Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Persentil geriliği

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=74943
Tarih: 27 Eki 2025 Saat 05:20

Konu: Persentil geriliği
Mesajı Yazan: Asli5481
Konu: Persentil geriliği
Mesaj Tarihi: 02 Oca 2023 Saat 20:19
Hocam merhaba, benim 5 yaşında bir oğlum var şu an 13 kilo. Doğum kilosu 2.700 ve boyu da 47 cmdi. Bende babası da her zaman zayıf ve yaşıtlarına göre kısa cocuklardık. Ama ben yine de çok üzülüyorum, aşırı olmasa da iştahı çok olan bir çocuk değil. En son zatürre olduğunu yazmıştım sizinle konuştuk o zaman kan testi yapıldı, değeri 11 çıkmış sizce çok mu düşük ? Bu konuda ne yapalım ? Sizin onerilerinize ihtiyacım var, şimdiden teşekkür ederim..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Oca 2023 Saat 21:28
" o zaman kan testi yapıldı, değeri 11 çıkmış"
NEYIN degeri, 11 cikmis?  Ayrica da, Atesli hastaliklar esnasinda, Anemi degerlendirilimesi yapilmaz.  

Mesaj Tarihi: 02 Oca 2023 Saat 21:52
Hemoglobin değeri 11 hocam, boyu da yaşıtlarına göre kısa, bu geçirdiği rahatsızlık sonrasi halsizlik var ara ara, bir de geniz eti var çok büyümüş aşırı horluyor çok tıkanıyor uykusunda ve uykuda boyun bölgesinde hafif terleme oluyor iki doktorda kesinlikle alınması gerekiyor dedi, sizin öneriniz nedir, teşekkür ederim.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Oca 2023 Saat 01:52
1- Gelismesini "Persentil" cetvellerinden takip ederken, persentil AYNI sekilde oldugu surece, dusuk de olsa
 onemli degildir. Persentil degerleri dusuyorsa, onemlidir. 
2- Anemi:Yok.
3- Geniz eti ve bademcikler, birer Lenf bezleridir. Bu yaslarda cocuklarda henuz yeterli antikorlar olusmadigi 
icin, mikroplarla Lenf bezleri savasir ve buyurler. 
Bagisiklik tam olarak olustuktan sonra, Lenf bezlerine daha az is duser ve kuculurler! 
SAKIN TURK DOKTORLARININ yalanlarina kanmayin, SAKIN AMELIYAT FILAN YAPTIRMAYIN. Zaten, sunun
surasi; 1-2 senesi kalmis! Ondan sonra kendiliginden kuculecek. 
Isterse, yuz doktor ameliyat desin, isin dogrusu budur. 
Bu gunleri ve bu yalanlari soyleyenleri bir yere not edin.. 

Mesaj Tarihi: 03 Oca 2023 Saat 10:58
Çok teşekkür ederim hocam çok sağolun 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat