Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Pişik

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=72095
Tarih: 21 Tem 2025 Saat 23:24

Konu: Pişik
Mesajı Yazan: Gunes05
Konu: Pişik
Mesaj Tarihi: 26 Şub 2022 Saat 00:10
Dr bey daha öncede sormuştum pişik hakkında siz kaynağı belli olmayan bitki caylari yapabilir demiştiniz.bu sefer hasta olduğunda sade bal limon içmek istemediği için elma ve ayva demleyerek  içine bal limon koydum oda pişik yapti (vajinasina yapıyor).ayni şey süt içtiğimizde de oluyor.bunun sebebi ne olabilir.( kızim 5.5 yaşında 20 kilo 115 cm)

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Şub 2022 Saat 01:37
Sabunlu sicak su kuvetine oturtun. 
Desitin, Popolin veya Nivea gibi pisik kremlerinden kullanin. 

Mesaj Tarihi: 26 Şub 2022 Saat 01:39
Dr bey pişik olunca bunları yapıyorum fakat sebebi ne olabilor şimdi doktora görsem alerji diyecek.ozellikle süt için.ama pişigin acısından cocuk süt içemiyor.simdide bal limon içmek istemiyr pişik oluyorum diye.niye yapar limon asidik olduğundan ph bozuyor olabilir mi?
Birde vajina ici labium minörler ve üretra çevresine desitin kullanılır mı?

Mesaj Tarihi: 26 Şub 2022 Saat 01:41
Yogurt, peynir yediginde de oluyor mu? 

Mesaj Tarihi: 26 Şub 2022 Saat 01:43
Yok Dr bey süt,dondurma ve bazen pasta için yapılan kremalarda,pudinglerde oluyor.
Yogurt peynir tuketebiliyor

Mesaj Tarihi: 26 Şub 2022 Saat 18:01
Onlara agirlik verin.. 

Mesaj Tarihi: 26 Şub 2022 Saat 18:33
Dr bey zaten hep onları tüketiyor süt bu zaman kadar içemedi.hep pisikle sonuçlandı denemeler.bu alerji mi yoksa intolerans denilen şey mi?
Birde elma armutlu limon bal niye yapmış olabilir çok mu hassas cildi acaba diyorum

Mesaj Tarihi: 26 Şub 2022 Saat 18:48
Allerji durumu, her sahista farklidir. 
Bazisi: asiri temiz, hatta steril bakilma sonucu olusur.
Bazisi: o gidanin abartili tuketilmesi sonucu olusur.  Penisilin allerjisi bu sinifa girer.
Bazisi; sadece cilt reaksiyonu yapar.
Bazisi: Rh veya ABO kan uyusmazligi yapar. Tamamen farkli bir allerji turudur.  Serum hastaligi da bu gruba girer.

Sut allerjileri de, genellikle "sut proteininin" hazmedilememesi sonucu olan reaksiyonlardir. 
Deneme-yanilma ile sizin bulmaniz gerekir. 
Yoksa, "allerji" tek bir hastalik degildir. 

Mesaj Tarihi: 28 Şub 2022 Saat 22:45
Dr bey açıkçası yenidoganken  kakada kan şikayetiyle süt alerjisi dendi ( sizi ozman tanimiyordum) diyet yaptık herneyse 1 yaşında diyeti açtık kaka duzelmisti  fakat süt veremedik pişik oldu belki kaka da bozulacakti çık deneyemedik pişik olunca 5 yildir ara ara süt deniyorum(1,2 tatli kaşığı sadece)ama pişik olunca bırakıyorum mecbur. Kanda alerji testi negatif ama cilt tepkisi var. Özel bir laboratuvarda intolerans testi yapılıyormuş testte cikarmi  hazmedemiyor olması? 
2 sorum olacak bu hazmedeme ömür  boyumu sürecek?
Aşırı temiz bakılmadan olduysa nasıl çözüm bulabiliriz?

Mesaj Tarihi: 01 Mar 2022 Saat 02:29
Dogrudan sut vermeyin, az miktarlarda  basliyarak, Peynir, Yogurt ve Dondurma deneyin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat