 Safhası" yazımı okuyun. 
Kreval, Prospan, Zespina gibi ilaçların niye verildiğini ve çocukları nasıl daha kötü yaptığını hep anlatıyorum.
2- Öksürük, vücudun savunma mekanizmasıdır! Öksürüğün artması, hastalığın kötüye gittiğini göstermez. 
Türk doktor aklı ile öksürüğü kesmeye çalıştığınızda, Bronşıt de olur, Zatürre de olur! 
3- Meslek hayatım boyunca tedavim altındaki HİÇBİR çocukta Zaturre veya Bronşit oluşmadı. 
Gripler, ortalama 2-3 hafta sürerler. Normaldir.

Mesajı Yazan: adecen
Mesaj Tarihi: 08 May 2023 Saat 18:40
Merhaba. Kusura bakmayın araya giriyorum. Biz de Kadir Bey sayesinde ilaçsız atlattik hastaliklari. Süresi hastalığa gore değişiyor. 2 gün süren de var 1 hafta süren de. Ellerindeki en büyük koz ateş ve öksürük zaten. İkisi oldu mu herkes korkutmaya başlıyor. İnanın geçen sene oğlumun 1 hafta oksurmedigi bir zaman olmadi. Etrafımda duymadığım laf kalmadi ilac kullanmadim doktora götürmedim diye. Ilk defa bu sene 2. Donem ( 7 yaşında) hastalıklar azalmaya ve öksürük bitmeye başladı. İçim ne zaman rahat eder derseniz içiniz hicbir zaman rahat olmuyor. Ilac kullansam da tedirgin olacaktim kullanmayinca da oldum. Ama Kadir Beyin söylediği hicbir seyden zarar görmedim bu zamana kadar ve dunya kadar ilactan ve masraftan kurtulduk. Bu vesileyle tekrar teşekkür ediyorum. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat