Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

diş çıkarma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=7238
Tarih: 16 Eyl 2025 Saat 22:31

Konu: diş çıkarma
Mesajı Yazan: ela
Konu: diş çıkarma
Mesaj Tarihi: 22 Nis 2008 Saat 10:16
merhaba benal hanım,
benim kızım 11 aylık.. 3 hafta önce emeklemeye ve diş çıkarmaya başladı. endişelenip size de sormuştum daha önce belki hatırlarsınız...
bebeğim geceleri huzursuz,dişlerini kaşıyor sürekli ve acıtıyor ve ağlıyor.
hafta sonu 6 aylık bir bebek gördük 2 tane büyük insan dişi gibi dişleri vardı neredeyse süt dişi denilemeyecek kadar iri ve biçimli. karşılaştırmak doğru değil ama merakımdan sordum nasıl bu kadar çıkardı diye.çünkü bizimkisinin tek dişi 2 mm boyutunda ve diğerleri için huzursuz süreli.
annesi devi ampul veriyorum baştan endişe ettim ama şimdi veriyorum arada(sıklığını sormadım) ,dişleri kısa zamanda çıkıyor ve rahatsız olmuyor dedi.
aklımda soru işareti oluştu. acaba bebeğime acı mı çektiriyorum çıkarkata zorluk çekiyor diye.. ben 10 damla günde d-flor veriyorum bebeğimin boyu uzun kemik gelişimi iyi uzun bir bebek yani d vitamini eksiği olabilir mi bilmiyorum.ama devit biz de kullanmalı mıyız merak ediyorum?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: benalbuyukgebiz
Mesaj Tarihi: 23 Nis 2008 Saat 13:42
Merhaba...
Çok defa yazdım, her bebek kendi takvimine göre diş çıkarır ve gelişir. Kullanmakta olduğunuz d-flor içinde D vit. var.  Doktorunuzdan değiştirmesini de isteyebilirsiniz. Sevgiler...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat