Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Krup mu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=73933
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 20:20

Konu: Krup mu
Mesajı Yazan: Esrazeynep
Konu: Krup mu
Mesaj Tarihi: 14 Eki 2022 Saat 19:07
Hocam merhaba 6 aylık kızım dün sabah itibariyle hafif öksürük burun akıntısı şeklinde hastalandı. Gece biraz zordu tıkalıydı rahat edemedi genzi çok aktı.sabaha karşı da 5 gibi alından 37.5 oldu ateşi ve 2 saatte kendiliğinden düştü. Sabah uyandığında nefesi çok hırıltı lı ve tiz Bi öksürük vardı havlamaya da benziyor ama dolu Bi öksürme. Doktorumuza gittik ve krup dedi. Ciğerlerini dinledi ve sorun görmedi .. Sizce ateş neden oldu.. Acilde soğuk buhar alıp eve geldik şuan ağlarken veya ses çıkarırken hırıltı lı göğsü ama tabi daha rahat. Serum fizyolojik ile soğuk buhar mı yapmalıyım 2. Gecemiz bu gece şuan ateş yok. 

-------------
Esserzey

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 14 Eki 2022 Saat 21:30
Grip geçiriyor, soğuk buhar bu durumlarda uygulanmaz. 
Krup olsa; havlar tarzda öksürük olur. 3 gece sürer.

Mesaj Tarihi: 14 Eki 2022 Saat 21:45
Hocam sesi gitti ve havlamaya benziyor ama yoğun balgam var. Sanki yırtılıyor boğazı. Soğuk buhar sonrası da rahatladı. Kafam çok karıştı

-------------
Esserzey

Mesaj Tarihi: 15 Eki 2022 Saat 09:35
Bir de sıcak buhar deneyin. 

Mesaj Tarihi: 15 Eki 2022 Saat 12:55
Hocam sabah kalktı hırıltısı çok az genzinde arada oluyor olunca öksürüp atıyor. Saatte 3_4 kez. Ama sesi boğuk kalın gece çok rahat uyudu tıkanmadı ama mız mız tabi. Burnu açık akmıyor. Ben yinede serum fizyolojik sıkıyorum. İştahı yok sabah kahvaltısı yaparken kustu balgam dan galiba. Pulmicort vermiyorum sizin yazılarınızı okuduğum için. Ev nemlendiricimiz açık nemi 55 de tutuyorum. Sıcak buharı şimdi denemeli miyim? 3. Gün bu gün. 

-------------
Esserzey

Mesaj Tarihi: 15 Eki 2022 Saat 13:43
Pulmicort KORTİZON dur.... NE alaka!!! 
"Sahtekarlığın 3 Safhası" yazımı okuyun. Niye verildiğini daha iyi anlarsınız.
Öksürük sıkıntılı olursa, sıcak su buharı uygulayın. 

Mesaj Tarihi: 17 Eki 2022 Saat 09:23
Hocam merhaba hastalıkta 5. Günümüz bugün öksürük biraz yoğunlaştı ve burnu sarı doluyor işahı yok hatta 150 gram vermiş..keyfi fena değil prospan şurup önermiş doktor ne diyorsunuz sizce vermeme gerek var mı doğal akışına devam mı bu arada krup değil dimi 

-------------
Esserzey

Mesaj Tarihi: 17 Eki 2022 Saat 09:55
SAKIN Prospan'ı kullanmayın. 
NİYE; "Sahtekarlığın 3 Safhası" yazımı okumadınız??

Mesaj Tarihi: 17 Eki 2022 Saat 09:59
Okudum hocam okumaz mıyım yazılarınızı.beslenmek istemiyor emmek istemiyor max 2dk emiyor. Uyuttum şimdi rahat değil öksürük oluyor. Peki ne yapmamı öneriyorsunuz. Ihlamur verebilir miyim lütfen önerin bişiler 

Mesaj Tarihi: 19 Eki 2022 Saat 10:55
Tekrar merhaba hocam. Bugün 8. Gün kızım gece 2 saatte bir öksürük ile uyandı geri uyudu. Sabah emzirdikten sonra öksürük ile balgam kustu yeşil sarı gibi.ayrıca sol gözü de biraz almıştı sarı renk ama gözü normal kırmızı veya şişlik yok. son 3 gündür de sabahları inanılmaz dolu burnu sarı yeşil şekilde. Açtıkça doluyor akşama geçiyor sabah tekrar. Bugün öksürük de fazla. Dün doktora kont gittik ciğeri temiz geçmiş artık hastalık iyi dedi.sizce sıcak buhar denemeli miyim öksürük için rahatlatıcı olur mu. 

-------------
Esserzey

Mesaj Tarihi: 20 Eki 2022 Saat 21:35
Hocam 9. Gün bu sabah iki gözü de akmıştı.bu gün burnu da çok fazla akıyor iştahı hiç yok 200gram zayıfladı emiyor oda çok değil. Ne önerirsinşz

-------------
Esserzey

Mesaj Tarihi: 20 Eki 2022 Saat 21:41
4 saatte bir Serun fiz ile burun temizligi yapin. 
Sicak su buhari da iyi gelir.

Mesaj Tarihi: 20 Eki 2022 Saat 22:12
Hocam doktorumuz gözü için netira damla önermiş ona ne diyorsunuz gözü akması normal mi baya sarı sarı almıştı iki gözü

-------------
Esserzey

Mesaj Tarihi: 21 Eki 2022 Saat 01:19
Antibiyotikli HER damla olur. 

Mesaj Tarihi: 22 Eki 2022 Saat 10:29
Hocam bugün 11 gün yine yoğun burun akıntısı vat sarı yeşil gibi ve öksürük var çok sık olmasada balhamlı baya.. Ne önerirsiniz önemli bir durum olabilir mi normal bir süreç mi

-------------
Esserzey

Mesaj Tarihi: 22 Eki 2022 Saat 20:30
Sonuna gelmissiniz. SAKIN Turkiye'de bu safhada doktora gitmeyin, size daima "Kronik Sinuzit" diyerek 
basiniza coraplar orerler. 
Sicak su buhari tatbiki ve banyo yapmasi iyi gelir. Serum Fiz ile burun temizligi yapin. 
Eski cevaplari bugunden geriye dogru okuyun. 

Mesaj Tarihi: 23 Eki 2022 Saat 09:56
Hocam 12. Gün hala aynı. Burnu yoğun akıyor öksürük var balgamlıbu gün yine sıcak buhar yapacağım dediğiniz gibi duş ta aldıracağım. Gitmiyorum doktora bekliyorum 

-------------
Esserzey

Mesaj Tarihi: 24 Eki 2022 Saat 08:23
Hocam 13. Gün sabah kalkınca öksürük oluyor hala balhamlı ve yine yoğun burun akıntısı var aynışekil sarı yeşil. Sabah akşam sıcak buhar uygulaması yapıyorum ama şuan için iyileşme yok.önereceğinşz farklı bir şey olur mu aynen böyle devam mı edeyim. 

-------------
Esserzey

Mesaj Tarihi: 24 Eki 2022 Saat 18:23
2-3 hafta surecek. Tedavisi yok. Aynen devam edin. 
Yazilarimi okuyun. 

Mesaj Tarihi: 24 Eki 2022 Saat 19:55
Hocam ciğerine iner mi bu süreç sonrası ondan korkuyorum 

-------------
Esserzey

Mesaj Tarihi: 25 Eki 2022 Saat 00:58
Turk doktorlarini dinler de; Grip, Allerji ve oksuruk ilaclari kullanirsaniz, INER! 
"Sahtekarligin 3 Safahasi" yazimi okuyun. 

Mesaj Tarihi: 26 Eki 2022 Saat 11:09
Hocam Allah razı olsun sizden.. Biraz sabır geçiyor gerçekten doktor kapısına koşmaya gerek yokmuş.15.gün öncelikle burun akıntısı bitti öksürük tek tük yatınca gelen gıcık var.. gözü için sormuştum aktığını damla kullanın demiştiniz tekrar akmayınca kullanmadım. Anne sütü ile pamuk yardımıyla sildim. Ama bu sabah yine akmış kullanmalımıyım damlayı. Teşekkür ederim şimdiden. 

-------------
Esserzey

Mesaj Tarihi: 28 Eki 2022 Saat 15:21
Hocam merhaba 17 günden yazıyorum. Tek tük öksürük var oldukça azaldı balgam da fakat uyuyunca gelen gıcık şeklinde öksürük var.. Gündüz uykularında bırakmıyor uyusun. Ne önerirsiniz bize sıcak buhar mı?? Serum fizyolojik temizliği sabah akşam yapıyorum tek burnu dolmuyor bitti. 

-------------
Esserzey

Mesaj Tarihi: 28 Eki 2022 Saat 18:59
Yatmadan evvel, sicak su buhari uygulayin. 

Mesaj Tarihi: 01 Kas 2022 Saat 16:18
Hocam merhaba sizinle konuştuktan sonra 2 gün sabah akşam buhar yaptık öksürük olmadı yatınca fakat bu sabah yapmadık ilk uykuda yine oldu gıcık gibi. Ne kadar süre yapmalıyım. Herhangi bir zararı olur mu sıcak buharı. Çok teşekkür ederim 

-------------
Esserzey

Mesaj Tarihi: 01 Kas 2022 Saat 19:18
Isterseniz, 1 sene yapin, hicbir zarari olmaz. 

Mesaj Tarihi: 09 Kas 2022 Saat 17:23
Hocam merhaba tekrar. Kızımın 5 6 gündür öksürüğü kesilmişti gayet güzel bitti dedik sİin önerileriniz ile tam 3 haftada bitti. fakat 3 gün önce ablası (1. Sınıf)  anlamsız Bi öksürük başladı bal limon ıhlamur verdim geçti önemsemedim bir arada kaldılar. 2. Gün itibariyle yoğun öksürük ve burun tıkanıklığı olunca odaları ayıdım. Fakat 3. Gün bu gün bebeğim sabahtan itibaren ara ara hapşuruyor ve burnu akşam üstü şeffaf şekilde akmaya başladı.. Tam geçti derken yeni bir şey başladı hocam. Serum fizyolojik anne sütü şeklinde ilerleyeceğiz ama şu başlangıç aşaması ne önrerisiniz sıcak bunlar denemeli miyim?  Öksürük yok henüz..

-------------
Esserzey

Mesaj Tarihi: 09 Kas 2022 Saat 19:28
Eskisi gibi aynen devam eeceksiniz. Iki kis bu sekilde gececek.

Mesaj Tarihi: 10 Kas 2022 Saat 01:20
Hocam bebeğim tam 7 aylık oldu bu arada şuan ateşi koltuk altı 38.6 alnı 37.9 ilaç vermedim Henüz bekliyorum 2 saattir takipteyim aynı hemen hemen . Ama rahat değil inliyor calpol var evde vereyim mi?
Hocam tekrar ölçüm alnı 38.6 koltuk altı 38.8 oldu hocam bir de 1 aydır kulak kaşıyor yoğun bir şekilde doktorumuz baktı hiç bişi yok dedi ama baya iştahlı kaşıyor 

-------------
Esserzey

Mesaj Tarihi: 10 Kas 2022 Saat 03:18
Sabirli olun, ates dusurmeyin, atesin hicbir zarari yoktur. 
Yazilarimi okuyun. 

Mesaj Tarihi: 10 Kas 2022 Saat 06:13
Evet hocam biliyorum gece boyu uyuyamadı burun akıntısı da sarıya döndü ateş devam ediyor serum fizyolojik anne sütü devam hocam. Ablda ateş yok onun akıntısı şeffaf devam ediyor 

-------------
Esserzey

Mesaj Tarihi: 12 Kas 2022 Saat 01:49
Hocam tekrar sizi rahatsız ediyorum.. yazmıştım bebeğim ablası hasta diye.. Abla bugün daha iyi öksürük bitti.. Ama bebeğim ilk gece ateş oldu 2. Gün yoktu bu gece yine hafif ateşli. Alnı 38 burun akıntısı ve geniz akıntısı epey fazla. Akşam baya genzi doldu öksürük ile attı rahatladı ama şaşırtıcı bir şekilde uyuttum ve öksürük değişti boğuk bir öksürük havlamaya daha benzer takip ediyorum sesi de ağlarken farkettim değişik boğuk ama tiz gibi nefes alırken arada tiz  ses de çıkıyor .solunumu 38-39 civarı şuan 3. Gecemiz krup olabilir mi bu.. Ama abladan geçtiyse o  normal garipti ve onun 7. Günü gayet iyi. Eşim doktora gidelim diye ısrarcı ben bekleme taraftarıyım. Sizden Allah razı olsun. 

-------------
Esserzey

Mesaj Tarihi: 12 Kas 2022 Saat 07:16
Grip geciriyor. 
Turkiye'de doktora bu sikayetle giderseniz, size Astim ilaclari ve Kortizonlu spreyler verirler . Bu;"sahtekarligin
1 Safhasidir". 
Sahtekarligin 3 Safhasi yazimi okuyun. 

Mesaj Tarihi: 12 Kas 2022 Saat 12:43
Teşekkürler hocam cevaplarınız için. sabah kalktı öksürük bol balgamlı havlama geçmiş ateşi şuan için bitti.. Serum fizyolojik yapıyoruz ama hemen doluyor. Sabah akşam sıcak buhar uygulaması yapıcam başladım. Yazılarınızı okuyorum size sormadan hareket etmiyorum. Okuyan arkadaşlar olursa diye de süreci ayrıntılı anlatıyorum.. Zira çok panik bir anneyim hemen doktora koşardım sizi bulsana kadar örnek olması için. Artık size sorup öyle adım atıyoruz hastahaneye. 

-------------
Esserzey

Mesaj Tarihi: 15 Kas 2022 Saat 09:14
Hocam tekrardan yazıyorum ne olur hakkınızı helal edin bu gece evde bir öksürük başladı bitmiyor Bi geliyor. önce büyük kızım 6 yaş boğulacak kadar öksürük oluyor ilk balkona çıkarttım geçti yattı yarım saat sonra tekrar oldu bu kez nebuluzatör de serum fizyolojik koyup5dk  verdim yatırdım..bekliyorum.bugün burnunu temizledik çıkanlar beni şok etti yeşil ve bol miktarda ilk kez görüyorum. Bu durum artık sona geldiğini gösteriyor dimi?10. Günü.. Bebek de öksürüyo 7 aylık ama seyri ablanınki gibi değil.burnu bazen sarı bugün şeffaf oluyor onu çift yastıkla ayakta sallıyorum..onun da 7. Günü. ikisine de aynı anda geliyor öksürük sanki iki oda arasında mekik dokuyorum. Evin nemi epey yüksek 60 civarı.. Cold mıx damlattım. Burunları açık. Daha ne yapabilirim bilmiyorum hastaneye gitmedik diye eşim gergin bu evrede gitmenin bir mantığı yok biliyorum ama sabaha kadar öksürük oldu ve ciğeri patlayacak kadar öksürüyor öğürerek yani.. Sizce ciğerine inmiş olabilir mi hiç bir ilaç kullanmadık. 

-------------
Esserzey

Mesaj Tarihi: 15 Kas 2022 Saat 18:28
O oksuruk sayesinde basiniza bir is acilmiyor. SAKIN, oksuruk kesecek ilaclar veya akintiyi koyulastiracak
Grip, allerji veya Astim ilaclarini vermeyin. Hele, asla Kortizonlu spreyleri (sagladigi SAHTE iyilik haline aldanip)
kullanmayin. 
Yazilarimi okuyun. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat