Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Cok fazla antibiyotik kullanimi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=72408
Tarih: 04 Eyl 2025 Saat 16:25

Konu: Cok fazla antibiyotik kullanimi
Mesajı Yazan: Zülbiye
Konu: Cok fazla antibiyotik kullanimi
Mesaj Tarihi: 05 Nis 2022 Saat 00:49
Hocam merhaba benim kızım 5 yaşında bu sene okula başladı ilk defa. çok sık hastalandı ve yedi ay içinde 6 Kez antibiyotik kullandık. İki kez bronşit bir kez de pnomoni oldu. 7 ay boyunca sürekli öksürdu. Her defasında dr a gittiğimde çok fazla antibiyotik kullandığımizı söylediğim halde yine antibiyotik yazdılar. Iyilesemeyecek ya da aşağı inecek korkusuyla vermek zorunda kaldım. Fazla antibiyotik kullanmanın çocuğuma zarar vermesinden korkuyorum. Bu konuyal ilgili siz ne onerirsiniz 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Nis 2022 Saat 18:26
Size de tuhaf gelmedi mi?? 7 ay boyunca bir cocuk, hic mi Grip olmaz!! 
Bu basiniza gelenler, Turkiye'deki SAHTEKAR doktorlarin  en meshur dolandiricilik yontemidir.
Bunlar; asla Grip teshis etmezler, Her oksurene eskiden Astim derlerdi, dillerini bir yerlerine soktugumdan 
beri, diyemiyorlar, onun yerine, Bronsit, Pnomoni gibi salak salak teshisler koyuyorlar. Ama, gene; ayni
Astim ilaclarini ve Kortizonlu Spreyleri vererek; "Sahtekarligin 3 Safhasini" uyguluyorlar.
Okula/Yuva'ya baslayan her cocugun ilk 2 senesi cok hastalikli gecer.. Bundan kacis yoktur. Bu sekilde 
cocukta Antikorlar (bagisiklik maddeleri) olusur. bagisiklik ile ilgili makaleleri Yazarlar kismindan okuyun. 
1- Antibiyotik gereken durumda:
 a) Ates+Agizda pis koku+Dili kaplayan pas tabakasi olur.
 b) Kan sayiminda, WBC (Lokosit) 15.5 ustu olur. 
2- Pnomoni (Zaturre) KPA asilari olan bir cocukta GORULEMEZ!! Bir tek Turk doktorlari gorur, onlara ASLA
inanmayin! Gorulenler, tamamen VIRAL Zaturrleredir, onlarin da tedavisi yoktur. Kendilinden iyilesirler.
   Oldugunda, dakikadaki solunum sayisi:60'dan fazla olur, cocuk su bile icemez, kesik kesik konusur.
Ilk sayfada; Yazarlar kismindaki makalelerimi, Forum Sabit yazilarimi mutlaka okuyun ve Soru-Cevaplari
bugunden geriye giderek okuyun. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat