Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ortopedi ile.ilgili

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=75496
Tarih: 28 Eki 2025 Saat 20:16

Konu: Ortopedi ile.ilgili
Mesajı Yazan: Ceren85
Konu: Ortopedi ile.ilgili
Mesaj Tarihi: 04 Şub 2023 Saat 00:17
Merhaba hocam
6 aylık oğlum var  7800gram 
Doğumdan ertesi gün çocuk doktoru bebekte sol.ayagi biraz içe bakıyor dedi, genelde bazı yenidoganlarda öyle oluyormuş- iki ayağı yan yana yaklastirinca birin ( parmakları olan ucu ) biraz düz değil de içe bakıyor.
1 hafta içerisinde düzelmezsw ortopedi uzmanına gösterin demişti

Biz goturmedik çünkü çocuk 3270 doğru daha çok küçük birşey anlayamadık.
Sonra 2 kez  1 hafta sonra gidince ,daha ayağı öyle dedi, masaj gibi ayağını düzeltmeye çalışın belki düzelir dedi.Ayrica çok az sarilik.var diye 1 ay içinde geçmezse kan tahlili alırız bakarız dedi.Benim.buyuk oğlumda 3 ay sonra sarılık geçti, 1 ay sonra neden tahlil yaptıralım dedim erken değil mi, evet 3 ay olabilir ama.genel kontrol için 40 gün sonra tahlili biz yapıyoruz . Oysa ki o gün bile sonuçlarına bakarak tedavi gerek.degil.dedi.

Sorum.su :

Bebeklerde ayaklarında birşey ters ya da yanlış olduğunu ne zaman anlayabiliriz? Eğer varsa bile ortopedi hangi yaşa kadar duzeltiri?
Şuan bebeğin ayagi doğru basıp başladığını nasıl anlayalım?yöntem var mı ?
Sol ayağını iyi basıyor, sanki sağ ayağını iyi basamiyor ama.daha çok küçük otumayi bile.bilmiyor..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Şub 2023 Saat 03:41
6 ayda duzelmemis olan bir durum; 1 haftada mi duzelecekmis?? 
Ayaktaki yamuklugu, eliniz ile duzeltebiliyorsaniz, anne karnindaki oturus sekline bagli egriliktir, ve bunlar,
kendiliginden duzelirler.
Eger, eliniz ile duzeltemiyorsaniz, kemik deformasyonu vardir, ilk firsatta bir Ortopedi doktoruna gidin.
Esasinda bu degerlendirme, dogar dogmaz yapilmali idi. Ama gunumuzde cocuk doktorlarinin sokaktaki 
adamdan daha fazla bir bilgisi yok! 
SAKIN o aptala kanip, sarilik icin tahlil filan yaptirmayin. 
Hastalik olanlar; (Gilbert, Crigler Najjar, Dubin-Johnson, Lucey Driscol gibi sendromlarda) asiri Bilirubin
 seviyeleri (30mg) civarlarinda olur. 
Turk doktorlarini ciddiye almayin, 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat