Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kulakta akıntı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=74681
Tarih: 25 Eki 2025 Saat 15:24

Konu: Kulakta akıntı
Mesajı Yazan: Nazokerem
Konu: Kulakta akıntı
Mesaj Tarihi: 17 Ara 2022 Saat 18:19
Merhaba hocam oğlum 6 yaşında. Bir haftadır grip idi. Dün kulağı çok ağrıdı. Ateşi yoktu. Ağrı kesici verdim rahatladı. Bugün hiç ağrısı olmadı. Kulağının az duyduğunu söyledi ve Az önce koşarken anne kulağımdan bir şey aktı dedi. Baktım bir şey göremedim. kulak çöpü ile kulagin giriş kısmına dokundum. Sarı bir sıvı gelmişti. Hocam bu durumda illadin damlatalim mi burnuna?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Ara 2022 Saat 19:42
Damlatin. Lutfen soru sormadan once, hic olmazsa, son 3 gunde yazdiklarimi okuyun. 

Mesaj Tarihi: 17 Ara 2022 Saat 21:34
Çok haklısınız hocam. Vaktinizi aldık. İyi çalışmalar.

Mesaj Tarihi: 22 Ara 2022 Saat 01:34
Hocam şimdi duyma problemi başladı. İlladin damla kullanıyorum. İlk gün rahatlama sağlamadı. Bugün dördüncü günü. Hem ağrısı arttı hem de sesleri işitmiyordu. Gece pek ağrısı olmadı ancak işitme nerdeyse yok yanında bağırarak konuşuyoruz. Yazınizda ağrı geçmiyorsa beş gün illadin kullanın ve yanında bactrim şurup verin demişsiniz. Biz şurup vermedik. Endişelenmeye başladık.
1-Kaç güne işitmesi düzelir
2- Sabah hemen şurubu alıp kullanmaya başlayalım mi.
3- hocam yazılarınızı ve forumda verdiğiniz cevapları hep okuyorumm. kulaktan gelen çıtırtı sesleri iyileştiğini gösterir demişsiniz. Oğlum kulağında rüzgar sesi olduğunu söylüyor. Bu rüzgar sesi nedir?
4- bugüne kadar hiç kulak ağrısı vb olmadı. Şimdi bir gripte bu kadar işitme kaybı olması normal mi? Simdiden teşekkürler.

Mesaj Tarihi: 22 Ara 2022 Saat 02:44
Yazilarimi IYI okuyun. Kulak agrilari; daima Oztaki borusunun kapanmasi ile olur.
Yazarlar ksimindaki 2 makaleyi de okuyun. 

Mesaj Tarihi: 22 Ara 2022 Saat 12:01
Hocam iki yazınızı da dün gece okudum. Baş ağrısı da kulak ağrısına eşlik ediyor. İlladin damla için son kullanma tarihi olmaz demişsiniz daha önceki mesajlarda. Hocam Bu dediğiniz açılmamış ambalajlar için mi? Bizdeki illadin damla 5 ay önce açılmış hocam sıkıntı olur mu?

Hocam bir de bactrim şurup yazmiyorlar hastanede onun yerine agumentin olur mu? 

Mesaj Tarihi: 22 Ara 2022 Saat 18:52
Damlalikli siseler mikrop kapmazlar ayrica da ilac damardan verilmiyor. Acik olanlari da kullanilabilir. 

Mesaj Tarihi: 22 Ara 2022 Saat 20:27
Tamam hocam teşekkürler. İns durumu iyiye gidecek.

Mesaj Tarihi: 23 Ara 2022 Saat 15:20
Hocam kulak agrisi ve işitme kaybı devam ediyor. İlladin kullanıyorum. Buruna illadin damlatmadan önce burnunu sümkürtüyorum. Damlattiktan sonra kafasını yan çeviriyorum. İlacın tadı agzima geliyor diyor sinirleniyor. Damla östaki borusuna gitmeden yuttuğu için mi acaba rahatlama olmuyor. hocam ne yapacağımı şaşırdım. Ateşinin beşinci günü. Çocuk yiyemiyor 18 kiloya düştü. Devamlı yatıyor ya da ağlayıp bağırıyor. 
Hocam devamlı sizi de rahatsız etmek istemiyorum. 

Mesaj Tarihi: 23 Ara 2022 Saat 19:42
Kulakta baska bir problem olabilir, bir KBB doktoru gorsun, sonucu yazin. 

Mesaj Tarihi: 23 Ara 2022 Saat 20:18
Hocam nasıl bir problem olabilir? Genelde doktorlar şöyle bir bakıp enfeksiyon var deyip gönderiyorlar. Siz bilgi verirseniz doktora durumu anlatip ona göre muayene edebilir. Teşekkürler hocam iyi ki varsınız.

Mesaj Tarihi: 23 Ara 2022 Saat 20:56
Gorme sansim olmadigi icin, bundan oteye bir sey diyemiyorum. 

Mesaj Tarihi: 04 Oca 2023 Saat 03:13
Merhaba hocam. Siz bir KBB doktoru görsün dediğiniz için hasteneye gittik ancak randevu olmadığı için muayene etmediler. Ben de 4 ocağa randevu bulabildim ancak. Bu süre zarfında ağrısı geçti. 3 gün önce de banyoda sumkurdukten sonra işitmesi de düzeldi.kbb doktoruna yine de götüreyim mi ? Yoksa başımıza iş mi açarız? 

Mesaj Tarihi: 04 Oca 2023 Saat 04:38
Goturmeyin. 

Mesaj Tarihi: 04 Oca 2023 Saat 09:22
Teşekkürler hocam.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat