Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Tekrarlayan ishal

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=72940
Tarih: 23 Ağu 2025 Saat 16:22

Konu: Tekrarlayan ishal
Mesajı Yazan: Lamia
Konu: Tekrarlayan ishal
Mesaj Tarihi: 13 Haz 2022 Saat 09:31
Hocam mrb
Biz bir sene önce ilden ilçeye tayin sebebiyle taşındık ,kızım bir yaşındaydı o zaman şimdi iki . Malum ilçe köy kızımda hayvanları ve sularda oynamayı çok sever .evimizde de kedimiz var aşılı. Kızım sık sık ishal oluyor beş defa farklı zamanlarda oldu. İlk başlarda ateş kusmada vardı . Şimdi sadece ishal. Doktorların verdiği ilaçları kullandım . Bu sefer goturmedim hastaneye . Bir önceki ishalde gaita testi yapıldı bir şey çıkmadı kanida normaldi serum takılmıştı . Şimdi ateşi en fazla 37.5 gibi kusma yok sadece günde altı defa sulu diski ,dışkıda kan vs yok ,bolca karın ağrısı napmam gerekir acaba asmdeki doktor detaylı bakılsın sık oluyorsa demişti goturmelimiyim çok telaşlı bir anneyim lütfen akıl verin..

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 13 Haz 2022 Saat 09:53
Hocam bir önceki kan değerinde
Crp 53.7 mg/L
Laktat dehidrogenaz 633 U/L
Keratinin kinaz 338 U/L
Alkalen posfataz 328 U/L
Keratinin kinaz MB 45 U/L
Ast 47 U/L
Keratinin 0,2 mg/dl
Hct 33.5 %
Lym %44,6 %
MCV 79.9 fl
Neu%45.7%
Amilaz 132 U/L
Bilirubin Total 0.2 mg/dl 
Bunlar normal dışı olanlar

Mesaj Tarihi: 13 Haz 2022 Saat 09:53
Gaita da olumsuz bir şey yoknormal

Mesaj Tarihi: 13 Haz 2022 Saat 11:46
Birde daha önceki işgallere iki defa flagyl şurup kullandım beşer gün doktorlar direk onu yazıyor , probiyotik yazmışlardı onuda kullandım. Bu sefer ateşi olmadığı için carpol bile vermedim . Yanlış yaptığım bir şeyler mi var altında yatan bir hastalık olabilir mi, kızım 27 aylık kilosu 17.5 boyu uzun iri bir kız , genel neşesi yerinde karın ağrısı dışında birde fena pişik oldu ishalden 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 Haz 2022 Saat 13:12
Oradaki sulardan mikrop kapıyor..
1- İki türlü ishal vardır! 
a) Bakteriel ve viral ishaller (ince barsak ishalleri) Bol ve sulu kaklar vardır. 
b) Amip ve Basilli dizanteriler (kalın barsak ishallei) Kakalar çok küçük, jöle kıvamında ve bazen kanlı olurlar! 
2- Bakteriel ve Viral ishallerde hiçbir ilaç kullanılmaz. Probiyotikler daha kötü yapar. Türk doktorlara inanmayın.
3- Dizanterilerde; Flagyl verilir. Türk çocuk doktorları bu farkları ve özelliklerini bilmezler. 

Pişikleri önlemek için; Desitin,Popolin, Nivea, SebaMed gibi koyu kıvamlı pişik kremlerini kullanın..
Sakın Türk çocuk doktorlarının pek sevdikleri Hametan ve Bepanthene gibi kremleri pişiklerde kullanmayın. 
Mutlaka ishallerle iliigi eski cevaplarımı bugünden geriye doğru giderek okuyun.

Mesaj Tarihi: 13 Haz 2022 Saat 13:29
Teşekkürler hocam iyiki varsınız. Bepanthol hemen atıyorum .
İçim kefir bol yoğurt veriyordum bunları almasında sorun varmı . Kakasu bol ve sulu ince bağırsak olmalı ... Doktora gitmiyorum  o zaman ilaçsız geçmesini bekleyeceğim ... 

Mesaj Tarihi: 13 Haz 2022 Saat 14:09
Kefir bazı kimselerde problemler yaratabiliyor. Bilhassa hasta iken Kefir den uzak durun.
Ayrıca da, yoğurda oranla hiçbir ustünlüğü yok.

Mesaj Tarihi: 15 Haz 2022 Saat 15:42
Merhaba hocam ishal kesinmedi ,aşırı okunmalı sancılı sümüksü az kanlı napmaliyim acaba

Mesaj Tarihi: 15 Haz 2022 Saat 15:43
İkinmali yazacaktım sümüksü pis kokulu içinde çok az kan çok az kaka var bol şeffaf sümük var

Mesaj Tarihi: 15 Haz 2022 Saat 18:10
Flagyl şurup, günde: 2x1 ölçek verin.

Mesaj Tarihi: 15 Haz 2022 Saat 20:33
Teşekkürler hocam cvp için. Kaç gün kullanayım acaba bitinceye kadarmi , Araştırma yapılmasına gaita vs gerek varmı dizanteri ise tekrarlarmi hijyene çok önem veririm neden oldu acaba hayvanlardan geçen bir bakteri vs olabilirmi , bu şurup ile tamamen yok olurmu, evde besledigim kediyi kumu vs ayaklarindan bazen salona getirebiliyor onu sahiplendirsemmi, hocam çok özür dilerim çok soru sordum internette iç organlara beyne bile yayılabilir vs yazıyor korkuyorum , ateşi yok, çok fazla ikinarak kaka yapmaya çalışıyor bol sulu yapıyordu bu gün kesildi mukuslu çok azkanli yaptı korktum gece boyu ara ara uyandı sancidan bu sene içinde bu beşinci ishal oluşu 
Asmdeki doktor flagyl günde iki defa
İburamin günde üç defa
Metpamid günde üç defa
Zinco günde bir iki ölçek  yazmış bunları kullanmamda sakınca varmı 
Son olarak köy sütünden yoğur yapıp yediririm hazır yoğurt almıyoruz mikrop ondanda gecebilirmi 
Çok teşekkürler hocam iyiki varsınız hakkınızı helal edin 

Mesaj Tarihi: 16 Haz 2022 Saat 07:19
Flagyl, 5 gün kullanın. Flagyl şurup harici HİÇBİR ilacı kullanmayın.
Yediği bir gıdadan mikrop kapmış. 
Yoğurt'da maya harici bir mikrop olsa, yoğurt olmaz!! Niye mayalamadan önce süt kaynatılıyor??

Mesaj Tarihi: 17 Haz 2022 Saat 03:31
Hocam kusura bakmayın çok uzattım konuyu vaktinizi aldım
 Eşimin ısrarı ile Karabük eğitim araştırma hastanesi çocuk doktoruna gittik gaita testi istedi kızım çok az kaka ve sulu yapmış bezi emmiş kalanı anca çok az şekilde bezden alabildim testi çıktı 
Bol lökosit 8-10 erosit dışında bir şey yok negatif diğerleri
Poposunu kontrol etti tahriş veya yirtikmi öyle bir şey dedi suprax şurup verdi flagyl zaten kullanıyordum eşim bununda kullanmamı istiyor sizce ne yapmalıyım teşekkürler hocam🥺

Mesaj Tarihi: 17 Haz 2022 Saat 09:12
SAKIN HA!! Barsak florasını bir kere bozdunuz mu, düzeltmesi çok zordur. 
Suprax'ın hiçbir ıshalde kullanımı yoktur.

Mesaj Tarihi: 17 Haz 2022 Saat 11:06
Çok teşekkürler hocam ,eşimin ısrarı ile bir defa 3ml verdim bir daha asla vermem flagyl şurup sadece , inşallah çok zararı olmamıştır😥..
Anlamıyorum iki yaşında bebek bu nasıl rahat kullansın veriyorlar bilmiyorlarmi,....   keşke vermeseydim çok pişmanım
Allah razı olsun hocam 

Mesaj Tarihi: 22 Haz 2022 Saat 11:32
Merhaba hocam. Kızımın ishali ağrısı geçti şükürler olsun. Flagyl beş gün kullandım. Yalnız kakası normal kıvamlı ama hala balgam gibi içinde gelmeye devam ediyor ara ara. Dikkate almalımiyiz. Kızımın durumu iyi.

Mesaj Tarihi: 22 Haz 2022 Saat 13:34
İyileştikten sonra, hasar gören barsak cidarının bir "tamir safhası" vardır. Bir müddet daha balgamlı kakalar
göreceksiniz. 

Mesaj Tarihi: 22 Haz 2022 Saat 14:02
İyiki varsınız hocam,Allah razı olsun.Tum güzellikler sizi bulsun☺️

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat