Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Geçmeyen kulak ağrısı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=72222
Tarih: 26 Ağu 2025 Saat 15:10

Konu: Geçmeyen kulak ağrısı
Mesajı Yazan: ZGA
Konu: Geçmeyen kulak ağrısı
Mesaj Tarihi: 13 Mar 2022 Saat 09:09
Merhaba Kadir Hocam; 4,5 yaşında kızım salı gecesi kulak ağrısı ile uyandı.Acile götürdüm. Antibiyotik, dolvem ve kulak içi damla verdi. Dolven dışında hiç birini kullanmadım.Hafif kızarık olduğunu söyledi. 3 gün illiadin kullandım . Ara verdim geçmişti. Bu sabah ağlayarak uyandı kafasını omzuna yaslayıp kulağını sıkıştırarak duruyor. Ağrısı çok. Antibiyotik vermelimiyim ? İliadine tekrar başladım. Sadece ağrıyan kulak tarafındaki burun deliğine sıkmam yeterli mi? Başka ilaç ne kullanabilirim? Kulak içi damlaları kullanmalı mıyım? Siz bactrim diye bir ilaçtan bahsetmişsiniz. Onu mu kullanmalıyım?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 Mar 2022 Saat 18:23
SAKIN, SAKIN, agriyan kulaga damla yapmayin!! 
Bu sahtekarlik, '70'li yillardan evvel cok populerdi. Binlerce cocuk, ileri yaslarda, mikrosirurjik ameliyatlarla 
kulak zari ameliyatlari gecirdi. Bu sahtekarlik ayyuka cikinca ve NAMUSLU KBB doktorlari cogunluga erisince
bu sahtekarlik yok olmustu.
Son 10-15 seneden beri hukumetin, sozum ona,"Muhtesem" Saglik reformlari sayesinde, sahtekar, dolandirici 
ve ahlaksiz KBB doktorlari gene cogunluga erisince, bu eski sahtekarlik gene hortladi.
Boyle assagilik sahtekar doktorlari gordugunuzde, bunlari etrafiniza anlatin. Tek basina benim gayretim 
ile bu sahtekarlik bitmez..

SADECE; Iliadin DAMLA, 5 gun gunde:2x2'ser damla her iki burun deliklerine damlatin. 
SAKIN baska ilac/antibiyotik kullanmayin. 
Kulak agrisi+ Ates olursa; Iliadin damla yaninda Bactrim  kullanin. 
SAKIN bu tip doktorlara itibar etmeyin, inanmayin. 

Mesaj Tarihi: 13 Mar 2022 Saat 19:02
Teşekkür ederim hocam . Kulağı bu gün sarı akıntı yapmaya başladı. Endişelenmeli miyim. Bactrime hemen başlamalımıyım .Ağrısı epey var.Bactrim dozu kaç olmalı. 16 kg kızım. Teşekkür ederim. Allah razı olsun sizden.

Mesaj Tarihi: 13 Mar 2022 Saat 21:13
5 gun:
Iliadin damla, gunde:2x2'ser damla anlattigim gibi damlatin. 
Bactrim surup, Gunde:2x15 olcek verin. 
Akintiyi sadece nemli bir mendil(yuvalet kagidi) ile silin. Sakin bir sey damlatmayin. 

Mesaj Tarihi: 21 Mar 2022 Saat 17:32
Hocam tekrar merhaba. Kızımın kulak ağrısı 3. Kez tekrar ediyor bugün doktora götürdüğümde KBB uzmanı yabancı bir cisim olduğunu söyledi Zara yapışık dedi. Ben de kreşte kumla oynuyorlar kum olabilir mi dedim . Bize kulak içine damlatmak üzere gliserin verdi. Ve bir de illiadin kullandığımı söyleyince 5 günden sonra kullanmayın ben size 1 aylık burun damlası vereceğim dedi. Pazartesi tekrar göreyim diye ekledi. Gliserin damlatmalı mıyım? Kulaktaki çöp nasıl gider? Çocukta ağrıyor diyor. Teşekkür ederim.

Mesaj Tarihi: 21 Mar 2022 Saat 18:50
Kulak yolundan salgilanan "Kulak kiri", boyle yabanci cisimlere yapisarak disari atar. Bir sey damlatmayin.

Sadece Iliadin damla kullanin.  

Mesajı Yazan: febaa2
Mesaj Tarihi: 22 Mar 2022 Saat 07:24
Hocam Merhabalar kulak ağrısı ve ateş 13 yaşındaki kizimda da oldu bir hafta önce ben sizden öğrendiğim kadariyla iliafin yaptim 3. gün kulak ağrısı gecti ateste 3. gün geçti ama bactrim vermedim yanlış mi yaptım cok sizlandi ama biraz dayan kizim iliadin ile gececek dedik bur dahakinie ates varsa hemen bactrim baslamalı mıyiz birde o olaydan sonra az duyuyor hocam o duzelir mi sağolun 

Mesaj Tarihi: 22 Mar 2022 Saat 17:57
Kulak agrisi+Ates olursa;
Kulak agrisi+Akinti olursa; Iliadin +Bactrim kullanin. 
Her sey kendiliginden duzelir. (Damla yapilmadigi surece)

Mesajı Yazan: febaa2
Mesaj Tarihi: 22 Mar 2022 Saat 23:02
Teşekkürler hocam bactrim kullanmadik onun bize bir zararı olur mu birde duyması yeniden ne zaman düzelir ne kadar bekletelim sağolun varolun

Mesaj Tarihi: 23 Mar 2022 Saat 03:41
Bactrim sart degil. Bu sekilde sagir olan kimse yok, kendiliginden duzelir. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat