Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Solunum sayısı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=74128
Tarih: 06 Eyl 2025 Saat 23:16

Konu: Solunum sayısı
Mesajı Yazan: Ceren85
Konu: Solunum sayısı
Mesaj Tarihi: 05 Kas 2022 Saat 21:03
Merhaba hocam
Oğlum 5 yaşında ana okuluna gidiyor
Benim de  3 sorum var lütfen cevap yazarmısınız 🙏

1.Boyu 115 kg 18-19kg, çok zayıf cocuk, standartlara gore nasıl acaba ?Doğru düzgün yemek yemiyor çok haraketli

2.Dun hapsirik,burun akıntısı başladı, bugun sabaha karşı öksürük, ve akşam üstü solunum sayısı arttı  başta 29 şimdi 39 arttı nefesi hiriltili, nefesi daraldı, ağlıyor boğazım göğüsum ağrıyor diyor  ,yüksek ateşi yok takip edjyorum,, eşim nefesi yetmiyor çocuğun diyor ,ben burada okudum bronşlar sıkışıyor korunmak amaçlı yazmışsınız .Gosunde ağrısı vardı ağladı bir kere Calpol verdim, sonra 4 saat geçince yine ağrıyor diye ağladı IBUfen verdim.Dogru mu ?Yüksek ateş ve 60dan fazla solunum birden olabilir mi ,yani  sürekli takip etmelimiyiz ? Acile gitsek astım alerji derler.
Nasıl hafifletilmesi lazım 

Sıcak buhar bu durumda uygun mu?Şuan çok terledi ((
Çünkü bazı yerlerde internette bronşite sıcak buhar  iyi gelmez soğuk iyi gelir yazıyor .Solunum sayısı normalleşmesi için ne iyi gelir lütfen yazarmiisnz

3.Ve bazılar vitamin D  biraz eksikliği olunca çocuk daha çok hastalanır ,doğru mu ?Gecen uymaya dalınca kafası çok terliyor son zamanlar su gibi , üstünü değiştiriyorum sabaha kdar terlemiyir.Sadece uyukunun ilk saatinde öyle.Birsey yapmamız lazım mı ?

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 06 Kas 2022 Saat 03:31
Hocam sizden cevap gelene kadar eşim beni dinlemedi ogluma Zirtek 1 ölçek verdi;(((
Kurumda herkeste grip oluyor ama blyle.grip sadece bizim oglumuzda diyor,çünkü gecen sene çocuk doktoru astım alerji bronşit dedi.
Benim söylediklerime inanmıyor, kurumda anlatanlari dinliyor;(((
Ben nasıl anlatayım neden nefes sıkışıyor+ solunum saayisi arttı ? Yuksek ateş yok..çok öksürük var 

Astım çocuklarda grip böyle geçiyor mu ?

Mesaj Tarihi: 06 Kas 2022 Saat 03:59
Geniz eti var + boynunda sol tarafında lenf kaç sene gözüküyor,test yaptırdim sonuçlarda birşey çıkmadı 

Ben de mailinize ses gönderdim 

Şimdiden teşekkürler 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Kas 2022 Saat 04:18
1- 5 yas, erkek cocuk: 110cm boy, 19 kilo olur. Gunde 600ml sut/sutlu gida almasina dikkat edin, gerisi
 onemli degil.
2- Solunum sayisi, dakikada 60 ustu olursa, onemlidir. 
3- SAKIN Zyrtec vermeyin, daha kotu olacak. Sahtekarligin 1. Safha ilacidir. Bu ilac sayesinde hiriltilar ve 
solunum sikintisi olur, tekrar doktora gittiginizde de Astim denilerek, Sahtekarligin 2. Safhasi uygulanir.
Bakin OKUMADIGINIZ ICIN, ne kadar zamanimi harcadiniz!! 
4- Ust solunum yolu hastaliklarda: Sicak su buhari. Alt solunum yolu hastaliklarinda (Astim, Bronsit gibi)
Soguk buhar kullanilir. 
5- Evet, D vitamini eksik oldugunda hastaliklar daha agir seyreder.

Mesaj Tarihi: 06 Kas 2022 Saat 04:24
Nabizi da arttı , solunumu da arttı, hiç uyumadik, ağlıyor nefesi sıkışıyor hocam
Nedir bu ...mailinize bakarmısınız lütfen

Mesaj Tarihi: 06 Kas 2022 Saat 04:25
Bu bronşit ise sıcak buhar uyguladık.. Üst ya da alt solunum hastalığı olduğun nasıl anlamamız gerekiyor? öksürük var solunum sayısı arttı ,nabizi da ağlıyor çok , nefeste zorlaniyor

Eşim artık Zirtek verdi ;:((

Ne yapalım bilemiyorum kafam karıştı korkudan 
Bronşit olduğunu nasıl anlayacağız ?
Ne ilaç vereyim?
Öksürük var, hızlı solunum var, nabız saymadım çok hızlı,ateş kğçğ

Mesaj Tarihi: 06 Kas 2022 Saat 13:46
Hocam sizden cevap gelmeyince sonuna kadar bekledim
Dun gece 1 den bugun 12.00 kadar cocuk uyuyamadı, uyurken uyanıp aglıyordu bogazım agıyor, gögüş agıyor. 
Ateş 39çıktı solunum 50 kadar ,baya zorlandı nefeste sıcak buhar yapmak için hali yoktu .
Acile getirdik burada ateşi 37.8 olmuş kendisi düşmüş,

doktor digerleri gibi serum taktı antibiyotik+ kartizon ve hava verdiler ondan da kortizon ve ventoline galiba oksijen le....

Biz yaptırmak istemiyorduk cocuk zor nefes alıyor dedi, ben sorumluluk çekemem oyle, nereye giderseniz gidin kortizonsuz nefesi açılmaz,12 saat çocugu bu halde tutmussunuz şuan keyf ya da tartışma zamanı değil dedi.
 Sonuc gönderiyorum WBC Yuksek, antibiyotik ve prednol igne r+ ventoline recete yazıcaktı, ben antibiyotik surup olsun dedim. Antibiyotik şurup ile düzeltmeyebilirsiniz dedi, 2 gün daha igne daha iyi sonuc verecek dedi.

Sonuç : antibiyotik marcol ve ventoline yazdı .Tehşiş ne anlayamadım, ama tekrad bugunku serum ( antibiyotik ve kortizon) ve hava  ( 1 kortizon, 2 adet ventoline)nefes sıkışmasını düzeltmeyebilir dedi igne yapmazsanız .

https://www.hizliresim.com/b2k8t9s" rel="nofollow - https://www.hizliresim.com/b2k8t9s

Kusura bakmayın korkudan bekleyemedim sizi, cocugumu öyle halini görünce panik olduk, 

WBC Yuksek ama dilde pas ve agız kokusu yoktu, ateşi de çıktı indi .
 Nefesini düzeltmek için  ne yapalım? Sadece antibiyotik yeterli mi ?

Mesaj Tarihi: 06 Kas 2022 Saat 19:44
Butun bunlar, yazilarimi okumadiginiz icin oluyor.
Meslek hayatim boyunca hicbir hastama bu size yapilan soytariliklardan hicbirini uygulamadim. GEREK OLMADI!
Zyrtec vermese idiniz bunlar olmayacakti.
NIYE; "Sahtekarligin 3 Safhasi" yazimi okumadiniz? 
Evet, WBC yuksek, antibiyotik faydali olur!  Antibiyotiklik bir duruma; Kortizon ve Ventolin vermesi zaten
 ne kadar sahtekar oldugunu gosteriyor. Halki hep bu sekilde kandirarak, hastaneleri dolduruyorlar. 
Evde: odasi serin olsun, bas ucuna 2 damla ColdMix damlatin. Yastigini yukseltin. Oksurdugunde; Limonlu bal verin. 

Mesaj Tarihi: 06 Kas 2022 Saat 19:56
O kadar ilaçtan sonra nefesi hala sikintili solunum sayısı normalleşmedi daha, sadece ağrıları yok.Esim ventoline verelim mi diyor nefesi rahatlar diye,ben istemiyorum.

Nefes sıkıntısına ilaç lazım değil mi? Çünkü hiriltili nefes veriyor

Agrısı olursa Calpol ya da ıbufen mi vereyim?
Sıcak buhar olur mu ya da soğuk buhar?

Zirtek eşim verdi, tartıştık onu da  

Mesaj Tarihi: 07 Kas 2022 Saat 03:57
Bir de bir soru daha 
Nefesi sıkışınca ne öneriyorsunuz?
Acildeki doktor dedi ki : Herhangi hastaneye gitseniz kortizonsuz nefesini acamazsiniz, çocuğunuz haline bakın,zor nefes alıyor şıkısir kalır nefessiz biraz sonra  ,sadece oksijenli kortizon+ kortizon damardan rahatlatır o da tamamen değil, daha 2 gün kortizon antibiyotik ile öneriyorum.
Çocuğu  anaokuluna daha gondermeyin  bağışıklık çok düşük.Bu çocuk hastalanmamasi gerekyor .

Karnı çok değişik nefes aldı . Korktuk hocam ,nefes verince de hiriltilar çıkınca ve ağlamaya başladı çok korktum

Bu da ilaçlar....bugun aldık  ama sadece antibiyotik verecegim sizin dediginiz gibi . Teşhis:  Akut bronşiolit 

https://www.hizliresim.com/8zcdic0" rel="nofollow - https://www.hizliresim.com/8zcdic0

Malinize tekrar sesi gönderdim 

Mesaj Tarihi: 07 Kas 2022 Saat 19:42
Tipik Turk sarlatan doktoru! 
Recete : "asure recete"!!  Hangisi iyi gelirse hesabi verilmis. 
Sakin bu soytariya inanmayin, sizi korkutmaya calisiyor.
Sakin ates dusurmeyin, sadece benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin.
"Sahtekarligin 3 Safhasi" yazimi okudunuz mu? 

Mesaj Tarihi: 07 Kas 2022 Saat 19:57
Okudum hoca 
Ama maile size ses gonderdim, o anda ilk yardım olarak ne yapmalıyım anlayamadım
Bronşit ise sıcak buhar olmaz dimi bu durumda?

Yani ilk olarak nefesini rahatlatmak için ne yapmalıyım?

Mesaj Tarihi: 07 Kas 2022 Saat 20:33
Nfesde bir sikinti YOK! Evet, Bronsit ve Astim icin soguk hava veya buhar iyi gelir. 

Mesaj Tarihi: 07 Kas 2022 Saat 20:43
Ben anlayamdım hocam
Çocukta solunum sayısı 50di, nefes alırken normal verirken hırıltılydı, göğüsum agrıyor diye agladı gece den oglene kadar hiç uyuyamadı,
Ateşi 39 a cıktı indi.Limonlu bal verdim, bol su içti,coldmix damlattım .
Hata yaptık Eşim Zirtek verdi,ama ondan önce de iyi değildi. 

Ne yapmalıydık? Lütfen cevap verir misiniz, başka annelere de faydalı olur, hata yapmamak adına .

Böyle durumlarda ne iyi gelir ?🙏

Mesaj Tarihi: 07 Kas 2022 Saat 20:45
Limonlu bal, ColdMix kullanin, yastigini yukseltin. 
Oksuruk, suresi bittiginde kesilir. Ilaclarla oksuruk KESILMEZ! Keserseniz, hastalik Akcigerlere iner.

Mesaj Tarihi: 08 Kas 2022 Saat 00:05
Yaptım bunu hepsini hocam
Sizin sayenizde gecen senedsn beri hiç ilaç vermedim, atlatıyordu 
Bu sene Eylülden beri her hafta hastalandı 
Ya kulak ya grip  ya hızlı solunum ama atlattı 
Bu sefer korkunc birşey yaşadık, o kadar sıkıştı sanki nefesi alamayacak 
Nefesi verirken hısss hısssss diye ses çıkıyordu,, Sanko bogazında birşey kaldı .Alırken normal verirken sesliydi.Annem yardım et lütfen  diye aglamaya başladı, geceden oglene kadar hiç uyyamadı, karnı bile değiş nefer aldı .
Konuşrken 1 söz söylemeye nefesi yetmiyordu.
Acaba bronşiolit oldu bir bakterialmış ve ben sıcak buhar ıyguladım yatmadan önce , belki o daha kotu yaptı düşündüm, alt solunım için sıcak buhar olmaz diyorsunuz.

Ama yatmadan önce nefesi sıkışmaya başladı.Ben öksüğu kesmeye çalışmadım, nefesi rahatlasın ,solunum sayısı azalsın istedim 
Hayatımda ilk defa böyle gece yaşadık, inşallah bir daha olmaz, kimse de yaşamasın.

WBC Yuksek çıktı ama dilde pas yoktu, agız kokusu yoktu,, ateşi de çok Yuksek değildi.
Karıştık.
Kusura bakmayın, size çok soru sordum.

Mesaj Tarihi: 08 Kas 2022 Saat 19:20
1- Bricanyl basladiniz mi? baslamadiniz ise, gunde:3x1 olcek baslayin, duzelme olunca;2x1'e inin.
Sakin Zyrtec vermeyin.
2- Alt solunum yolu hadiselerinde, sicak buhar etkili olmaz, zararli da olmaz. 
Etkili olan; soguk havadir. Sikistiginda, sari-sarmalayip, soguk havaya cikarin.
Bu yas icin, WBC:17 ustu bakterieldir. Turk Laboratuvarlari "Eriskin Referans Araligi" yazarak sahte rapor 
verirler, o tuzaga dusmeyin. 
Yazilarimi okuyun. Okusa idiniz bu maceralari yasamazdiniz. 

Mesajı Yazan: Maria Güven
Mesaj Tarihi: 08 Kas 2022 Saat 19:26
Hayır hocam brycanyl vermedik,
WBC Yuksek oldugu için SADECE macrol veriyoruz doktorun yazdığını .

Solunum sayısı normalleşti, nefesi de normalleşti bugun 
sadce balgamlı öksürük var , onu da bazen tükürük ile çıkarıyor
ve burnu tıkalı fs damlatıyorum 

Brycanyl gerek var mı bu durumda?

Mesaj Tarihi: 08 Kas 2022 Saat 20:12
Yok. Sikisirsa baslayin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat