Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bilgi almak

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=73415
Tarih: 25 Ağu 2025 Saat 12:46

Konu: Bilgi almak
Mesajı Yazan: Kızlarımın annesiyim
Konu: Bilgi almak
Mesaj Tarihi: 06 Ağu 2022 Saat 23:08
Hocam uc gun once boğaz ağrısı ile basladim ...burun akintisi usume titreme  her yerim agridi ...bugun azaldi ama sirtimda agri var balgam hissi var farkindayim atesim hic cikmadi ....cidi biseymidir.. nefes almakta zorlanıyorum 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 Ağu 2022 Saat 08:40
Grip geçiriyorsunuz. Sakın ilaç kullanmayın. Sadece çok ağrınız olursa, ağrı kesici kullanabilirsiniz. 
Boğaz ağrısı için; Tantum Verde Sprey kullanın.

Mesaj Tarihi: 12 Eyl 2022 Saat 06:37
Hocam tekrar merhaba.6 yas kizim iki günlük atesle sifir mudaheleyle grip atlattı ama ne sumuk ne balgam cikaramadi iki gundurde su saaerde öksürük krizine giriyo yarin saat suruyo balgam cikartmasi icin onerebileceginiz bisey varmi normalmi bu saatlerde baslamasi 

Mesaj Tarihi: 12 Eyl 2022 Saat 08:52
Sıcak su buharı, ColdMix, Limonlu bal ve Serum Fiz. kullanın. 

Mesaj Tarihi: 12 Eyl 2022 Saat 09:01
Hocam fizyolojik serumu sıkın ca diger burundan gelmesi gerekmiyor mu bnmki yutuyo

Mesaj Tarihi: 12 Eyl 2022 Saat 16:18
Öyle bir şey yok.. Her türlü sıvı, yerçekimi kanununa tabidir. Burun içinde "U" dönüşü ile geri gelmez. 
Ancak basınçla uygulanırsa öbür burun deliğinden gelir. Onun da zararı; suyun basınç ile Orta kulağa veya
 Sinüslere kaçarak başınızı büyük işler açar. 

Mesaj Tarihi: 12 Eyl 2022 Saat 16:23
Hocam simdide 12 yasim goz cevresinin ve kulagina dokununca agridigini söylüyor ne yapmalıyım 

Mesaj Tarihi: 12 Eyl 2022 Saat 16:30
İliadin damla, 5 gün Günde:2x2'şer damla burun deliklerine, sırt üstü yatar durumda damlatın. 

Mesajı Yazan: Zytnnnn
Mesaj Tarihi: 12 Eyl 2022 Saat 22:04
Hocam cevabınızı görünce yazmak istedim. Ben de basınçla uyguluyordum serum fizyolojiği ve diğer burun deliğinden gelmiyor diye aklıma takılıyordu. Nasıl uygulamalıyız hocam? Yavaşça mı sıkmalıyız ya da başını öne ya da yana eğerek mi sıkmalıyız? 

Mesaj Tarihi: 13 Eyl 2022 Saat 09:06
Sırt üstü yatar durumda, damlatılacak! 

Mesaj Tarihi: 14 Eyl 2022 Saat 10:28
Hocamdediginizi yapmama rağmen öksürük nobei gece 2 saat birakmiyordu dun gunde ikikere olmak üzere pediatrik asist verdim balgam yumusasin diye bu gece hic öksurmedi sabah okula gitmeden bi iki oksurdu...alerjik olabilrmi hocam 

Mesaj Tarihi: 14 Eyl 2022 Saat 10:34
Sicak buhar uygulamasini yaptirmadi tek

Mesaj Tarihi: 14 Eyl 2022 Saat 12:33
Asist, ancak solunum yolu ile verildiğinde; Balgam inceltici olarak işe yarar. Şurup şekli sadece Parasetamol 
zehirlenmesinde "pan-zehir" olarak kullanılır. Ayrıca, öksüren çocuklarda bronşlarda spazm yapabilir. 

Mesaj Tarihi: 14 Eyl 2022 Saat 12:44
Vermeyeyim o zaman cok tedirgin oldumdu😟

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat