Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ağrı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=73420
Tarih: 26 Ağu 2025 Saat 19:34

Konu: ağrı
Mesajı Yazan: zeynebin annesi
Konu: ağrı
Mesaj Tarihi: 07 Ağu 2022 Saat 19:52
merhaba hocam,kızım 14 yaşında 3 gündür yakındığı bir durum var,şu an beraber değiliz bana yazdıklarını kopyalıyorum
"3 gündür karnımın sağ alt kısmı ağrıyor normalden çok tuvalete gidiyorum,tuvaletimi yaparken sonlarında patlayacak gibi oluyor,gülerken, ayaklarımı karnıma çektiğimde vs ağrı artıyor"
ilk günlere göre sıkıntısının arttığını ama arada bir ağrısının olmadığını da söyledi..ne tavsiye edersiniz,çok teşekkür ederiz
en son çarş günü havuza girmişti,alakalı olabilir mi?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 Ağu 2022 Saat 20:34
Apandisit olduğunda, ağrı hiç geçmez, devamlıdır ve şiddeti de devamlı artar.
Ara ara gelen ağrılar, gaz sancısıdır. 
Soğuk etkisi ile gazı artabilir. Biraz hareket etsin.

Mesaj Tarihi: 08 Ağu 2022 Saat 20:28
tekrar merhaba hocam,kızım 14 yaş dün şikayetlerinden bahsetmiştim dvm edince ve pek gaz sıkıntısı gibi olmayınca dr a gitmişler idrar tahlili ve ultrason çekilmiş.
ultrason sonucunu kadın doğum dr u görmüş ve kist olduğunu söylemiş,çikolata kisti de olabilir ama küçük ihtimal demiş.son adetinde çatlamayan ve kanama yapan bir yumurta olabileceğini vs..(yanlış,eksik ifade ediyor olabilirim) duphaston 10 mg vermiş ve 1 haftaya kontrole çağırmış.ayrıca kan tahlili istemiş..bunun sonucu çıkınca size ayrıca iletirim.
çocuk dr u idrar yolunda enf.olduğunu söyleyip a.b vermiş?  ki nitrit negatif.
hocam ben ultrason sonucunu mail adresinize gönderdim,bir bakabilirseniz sevinirim

duphaston kullanmalı mı?sizin cevabınızı bekleyeceğiz
teşekkür ederiz

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Ağu 2022 Saat 21:23
1- Belli ki, Çocuk doktoru salağın teki! Sakın bu salak doktora kanıp da antibiyotik kullanmayın. 
2- Mail gelmemiş...  < drktgc@yahoo.com > olacak. 
3- Duphaston ??? Deneyin. Genellikle hakiki adet görmeler bu şekilde başlarlar ve sadece ağrı kesici ilaçlar
 verilir. 

Mesaj Tarihi: 08 Ağu 2022 Saat 21:42
tekrar yoladım hocam,hakiki adet görmeyi daha önce yazdığınızı hatırlıyorum sanırım 1 senedir başladı zaten,toplam 2 sene oldu.tesekkürler tekrar

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat