Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

İrkilme

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=74904
Tarih: 28 Kas 2025 Saat 05:28

Konu: İrkilme
Mesajı Yazan: Zuleyhaela
Konu: İrkilme
Mesaj Tarihi: 31 Ara 2022 Saat 01:17
Hocam merhaba 23 aylık oğlum var 3 kilo doğdu  sezeryan sadece sarılık geçirdi.oglum doğduğundan beri sadece benim fark ettiğim irkilmesi desem kasilmami desem bilemedigim istem dışı hareketleri var aniden birdenbire oluyor.bebekken tahmini 6 aylıkken eeg çektirdik sadece 15 dk uyudu temiz çıktı. Hocam birden iki eli öne doğru ani hareket yapıyor sanki meme reddindeki gibi yada bazen tek taraf kaşını gözünü aniden kaldırıyor yada birden irkiliyor sanki.13 aylıkken yürümeye 18 aylıkken konuşmaya başladı.hocam Allah rızası için söyleyin ne yapayım moralim çok bozuk  sizce sebebi ne tekrar götürsem mi doktora.cok aktif hareketli bir çocuk.suan influenza b oldu ateşi çok garip hareketleri arttı sanki.bide hala emziriyorum emzirirken sanki karnına aniden ağrı mi kramp mi bilemedim birşeyler oluyor.tesekkur ederim yardımlarınızı bekliyorum.bitik haldeyim

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 31 Ara 2022 Saat 02:58
Ilk aylarda, "segirme" denilen durum olabiliyor. Uyuyan kedi yavrularinda bile oluyor.
Uyanikken olanlar daha onemlidir. 
Genellikle 7-10 yaslar arasinda ilk arazlari gorulen: Tourette Sendromu (veya Gilles LaTourette Sendromu)
nadiren bu yaslarda da baslayabiliyor. 
Bu istemsiz harketler disinda cocukta; anlamsiz sesler cikarma, goz kirpmalar olur.  Cocuk Norolojisi bir 
gorsun. EEG'de bazi bulgular vardir. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat