5 haftadır geçmeyen öksürük
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=72219
Tarih: 01 Ara 2025 Saat 13:08
Konu: 5 haftadır geçmeyen öksürük
Mesajı Yazan: Zeynep33
Konu: 5 haftadır geçmeyen öksürük
Mesaj Tarihi: 12 Mar 2022 Saat 19:41
|
Merhabalar Kadir bey 5 hafta önce ben covid oldum o sırada 5.5 yaşındaki kızımda da 2 gün hafif ateş ve halsizlik oldu ve ilk günden itibaren kızımda öksürük oldu oksuruk için 10gun sonra çocuk acile gittik ciger filmi çekildi temiz dendi öksürük için augm..tin 400 mg yazıldı ancak ben vermedim.oksuruk hiç geçmedi bu sürede yaklasik 15 gündür öksürük balgamlı şekilde ve yoğun geniz akıntısıylr birlikte seyrediyor suana kadar 4 kez çocuk druna götürdüm 2 kez ciğer filmi çekildi temiz cikdi çoğu Dr enfeksiyon sonrası öksürük sürer dedi ama hiç geçmedi en son dün kızım anne kulağımda sesler yankılanıyor deyince hemen kbbye götürürdum kızımın ses geliyo dediği kulağında sıvı biriktigini ve burnuna bakınca sinüzit olduğunu söyleyip zimax 100 mg iliadin sprey ve levmont tablet yazdı
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 12 Mar 2022 Saat 19:43
|
Dr bey kızım şuana kadar hiç kulağım agriyo demedi ve kulağında sorun olmadı şu zamana kadar.bu kadar uzun süre öksürük de hiç doğduğundan beri olmadı sizce bunun sebebi ne olabilir? Bir de ilaçları vermelimiym kızım sabah da anne hala sesim yankilaniyo hiç geçmiyor diyor balgamlı öksürük hala devam ediyor.sinuzit bu yasda olurmu?çok soru sordum kusura bakmayin
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Mar 2022 Saat 21:06
|
Hicbir ilac kullanmayin. Kulak agrisi olursa da; sadece Iliadin damla kullanin.
|
Mesaj Tarihi: 12 Mar 2022 Saat 21:16
|
Peki Dr bey öksürük bu kadar uzun sürer mi? 6.haftaya gircez gecmiyo ne yapsam
|
Mesaj Tarihi: 13 Mar 2022 Saat 06:59
|
Bazi viruslar uzun surer. Hicbir zararlari yoktur.
|
Mesaj Tarihi: 26 Mar 2022 Saat 22:57
|
Merhabalar doktor bey geçen de yazmışdim kızımın öksürüğü hala geçmedi geniz akıntısı var ve öksürük hala gecmedi.bazen gün içinde azaliyo ama birden artiyo arada balgam da kusuyo kendi çocuk drumuz ve KBB Dr sinüzit olduğunu söyledi ama bir türlü gecmiyo öksürük yaklaşık 2 ay olcak ne olur yardim edin
|
Mesaj Tarihi: 26 Mar 2022 Saat 22:59
|
Mesela dün gece uyuyodu rahat bir şekilde sabaha doğru burnu tıkandı sonra genzi akdı ve öksürmeye basladi 1 saat öksürdu sabah 6 da sonra uyudu uyanınca yine başladı öksürük akşama kadar aralıklarla devam etti akşam dışarı cikdik ewe gelince geniz akıntısı daha da arttı,artık kafayı yemek üzereyim
|
Mesaj Tarihi: 27 Mar 2022 Saat 04:55
|
Eski soru-cevaplari okuyun.
|
Mesaj Tarihi: 27 Mar 2022 Saat 18:18
|
Hocam eski maillerinizi defalarca okudum ve uyguluyorum da ama öksürük ne yapsam geçmiyor dün gece de sürekli genzi akti ve öksürdu bugün ateş cikdi Maximum 38 i gördük hocam sürekli genzinde akıntı var ve öksürüyo hocam aklıma kötü seyler geliyo Allah korusun lenfoma mıdır falan diye kuruntular yapıyorum, sizce bu ateş neden oldu
|
Mesaj Tarihi: 27 Mar 2022 Saat 19:04
|
Viral oksurukler; Surelerini tamamlamadan GECMEZLER.. Yazilarimi okuyun.
|
Mesaj Tarihi: 27 Mar 2022 Saat 19:07
|
Hocam inanın öksürükle ilgili her şeyi okudum yazı dediğiniz makalemi oluyo?
|
Mesaj Tarihi: 27 Mar 2022 Saat 21:52
|
Hem makaleler, hem Sabit Forum yazilari, hem Forum;soru-cevaplari
|
Mesaj Tarihi: 05 Nis 2022 Saat 15:31
|
Merhaba Dr bey kızımın öksürüğü hala geçmedi babası geçen gün uniwde çocuk druna götürmüş Dr kan tahlili yapıp acaba alerjiden mi bağışıklığı mi düşük diye tahlil vermiş.sonuclar soyle WBCc:12,61 ne%:60.3 ne:7.60 LY:2,89 LY%:22,9 MO :1,03 MO%:8,2 EO:1,05 EO%:8,3 İg:0,04 İg%:0,3 HGB:13,4 HCT:40,3 MCV:83,4 MCH:27,7 MCHC:33,3 PLT:461 PCT:0,42 Glukoz:85 Albümin:46,4 BUN:12 ürik asit:5,5 AST:29 ALT:14 laktat dehidrogenaz:313 Crp:12 İgA:1,08 igG:10,20 İgM:1,41 hocam normal Aralık'ta olan bazı değerleri yazmadım sonucdaki eo degerine göre kızımın alerjik olduğunu öksürügun sebebinin bu olduğunu levmont tablet kullanması gerektiğini söylemiş hocam ben de daha sonra başka kbbciye götürdüm o da burnuna bakıp sinüzit olmus dedi antibiyotik yazdı ama vermedim
|
Mesaj Tarihi: 05 Nis 2022 Saat 15:34
|
Hocam ne yapacagimi sasirdim dün gündüz saatte bir öksürüyodu akşam üzeri atak geldi öksürmeye basladi öksurdu balgamlı bı şekilde sonra balgam kusdu bu sefer kuru öksürmeye basladi yatana kadar yatınca rahatladı gece 3 4 kez öksürdu ama normalde geceleri çok nadir öksürüyo haftada bir falan mesela şuan uyuuo kızım gündüz uykusunda öksürük yok ama kalkınca ara ara olur drlarin biri alerji diyo diğeri sinüzit diyo ama sonuç olarak öksürük gecmiyo ne yapayım bana bı yol gösterin sizce refluden olabilirmi artık aklıma o geliyo acaba reflumi öksürtuyo diyorim
|
Mesaj Tarihi: 05 Nis 2022 Saat 15:48
Hocam tahlili attım size
https://www.hizliresim.com/dyzpd3k" rel="nofollow - https://www.hizliresim.com/dyzpd3k
|
Mesaj Tarihi: 05 Nis 2022 Saat 19:11
|
Anemi:Yok Antibiyotik:Gerekmiyor. Yazilarimi okuyun. Turk doktorlarinin sacmaliklarinin cok etkisi altinda kalmissiniz. Goruyorsunuz, bu ahmak doktorlar asla Grip teshis etmezler; Sinuzit derler, Allerji derler, sacmalar dururlar.
|
Mesaj Tarihi: 05 Nis 2022 Saat 19:46
|
Hocam kandaki eozonofil değeri alerjik demek için yeterli değil dimi? Bir de hocam ben de alerji var ev akarı,küf mantarı, pelin otu, üzüm otu,çimene cikmisdi deri testinde doktor büyük ihtimal kızın da alerjik bu kadar uzun usye sürmez dedi ,hcoam daha önce gripleri Max 2 haftada atlatiyodu peki neden böyle uzun sürdü herkes daha iyileşmedimii diyo psikolojim alt üst
|
Mesaj Tarihi: 05 Nis 2022 Saat 19:50
|
Eosinofillerin yuksek oldugu pek cok durum vardir. Barsak solucanlari, dis curukleri bile yukseltir. Turk doktorlari bilemedikleri her seye, "Allerji" derler, onlari cok da ciddiye almayin. Arada bir "Duran saat gibi" gunde iki defa dogruyu soyleyebilirler.
|
Mesaj Tarihi: 05 Nis 2022 Saat 19:55
|
Anladım hocam o zaman alerji bu yasda çocuklarda olmaz diyosunuz yani?ewet dışında çürük var
|
|