Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Katı gıda

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=75518
Tarih: 05 Ağu 2025 Saat 07:28

Konu: Katı gıda
Mesajı Yazan: helendefne
Konu: Katı gıda
Mesaj Tarihi: 05 Şub 2023 Saat 14:59
Hocam merhaba kızım 9 aylık 5.30 aylık olduğundan bu yana ek gıdaya geçtik toplamda bir ay anne sütü almış bir bebek daha sonra mama ile devam ettik size danışmak istediğim konu pütürlü hiçbir şeyi kabul etmiyor yemiyor boğulacak gibi davranıyor ya da dilinin üstünde bekletiyor sadece çorba içiyor blender hiç kullanmadım bu zamana kadar ust ve alt iki dişleri de çıktı tavsiye edebileceğiniz bir şey var mı ne yapabilirim

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Şub 2023 Saat 19:05
Ilk olarak, sut+Bebe biskuvisi ile baslayin. 
Mamalara gerek yok, elinizde varsa bitirin, sonrasinda "Kutu sutlerinden" verin. 
Biskuvi; 1 tane ile baslayin. 5 den fazla vermeyin. 

Mesaj Tarihi: 05 Şub 2023 Saat 23:50
Hocam tekrar tekrar teşekkür ederim 
Bir de sormak istediğim nokta tabiki her çocuk bir değil ama sosyal medya ön planda biliyorsunuz kızımla aynı ayda olanlar 9 aylık bahsettiğim makarnalar pilavlar ekmekler neler neler yiyorlar şuan sadece sıvı şeylerle beslenip pütürlü ya da katı hicnir şeyi yememesi normal mi insan ister istemez endişe duyuyor

Mesaj Tarihi: 06 Şub 2023 Saat 02:30
Makarna, pilav ve benzerleri cocuk gidasi degillerdir. Iyiki yemiyor. 
Beslenme ile ilgili yazilarimi okuyun. 

Mesaj Tarihi: 06 Şub 2023 Saat 02:47
Hemen hocam teşekkür ederim 

Mesajı Yazan: Emy
Mesaj Tarihi: 06 Şub 2023 Saat 11:30
Keşke bunları aile büyüklerine anlatabilsek.Benim oğlumda 3 yaşına kadar çorbayla beslendi desem yeridir. Maşallah boyu ve kilosu olması gerektiği gibi. Şimdi 5 yaşında makarna da yiyor pilavda ekmek de. Ama hala elma, portakal yemez. 

Mesajı Yazan: menekse18
Mesaj Tarihi: 03 Oca 2025 Saat 09:02
Merhaba Kadir Bey, ek gıda ile ilgili yazılarınızı okuduğumda genelde kahvaltida cici bebe onermissiniz, çevremde çok zararlı olduğunu kesinlikle vermemem gerektigini söyleyen çok insan var. Gerçekten zararlı mı, kalvaltida buskivi yerine ne karıştırabilir sute alternatif olarak. Bebeğim 6 aylık 8200 kilo ve 71 cm erkek. 3970 doğdu.simdiye kadar sadece anne sütü aldi Büyük ihtimal ek gıdaya ihtiyaç yok diceksiniz ama yine de sormak istedim, şimdiden teşekkürler 

Mesaj Tarihi: 03 Oca 2025 Saat 10:13
Günümüzde, bütün dünyanın artık öğrendiği ama Türklerin asla öğrenemiyecekleri  "Şehir efsanesi" olan
bu Acryl amid yalanı nedir! 
Acryl amid:
Bütün unlu gıdaların pişirilme süresince 120 derecenin üstünde; L-Asparagine denilen bir amino asitinin,
Maillard Reaksiyonu denilen kimyasal işlem sonucunda oluşan bir üründür. 
Unlu gıdalara lezzet veren bu maddedir. Sadece cici bebe bisküvilerinde değil, bütün pişmiş unlu gıdalarda
 mevcuttur! 
Maalesef, Türkiye'de tekzib yazıları okunmadığı için HALA:
- Kızamık aşılarının Otizm yaptığına,
- Yüksek gerilim hatlarının kanser yaptığına,
- TV seyretmenin Otzim yaptığına,
- Şekerlerin kanser yaptığına,
- Kaya tuzunun, diğer tuzlardan üstün olduğuna inanılır.
Yapılabilecek bir şey yoktur! 

Mesaj Tarihi: 03 Oca 2025 Saat 10:16
Teşekkürler Kadir bey, peki bebeğimin boy ve kilosu nasıl, ek gıdaya başlamam gerektiğini soyledi dün asi yapan ebemiz. Ben size sormak istiyorum, sizce ek gıdaya ihtiyaç var mi

Mesaj Tarihi: 03 Oca 2025 Saat 10:26
6 aylık erkek bebek:
Boy:66 cm olmalı: 5cm fazlası var!
Kilo:7.8kilo olmalı: 400gram fazlası var! 
Ne ek gıdası? Onun maksadı, sizi korkutacak, sizde "ek gıda" ne ola ki diye soracaksınız, o da sizi, oradaki
doktora yönlendirecek... 
Ondan sonra da, "Sebze çorbaları" sahtekarlıkları ile sizi ilk 6 ayda olduğu gibi, HER AY kontrollara çağıracak!
"- Öbür ay mutlaka gelin, sebze çorbasına maydanoz ilave edeceğiz" çok mühim!!!

Sadece kilo takibi yapın. Kiloru iyi gittiği sürecede anne sütüne devam edin.
2 sene sadece anne sütü veren 6 anne biliyorum. 

Mesaj Tarihi: 03 Oca 2025 Saat 10:28
Çok teşekkür hocam vaktinizi ayırdığınız için Smile

Mesajı Yazan: melmus
Mesaj Tarihi: 04 Oca 2025 Saat 14:17
Ay gerçekten mi kızım 2 yasında katı beslenmiyor kahvaltıyo bile exiyorum çiğneme yok  sizinde mi böyle idi kilosu boyu iyi şükür ama çok üzülüyorum ne zaman çiğneyecek diye

Mesaj Tarihi: 04 Oca 2025 Saat 16:28
Tabiat, bebekleri 2 sene anne sütü emecek şekilde yaratmıştır.
o yüzden bazı bebeklerde çiğneme fonksiyonu geç olabilir ve hiçbir önemi yoktur! 
Ne yani!! Şimdilerde türemeye başlayan, ve "Çiğnemeyi öğreten" soytarılara mı kanacaksınız? 

Mesajı Yazan: melmus
Mesaj Tarihi: 04 Oca 2025 Saat 16:34
Yok hocam kanar mıyım siz varken inanın hastaneye gitmiyorum. Ama görüncede üzülüyorum ama bekliyorum elbet çiğneyecektir

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat