Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kusma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=76220
Tarih: 28 Ağu 2025 Saat 13:50

Konu: Kusma
Mesajı Yazan: Lamia
Konu: Kusma
Mesaj Tarihi: 12 Nis 2023 Saat 22:52
Hocam üç yaş kızım bu gün serindi kırda gezindik usudu ondanmi ,bilemiyorum şiddetli karın ağrısı ara ara uykudan uyandırıyor kusuyor gaz midede gürültü yaşıyor erkenden uyudu hiç huyu değildir isteksiz, kilolu çocuk tavuk yemişti ondanmi bilemiyorum hocam ,kafamı karıştıran çilek yedi çok az ne zaman yese bu kusma falan yaşıyor yada denk geliyor , bu dördüncü çilek sonrası bu halde alerji si olsa nasıl anlarız uykuda nabız 110 120 arası nefeste sıkıntı yok ,usutmus olabilir mi ,daha ishal yok ateşte yok

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2023 Saat 01:26
Yedigi bir gidadan mikrop kapmis, sakin Antibiyotik veya ishal kesici ilac kullanmayin. 

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2023 Saat 01:42
Yeşil su kusuyor ve kokuyor doktor flayg yazdı renne vs suruplar

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2023 Saat 01:45
Tribudat flagy bir şurup daha kullanmadım henüz .su icemiyor bu gün yarına düzelir inşallah ishal gibi, içtiği suyu çıkarıyor bir günden bir şey ölümü serum lazım mı yarını bekleyimmi , 

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2023 Saat 01:46
Bir şey olurmu susuz yazacaktım 
Tşk hocam cvp için Allah razı olsun 

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2023 Saat 01:51
SAKIN, o ilaclarin HICBIRINI vermeyin! Tam bir sarlatan! 
Kusma kesildikten sonra, ishal gelir.
Kusmalar ishal basladiktan sonra da devam ederse, "Viral ishal" dir, 1 hafta surer tedavisi yoktur. Boyle bir
durum olursa; Susuz kalmamasi icin, Emedur100 fitil  (2x1)kullanin. 

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2023 Saat 01:57
TM hocam teşekkürler
Hocam birde geçen sene dört kez miktop kapmisti bu şekilde bu sene ikinci sık olması normal mi yaşı üç kentten kırsala taşındık tahin sebebiyle bir yol oldu

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2023 Saat 17:50
Kirsal kesimde, sulari kaynatmadan icmeyin!! Hatta meyva-sebze yikadiginiz sulari bile kaynatin. 

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2023 Saat 18:10
Hocam ishal başladı cokk kötü kokulu ,hiç bir şey yemiyor iştahsız, su içiyor ya bir saat ya 10dk sonra kusuyor ateşinde çıkacak gibi napmaliyim

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2023 Saat 18:18
Aritmadan su içiyoruz  üç aydır öncesinde hazır su aliyorduk , hocam ellerini çok fazla yalıyor uyarma ma rağmen. Oyun oynarken kedi olup herşeyi ağzında taşıyor , anneannesi de kedi var oradada aynı , galiba bunlardan aklıma gelen 

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2023 Saat 18:43
Sakin ilac vermeyin. Zaten; ishal den sonra kusma olmazsa, bakteriel ishaldir, 2-3 gunde iyilesir

Mesaj Tarihi: 14 Nis 2023 Saat 00:56
Kıymetli hocam vaktinizi alıyorum özür dilerim son bir soru bu konuyla ilgili
Kusma başlamadan üç gün önce çayırda gezinirken kızım salyangoz bulmuş parçalamış elliri alnı sümük içindeydi ıslak mendille zor temizledim yarın saate eve gelip duş aldırdım bu konu aklımı kurcaladi alakasi olabilirmi yapmam gereken bir şey varmı 
Bu gün iki defa küstü sıvı alımına başladı hala iştahsız ateş yok ishal çok sulu ama sık değil oyun vs oynuyor tşk 

Mesaj Tarihi: 14 Nis 2023 Saat 03:48
Hadi diyelim ki, aldi!!! Hicbir ilac verilmez, kendiliginden duzelir. 

Mesaj Tarihi: 14 Nis 2023 Saat 06:39
Sağolun hocam bu gün kusma yok düzeldi ,hiç ilaç vermeden atlattık şükür sayenizde sizinle tanismasam doktorun direk yazdığı antibiyotik probiyotik ve diğer şurupları boş yere verirdik çocuğa, Allah razı olsun tüm güzellikler sizi bulsun

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat