Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Atipik otizm

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=73755
Tarih: 06 Eyl 2025 Saat 23:57

Konu: Atipik otizm
Mesajı Yazan: kader
Konu: Atipik otizm
Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2022 Saat 14:20
Hocam merhaba. Kızım 9 yaşında 35kg 137 cm atipik otizmli bir çocuk. Tanısı çok geç konuldu, özel eğitime de çok geç başladı. O zamanlar sizi tanımıyordum.6 yaşından 8 yaşına kadar özel eğitim aldı. Tamamen günlük yaşam becerileri ve okuma yazmaya yönelik beceriler için özel eğitim aldırdık epey de yol katetti diyebilirim. 
Okula başladı yaşıtlarıyla birlikte okuma yazmayı söktü lakin ilerlemede sıkıntı yaşadı. Özgüvenini kaybetti ve ilerlemesi durdu. 
Ben de biraz dinlenmesinin iyi geleceğini düşünerek ve beklediğim gelişmeyi yakalayamadığı için özel eğitime bir süre ara verdim. 
Özel eğt. Öğretmeni herhangi bir ilaca gerek olmadığını belirtiyordu Fakat artık kızımla daha kaliteli Ve anlaşılır bir iletişimimiz gelişti ; görüyorum ki çocuğun odaklanma problemi çok fazla, Çocuk çabalıyor ama çabasının karşılığını alamıyor bu sebeple kendisinde bugüne kadar Fikren uzak olduğum ilaç düşüncesini size danışmak istedim. Konuyla ilgili yazılarınızı, kitabınızdaki ilgili bölümü okudum. Bazı çocuğu otizmli olan anne babalarla da konuştum. Kimisi kullanın kimisi kullanmayın diyor. Herkeste aynı etkiler olmuyor sanırım.
Ben 5 yıldır siz ne diyorsanız onu yaptım. Yine öyle yapacağım. Lütfen bu zorlu yolumuzda da bize destek olun. Sorum şudur hocam;

1) kızımda herhangi bir epilepsi vs durumu yok sadece odaklanmasına yardımcı olmak için hangi ilacı kullanmamızı önerirsiniz?
2) bu ilaçların kalpte ve böbrekte sıkıntılar yarattığı doğru mudur?

kıymetli cevabınız için şimdiden teşekkürler...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2022 Saat 17:25
Otizmli çocuklar için, "ADHD hastalığı'nda" kullanılılan Ritalin veya Concerta,  kullanımını bilmiyorum. 
Takip eden Psikiyatrist görüşü daha önemlidir. Kullanın derse, kullanın bir zararı olmaz.
Keşke eğitime hiç ara vermese idiniz.  

Mesajı Yazan: kader
Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2022 Saat 17:39
Evet hocam anladım. Yazdığı ilaca göre size tekrar haber ederim. 
Hocam ara vermek zorunda kaldım. Kızım hiç istemiyordu. Onu dinleme ihtiyacı hissettim. Bir tıkanmışlık vardı. Şimdi daha iyi, zaten bugünlerde yavaş yavaş tekrar başlayacağız.
Çok teşekkür ederim.
Minnetle...

Mesajı Yazan: Sevimli
Mesaj Tarihi: 03 Eki 2022 Saat 11:18
Hocam benimde kızım otizm benzer davranışları var özel eğitim alıyoruz cbd yağı tavsiye ediyorlar bir bilginiz varmı acaba bu konuda özellikle sakinlesme icin

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat