Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Gizemli hepatit mi ?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=72703
Tarih: 01 Kas 2025 Saat 03:29

Konu: Gizemli hepatit mi ?
Mesajı Yazan: mayalisa
Konu: Gizemli hepatit mi ?
Mesaj Tarihi: 14 May 2022 Saat 02:34

Hocam merhaba,

Iki cocugumdan once kucuk (6 yas) olan Pazartesi gunu okuldan sonra karninin agridigini soyledi, once gazi var zannettik ancak aksam 8 gibi sadece bir kere olmak uzere kustu (cok yogun miktarda kustu), sonra rahatladi ve uyudu. Ertesi gun hafif atesli gibiydi, halsizdi ve istahsizdi. 2 gun evde kaldi ve tekrar kusma olmadi. Ishal hic olmadi, ates tekrarlamadi. 1 – 2 gun suren bir olaydi.

Ertesi gun bu sefer buyuk cocugum (10 yas)  sabah karnim agriyor dedikten sonra nispeten az miktarda  kustu, gene sadece bir kereye mahsus kustu ve ayni aksam cok sulu bir diskiyla rahatladi. 37.5 civari atesliydi. Ayni sekilde tekrar bir kusma yada ishal olmadi. 1-2 gun surdu. Dedigim gibi sadece bir kere kusma oldu. Tekrar okula donduler. Ancak biraz istahsizlik var.

Komsumun farkli bir okula giden cocugunda da ayni hikaye mevcut. Sadece o 3 kere kusmus ve ates olmus 2 gun evde kalmis ve iyilesmis sonrasinda.

Biz ne yasadik diye merak ettik boyle Hocam.

Gecince cok ta kurcalamak istemiyorum ancak gizemli hepatit haberleri var hergun malum. Hepatit olsa semptomlari devam ederdi sanirim hocam ? Sizin yorumunuzu rica ederim. Cilt renkleri saglikli, gozde bir farklilik yok. Endiselenmemiz gereken bir konu mudur hocam gizemli hepatit olarak bahsedilen bu hastalik ? Kusma devam etmemesi bunun baska bir virus oldugunu mu gosteriyor ?

Tesekkur ederim simdiden donusunuz icin.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 14 May 2022 Saat 17:42
Hepatit=SARILIK!!!!! 
Sarilik varmi??? Yoksa, hangi "semptomlar" olursa olsun, HEPATIT DEGILDIR! 
NOKTA! 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat