Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Besin alerjisi asi ve d vit

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=74758
Tarih: 26 Ağu 2025 Saat 21:49

Konu: Besin alerjisi asi ve d vit
Mesajı Yazan: Bsberna
Konu: Besin alerjisi asi ve d vit
Mesaj Tarihi: 22 Ara 2022 Saat 01:46
Hocam oğlum 12.5 aylık doğduğundan beri her doktor besin alerjisi teşhisi koydu diyetten kaynaklı sütüm azladigi için emmek istemedi ve şu an alerji maması kullanıyoruz ek gıda da yiyor boy ve kilosu normal degerlerde. Yumurta ve süt ürünleri alerjisi var bu ay aşısı var fakat yumurta alerjisi olanlarda riskli olduğunu söylüyorlar sağlıkçılar ne yapmak lazım yani anafilaksi olacak kadar yoğun değil çok şükür ama o gıdaları yediğinde kusma ve karın ağrısı oluşuyor bazense kabartı oluyor vücutta. Ayrıca genel tahlil yaptırdım D vitamini degeri 23 çıktı nasıl yol izlemeliyim. Cok eski bir hastanizdan çok methinizi duydum zaten takip ettiğim bir hekimsiniz size sormak istedim. 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Ara 2022 Saat 02:47
SAKIN bu allerji palavralarina kanmayin. Asiri beslenen bebeklerde, kaka yesil renk alinca hemen bu cahil
 doktorlar,  gida allerjisi tanisi koyarlar. 
Gida allerjileri, bazi allerjen gidalarin UZUN sure alinmalari ile ortaya cikarlar. Bu yaslarda olmazlar.
Acin diyeti ve her yeni gidaya sira ile baslayin. Bakalim hangi gida dokunuyormus. 
D vitamin degeri cok dusuk, hemen simdi 1 ampul ve 1 ay sonra tekrar 1 ampul icirin ve Nisa ayinda 
tekrar olcum yaptirip bana yazin. 
Asilarini mutlaka gunu geldiginda yaptirin, sakin Turk doktor palavralarina kanmayin. 

Mesaj Tarihi: 22 Ara 2022 Saat 08:31
Hocam çok teşekkür ediyorum dediklerinizi uygulayacagim.
Size sağlıklı uzun ömür diliyorum.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Ara 2022 Saat 18:40
Allerji ile "hazmedememe" durumunu karistirmayin. 
Eger problem olursa, sindirim sistemi enzimleri eksikligine bagli; hazimsizlik nedeni iledir.
Pankreoflat toz;  her gun 1 paketi ikiye bolup, gidalarina katin. 
Turk doktorlari her turlu hazimsizliga da Allerji derler, onlara kulak asmayin. 

Mesaj Tarihi: 22 Ara 2022 Saat 19:49
Evet hocam bugün asi oldu yumurta alerjisi ile ilgili konuştuk doktorla o da kusma tolere edememekten olabilir dedi dediğiniz gibi gıdaları deneyerek yedirme yoluna gideceğim o kadar içimi rahatlattiniz ki çok sagolun değerli vaktinizi ayırdınız 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat