Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Beta

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=75611
Tarih: 28 Ağu 2025 Saat 02:41

Konu: Beta
Mesajı Yazan: nea
Konu: Beta
Mesaj Tarihi: 17 Şub 2023 Saat 17:12
Kadir Bey, 9 yaşındaki oğlumda çarşamba günü ani bir şekilde halsizlik, boğaz ağrısı ve karın ağrısı başladı. 
Akşam üstü bir kere istifra etti. Gece 38.5 kadar yükseldi ateş ancak hiç ateş düşürücü vermedik. Kendiliğinden geçti.
Ertesi gün su bile içerken boğazım ağrıyor dedi. Ateş 37 civarında oldu en fazla ateş düşürücü hiç kullanmadım.
Pazar günü beraber olduğu ikiz kuzenleri pazartesi beta çıkmış. Ben de duyunca ondan şüphelendim. Çünkü bu süreçte
başka hiçbiryere gitmedi, dışarı ile çıkmadı, üşütme gibi bir durumu da yok. Çarşamba hemen Beta testi ve kültür 
yaptırdım. Hızlı test negatif geldi. Kültürde bugün gelen sonuca göre 'A grubu beta hemolitik streptokoklar üredi' 
sonucu geldi. 

Doktora muayeneye götürdüm ancak boğazı da baya azalmıştı. Görüntüye göre betaya benzemiyor demişti. 
Kendi genel durumu iyi boğaz ağrısı kızarıklık baya azaldı. Ateş zaten çok az olmuştu çarşamba günü bahsettiğim gibi.
Ancak Beta olduğunda illa ki antibiyotik kullanılması gerektiğini okumuştum. Bize Aug... ES verildi. yalnız siz iğne diyorsunuz
Hangisini kullanmalıyım bu durumda ? Çocuğun genel durumu iyi olmasına rağmen ilaç kullanmalıyız sanırım Beta'da değil mi?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Şub 2023 Saat 19:14
Lutfen, su SALAK Turk doktorlarinin kullandigi "Beta" lafini kullanmayin. 
Bu bakterinin adi; Streptokok dur.  Hastalik yapan cinsine: A-Grubu, beta-Hemolitik Streptokok denir.
Turk doktorlarinin cahillik pacalarindan aktigi icin, "beta" tabirini kullanirlar. 
Bu salakligi, Internasyonel Kongrelerde de soyleyip, Turkiye'yi rezil ederler! 
Zaten 70' yillar dan beri herkez Turk doktorlarin cahilliginin farkindalar. Hic unutmam, 70' yillarda, bir
yabanci mecmuada  Hgb degeri icin hala "%" birimini kullaniyorlar diye dalga geciyorlardi. 
Hacettepeli bir Prof. un lafini da hic unutmam:
"Dis ulkelerde gittigimiz Kongrelerde  bozulan moralimiz, Yurt ici kongrelere gittigimizde duzeliyor."
Demisti!  Korler-sagirlar, birbirini agirlar! 
Duyunca yuzumun kizardigi o kadar cok olaylara sahit oldum ki,  daha o zamanlardan boyle palas Prof. lar
yuzunden, boyle cahil doktorlarin ortaliga sacilacagini biliyordum. 

1- Hizli (Strep-A) Testi, en dogru sonucu gosterir. SADECE bu test, A-Grubu oldugunu gosterir.
O salak laboratuvarin verdigi "Bogaz kulturu" ise, sadece, beta-Hemoliz oldugunu soyleyebilir.
Aradaki farki gunumuzun doktorlarin da anlayabilecek bir beyin yoktur! 
2- Sakin hicbir ilac vermeyin, Grip geciriyor. Ignenin lafi bile edilemez.
Turk doktorlarin ikinci buyuk salakliklari; ASLA Grip teshis etmemeleridir. Yeminlidirler.
Turk doktor ve Laboratuvarlarina inanmayin. Hicbir ilac kullanmayin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat