Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kulağın az işitmesi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=74034
Tarih: 18 Kas 2025 Saat 15:44

Konu: Kulağın az işitmesi
Mesajı Yazan: murat193
Konu: Kulağın az işitmesi
Mesaj Tarihi: 27 Eki 2022 Saat 01:50
Hocam merhaba, bu sene oğlumuz okula başladı. Öğretmeni, diğer öğrencilere göre yönergeleri biraz geç anladığını bazen özel olarak söylemesi gerektiğini söyledi. Bir KBB ye mi goturseniz dedi. Bizce normalde bir sorun yok. Sizi uzun süredir takip ettiğim için, KBB ye götürürsem başımıza neler gelebileceği ile ilgili endişelerim var. İşitme problemi olabilir mi. 2 yaş civari orta kulak iltihabı geçirmişti. Hangi durumda nasıl bir yardım almalıyız. Bir de hocam belki sizin alanınız değil ama anne babalar ya da öğretmenlere göre kıyaslandığında daha objektif bir gözle bir sürü çocuk gördünüz ve tanıdınız. Bizim oğlumuz akranlarıyla oynama konusunda özellikle teneffüslerde falan sıkıntılı. Bir de daha sakin ve yavaş farklı bir çocuk. Şu ana kadar okuma ve yazmada iyi ama ders esnasında arkadaşlarına yetişemediğini, sınıfın en gerisinde kaldığını kendisi söylüyor. Öğretmenin söylediklerini yapma konusunda çok yavaş. Kişilik farkı mi demeliyiz, yoksa başka tavsiyeniz olur mu

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Eki 2022 Saat 02:11
Her iki kulak ile cep telefonunda soylenenleri anlayabiliyorsa, problem kulak degil, biraz dalgaci olmasindadir. 
Ders dinlerken dikkatini toplamasini ogrenmesi sart. 

Mesajı Yazan: murat193
Mesaj Tarihi: 27 Eki 2022 Saat 07:10
Çocuğun cep telefonuyla birisiyle konuşması lazım doğru anladım sanırım hocam. 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Eki 2022 Saat 18:56
Evet. karsi tarafi duyabiliyorsa, problem yoktur.
Duyamiyorsa, KBB,ye gitmeniz lazim..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat