Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Antibiyotige bagli ishal

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=75734
Tarih: 18 Eki 2025 Saat 18:20

Konu: Antibiyotige bagli ishal
Mesajı Yazan: esraa35
Konu: Antibiyotige bagli ishal
Mesaj Tarihi: 02 Mar 2023 Saat 23:20
Hocam merhaba 8 yasinda kizimi 3 gun once cok yuksek ates ve bademciklerinde iltihap sebebiyle doktora goturdum.Dilinde pas ve agzinda  kotu koku da vardi.Kan sayiminda Wbc 19 oldugu icin doktorun verdigi augmentini kullanmaya basladik.(Streptekok korkusuyla deposilin yaptirmak istedigimi soyledim ama ne mumkun,doktor beyi ikna edemedim.Bunun da yeterli olacagini soyledi)Mecburen augmentine basladim Bugun 4.dozunu verdim,gun icinde 3 kez mukuslu yumusak diski yapti.Sanirim antibiyotige bagli.Devami gelirse artarsa birakmali miyim?ne yapmaliyim,tekrar doktora gitsem onun yerine macrol yazacak eminim.Size sormadan hareket etmek istemedim

-------------
Esraaa

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Mar 2023 Saat 21:55
Bakin senelerdir anlatiyorum.. Yuzbin kere yazdim, Turk doktorlara inanmayin.
Antibiyotik gereken durumda: Ates + Agizda pis koku + Dili kaplayan pas tabakasi olur. 
Bunlardan biri dahi yoksa, Antibiyotik gerekmez, hele Strep-A ihtimali sifirdir. 
Augmentin'i kesin, hicbir ilac vermeyin.

Mesajı Yazan: esraa35
Mesaj Tarihi: 03 Mar 2023 Saat 22:12
Hocam ates,bademciklerde iltihap agzinda kotu koku vardi.Wbc de yuksek gelince(19)mecburen antibiyotige basladim.Ama bugun 4.gun olmasina ragmen atesi,halsizligi bogazindaki acima ve istahsizligi devam ediyor.Bi yerlerde  bi yanlislik var farkindayim.Bakteriyel olsaydi 6 doz antibiyotige cevap verirdi evet ama wbc 19? Devlet hastanesinde yapildi kan sayimi.Hic ates dusurmedim,cogu kez ustunu ortup terlettim.Ama hala atesi cikmaya devam ediyor.Dediginiz gibi yapip antibiyotigi birakiyorum hocam.Zira streptekok olsaydi ates devam ediyor olmazdi.Cok tesekkur ederim hocam

-------------
Esraaa

Mesajı Yazan: gimmeluck
Mesaj Tarihi: 07 Nis 2023 Saat 04:36
merhaba , sonrasında nasıl oldunız acaba?

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat