Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Antibiyotik sacmaligi ve sonuclari

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=74262
Tarih: 06 Kas 2025 Saat 22:15

Konu: Antibiyotik sacmaligi ve sonuclari
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Konu: Antibiyotik sacmaligi ve sonuclari
Mesaj Tarihi: 18 Kas 2022 Saat 20:05

Gereksiz antibiyotik kullanımı 35 binden fazla can kaybına yol açıyor

Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC), Avrupa'da her yıl 35 binden fazla kişinin gereksiz antibiyotik kullanımına bağlı antimikrobiyal dirençli enfeksiyonlardan öldüğünü ve bu sayıların önceki dönemlere göre arttığını duyurdu.

SOZCU.COM.TR
Yayınlanma: 17:37 - 18 Kasım 2022 Güncellenme: 

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 18 Kas 2022 Saat 20:09

Korkutan antibiyotik uyarısı: Her üç saniyede bir insan ölecek

Prof. Dr. Ender Yarsan, her yıl dünyada 700 bin kişinin, bilinçsiz antibiyotik tüketimi sonucu antibiyotik dirençli bakterilerden kaynaklanan enfeksiyon nedeniyle öldüğünü söyledi. Yarsan, "Eğer önlem alınmazsa 2050 yılında bu sayının 10 milyona ulaşacağı yönünde araştırmalar var. Bu, her 3 saniyede 1 insan ölümü demek" diye konuştu.

Yayınlanma: 12:20 - 18 Kasım 2022 Güncellenme: 

Mesajı Yazan: Eyslyrt
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2022 Saat 00:49
Emeğinize saglık hocam. Sabitlensin hocam herkes görsün ve faydalansın.

Mesajı Yazan: Sevday
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2022 Saat 01:04
Bilgilendirme için teşekkürler kadir bey, sayenizde bu konuda çok ilerledik, minnettarız.. Keşke Türkiye deki dr lar da bu araştırmayı görüp ilgilenseler..

Mesaj Tarihi: 19 Kas 2022 Saat 08:47
Ha.. Ha ha!!! 
Gorselerde islerine gelmez! O kadar cok avantalari var ki!

Mesajı Yazan: Glnrkzy
Mesaj Tarihi: 21 Kas 2022 Saat 12:07
Doktorlar için olan bir instagram hesabı var hocam. Orda bir kişinin tüm antibiyotik çeşitlerine dirençli olduğu test ile belirlenmiş. Bu yazıyı da sayfada paylaşmışlar. Doktorlar neler diyor. Vay efendim hala bizden antibiyotik isterler. Yok yinede isterler. Tıp okumayan insanlar ile kafa bulunuyor.

Şunu sordum. Allah aşkına bütün doktorlar bunu yazarken buraya bu grip için antibiyotik veren doktorlar nerde bize hayali reçete mi yazılıyor?

Tabi ki asla bir doktor bunu yapmaz diyorlar. :) 

-------------
Her şeyin başı sağlık

Mesaj Tarihi: 21 Kas 2022 Saat 18:39
Doktor recetesi olmadan, Eczanelerden 1 tane antibiyotik alamazsiniz! 
Bu doktorlar, sirf Antibiyotik yazabilmek icin; WBC yerine CRP sacmaligina ragbet ediyorlar.
WBC: Bakteriel enfeksiyonu gosterir..
CRP:  Virus dahil, her turlu enfeksiyon ve hucre yikiminda yukselir. 
CRP yuksek diye; antibiyotik yazan doktor, ya super cahildir ya da dolandiricidir. 

Mesajı Yazan: mekselina
Mesaj Tarihi: 21 Kas 2022 Saat 18:58
Kadır hocam sayanızde kan tahlılıne kendım bakıyorum ona göre ılac verıyorum artık❤Çok yaşayın

Mesajı Yazan: Glnrkzy
Mesaj Tarihi: 22 Kas 2022 Saat 13:14
Aynen dediğiniz gibi hocam. Bir doktora dedim sizin anlattıklarınız doğrultusunda. Antibiyotik siz yazıyorsunuz, hemen ventolin benzeri ilaçlar veriyorsunuz diye. Diyor ki bazen çocuğun durumu daha kötüye gitmesin diye vermek zorunda kalıyoruz. Yani gribe zerre faydası olmayıp zararı olabilen ilaç ne fayda sağlayacak.

Bir tanıdığımız özel sigorta yapmış çocuklarına. Biri 5 aylık diğeri ilk okuk çağı. İkisi de grip olduğu için doktora götürüyor.

Şimdi saçmalığa bakın. Doktor diyor ki bebek için. Bu çocuk çok küçük antibiyotik falan yazamam ama büyüğe yazabilirim. Aile diyor ki nasıl iyi doktor bebek diye antibiyotik vermedi. 

Yani diyorum madem bu çocukların ikisi de aynı hastalığa yakalandı. 1 i antibiyotik olmadan iyileşiyor ise diğeri neden iyileşmesin. Yada biri antibiyotiklik ise diğeri nasıl antibiyotik olmadan iyileşecek.

Allah sizden razı olsun gerçekten. Sayenizde ilk çocukta 11 yıl çöpe attığım reçetenin haddi hesabı yok. Şimdi ikinci çocuğum küçük grip için asla doktora götürmüyorum. Rast geldi de gördü diyelim hemen başlıyor korkutmaya yazıyor bir çanta ilaç. Birde açıklama yapıyor bakteriyel bilmem ne çok iyi geliyor bu antibiyotik. Pardon da nerden anladın bakteriyel olup olmadığını.daha diline bile bakmadan 

Ve aynen dediğiniz gibi 11 senedir çocuk doktora götürürüm daha grip teşhisi konan yok. 
 Mantık şu hocam çocuk öksürüyor ve geniz akıntısı varsa muhakkak antibiyotik ile iyileşir. 
Kullanan kişilere diyorum. Çocukluğunuzda grip oldunuz diye anneniz kaç kere doktora götürdü sizi. Ateşten halüsinasyon gördüğümü biliyorum hocam o zaman bile götürmedi ailem. Şimdi burnu akan doktor yolu tutuyor 

-------------
Her şeyin başı sağlık

Mesaj Tarihi: 22 Kas 2022 Saat 19:18
isin kotu tarafi, gunumuz doktorlari yazdiklari ilaclarin icerigini, ve dozunu bile bilmiyorlar.
Bugun dahi bir doktor; ayni receteye, ikisi de Ibuprofen olan :Ibufen ve Iburamin yazmis. Doktor kalitesi
 son 10 seneden beri korkunc derecede dustu. 
VE: ne Universiteler, ne de Saglik bakanligi bunlari duzeltebilecek en ufak bir girisimde bile bulunmuyorlar.
Tek careniz benim yazilarimi okumaniz. 

Mesajı Yazan: yavrusu
Mesaj Tarihi: 22 Kas 2022 Saat 19:45
Kadir hocam bilgilerinizi bizimle cömertçe paylaştığınız için teşekkür ederim. Size her zaman duacıyım. Fakat bu dirençli bakteriler biz antibiyotik kullanmıyoruz diye bize gelmeyecek mi? Bizim kullanmamamız bizi koruyor mu? Bu bir insanlık sorunu değil mi? 

Mesajı Yazan: Yurtbegendilayda
Mesaj Tarihi: 22 Kas 2022 Saat 20:55
Kadir bey sizi tanıdığım için çok şanslı olduğumu düşünüyorum. Keske daha once tanisaydim buyuk oğlumda cok antibiyotik kullandik sizi bir senedir takip ediyorum 5 yasina kadar antibiyotikle buyudu bizim zararımız ne olur acaba 1 senedir yazilariniz sizin sayenizde bıraktık en büyük şanslarımdan bir tanesi sizi tanımak yazılarınızı okumak size minnettarım🙏🏻🙏🏻🙏🏻 Etrafımdaki tanıdık es dosta hep sizden bahsediyorum fakat inanmıyorlar bana çok üzgünüm.

Mesaj Tarihi: 22 Kas 2022 Saat 21:06
1- "yavrusu":  Maalesef, bu direncli bakteriler, sizleri de hasta edebilir ve problem olabilirler. Ne kadar cok
 insan bu Turk doktorlara kanmayip  Antibiyotik kullanmaktan vazgecerlerse, ihtimal o kadar azalir. 
2- "Yurtbegendilayda": Zarariniz? Maddi-manevi hirpalandiniz, Zararin neresinden donulurse kardir. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat