Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Aşı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=72052
Tarih: 27 Ağu 2025 Saat 01:15

Konu: Aşı
Mesajı Yazan: MevaAnnesi
Konu: Aşı
Mesaj Tarihi: 21 Şub 2022 Saat 23:04
Hocam hayırlı geceler kızım 4 yaşına girecek nisanda sağlık ocağı aradı 4 yaşta kkk aşısı yapılacak diye benım kızım 6 aya kadar aşılı allerjisi olan bir çocuktu her aşıdan sonra reaksiyon gösterince doktorumuz allerji testi yaptı ve yumurtaya alerjisi cıktı bu yuzden de kkk aşısını önermedi. 
allerjının gecmesını bekleyelim dedı dıger aşılarada tepkı verıyor dedı zaten hep gününde vurulmuyordu aralarını uzatıyorduk ama hiç kkk aşısı vurulmadı 1 yaşında olan takvimde 

hemsiremız allerjisi gectıyse 4 yasında bı doz vurulsun yeter baska doza gerek yok dedı.
O ara baska hemsıreyle gorustum bana ya 2 doz yaptır yada hiç  yaptırma kkk aşısında 1 doz sspe yapıyor dedı nasıl yanı dedım ve arastırma ya basladım tabıkı kaynak olarak Google den yazıları okudum tek doz dan dolayı sspe olan dava açılan yerler var.
Ben sımdı 4 yasından sonra 2 doz mu vurdurmam gerekıyor tek doz yeterli gelmezmı sspe rıskı artar mııı... 
Allerjı testı yaptırmam gerekıyormus gecmedıyse bekleyecgiz dedı bır sıkıntı yapar mı kızımda açıkçası okudukça korkmaya basladım.. 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Şub 2022 Saat 02:20
  "   kkk aşısında 1 doz sspe yapıyor dedı "

Cidden bu saglikcilari resmen salaklardan seciyorlar!! 
KKK asisi, SSPE yapmiyor!!!   Kizamik virusu yapiyor!!  Tek doz asi olanlarda, bagisiklik yetersiz oldugu icin,
Kizamik oluyorlar ve bazilarinda SSPE oluyor.
Allahin geri-zekalisi, lafi neresinden anladi ise!! 
Her Kizamik virusu; SSPE yapmaz.. Bazi Kizamik viruslarinda, "M proteini" olmadigi icin, vucut bunu zararli
virus olarak algilayamiyor ve bu eksik virus, serbestce vucutta yayilarak, beyine kadar gidip, harbiyet yapiyor. 
Asi ile hicbir alakasi YOK! 

% hesabini bile bilmeyen, milletvekillerinin oldugu bir ulkenin, saglikcilari da anca bu kadar olur! 
Allerji testleri ile filan ugrasmayin, 1 ay ara ile 2 doz KKK asisi olun. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat