Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Insülin direnci ve tiroid

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=74209
Tarih: 19 Eyl 2025 Saat 18:32

Konu: Insülin direnci ve tiroid
Mesajı Yazan: gencfenerbahceli
Konu: Insülin direnci ve tiroid
Mesaj Tarihi: 13 Kas 2022 Saat 19:46
merhabalar hocam.. Uzun zaman önce size yüksek lökosit ve eritrosit için yazmıştım antibiyotik ilaçlar verilip gönderilmiştim daha sonra ultrasyonla ve artan ağrılarımla sizin dediğiniz gibi taş olduğu ortaya çıktı. Ve açıkcası  sizin engin bilgilerinize güvemerek tekrar sormak istedim. yaşım 35 cuma günü verdiğim kan tahlili sonuçlarım şu şekilde;kortizol 18.46,tsh 9. 31 (norm deger 0.38-5.33),insülin 14.15,glikoz 87 (70-97), b12 220(126-505), Dvitamin 22.22 folat 7.24, hba1c 5.3, plt 496(150-450),lym 3.45 (1.16-3.18),ferittin 11 (10-200). insülin direnci için glifor 1000 mg ve hipotiroidim için 150mg eutrox kullanıyorum. Bunlarla birlikte doktorum 2 tane dekort tablet verip bir hormon testi daha yaptırmamı istedi ancak henüz tahlili veremedim.bu yapılacak olan test ne içindir?Bu arada tokluk kan şeker ölçümü yapılmadı. bir de doktorum insülin direnci için ilacı değişmek gerektiğini söyledi. glukofen ya da buna benzer bir ilaç ismi söylemişti şu an kullandığım ilaçtan farkı nedir? bir de dün ellerimin titremesi ve acıkmamı hissetmem nedeniyle 2.5 saat sonra gibi şeker hastası (insüline baglı degil) olan babamın cihazından ölçtüğümde tokluk kan şekerim 80 geldi. bu değerler normal midir?Şimdiden teşekkürler hocam.. 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 14 Kas 2022 Saat 02:51
Insulin seviyeniz DUSUK:
 8 saat acliktan sonra; ust sinir: 25mIU/L dir.
Glukoz verildikten 2 saat sonra bile: 16mIU/L dir, hangi akla hizmet ile, size, "Insulin direnci diyebiliyor?

D vitamin seviyeniz cok dusuk. Bir ay ara ile toplam 2 ampul Dvit3 icin, Subat ayinda sadece D vitamin
 seviyesi olcturup, bana yazin. 
SAKIN verilen ilaclari kullanmayin. 
TSH degerine baska bir laboratuvarda baktirip, bana yazin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat