Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Karın ağrısı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=71683
Tarih: 01 Eyl 2025 Saat 02:04

Konu: Karın ağrısı
Mesajı Yazan: Burcu87
Konu: Karın ağrısı
Mesaj Tarihi: 14 Oca 2022 Saat 16:40
Hocam engin bilgilerinize dayanarak kendimle alakalı bir soru sormak isterim. 34 yaş kadın. Hocam  uzunca süredir alt karnımda adet sancısı benzeri karın ağrım var gece gündüz sürekli. Özellikle tuvaletim geldiğinde artıyor. Sabah idrara kalktığımda hissediyorum, sonrasında hafif rahatlıyor. Gün içerisinde de büyük tuvaletimi yaptıktan sonra bir miktar rahatlama oluyor. Düz yatıp karnıma basınca inanılmaz gaz birikmesi olduğunu hissediyorum. Bu semptomları internette aratınca en kötü hastalıklar çıkıyor açıkçası korkuyorum.. Gaita tahlili versem bir şey elde edebilir miyim? Gizli kan vs olup olmadığına bakılıyor sanırım. Bu arada 10 gün önce genel kan tahlili yaptırdım herşeyim çok normal çıktı. Sadece d vitamini ölçülmedi ancak Eylül de 1 ampül Devit kırıp içmiştim. Bir öneriniz olur mu hocam durum bağırsak ile ilgili sanırım.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 14 Oca 2022 Saat 19:30
1 hafta kadar Debridat 200 tablet, gunde:3x1  kullanin, sonucu konusalim. 

Mesaj Tarihi: 14 Oca 2022 Saat 19:57
Evet hocam daha önceki yıllarda gaz için reçete edilmişti bana debridat. Tekrar alıp deneyeyim teşekkürler.

Mesaj Tarihi: 03 Şub 2022 Saat 09:19
Hocam tekrar merhaba, size yazdıktan sonra birkaç gün sıkıntım olmamıştı. Tekrar edince debridat almaya başladım. Tuvaletim geldiğinde yine alt karnımda ağrı/sancı devam ediyor. Sonra bir miktar rahatlıyorum. Fakat midemde inanılmaz bir ağrı başladı. Gece gündüz fark etmeksizin özellikle acıktığımda. Gece mide ağrısından uyuyamadım, hatta ayaklarım üşüdü kendimi hasta gibi hissediyodum. Midemde sanki yara varmış gibi bir ağrı. Doktora gitmek istemiyorum endoskopi yapmadan ilaç vermezler diye düşünüyorum. Acaba rennie tablet alıp denesem mi? Debridat ve rennie birlikte kullanılır mı yoksa debridatı kesmek mi gerekir? 

Bir de hocam kızacaksınız belki ama biontech aşı ilk doz vurulduktan 1 gün sonra başladı gaz ağrılarım. Hatta aşıdan sonra 2 gün çok şiddetli ağrım vardı zor ayağa kalkıyordum. Devamında azaldı fakat geçmedi. Aşının tetiklediğini düşünüyorum.

Mesaj Tarihi: 03 Şub 2022 Saat 18:53
Debridat yaninda, Famodin 40, gunde 1 tablet alin. 
Asi bile bu kadar reaksiyon yapti ISE, ya hasta olursaniz neler olacak. 

Mesaj Tarihi: 03 Şub 2022 Saat 20:07
Hocam hastalığı geçirdim malesef 5 ay oldu ve ağır atlattım. Aşıdan sonra mide bağırsak sorunu yaşayacağımı düşünmemiştim, hocam endoskopiden çok korkuyorum ve hastaneye başvurursam sizin kadar bilgili bir doktorun bakacağını hiç sanmıyorum..

Mesaj Tarihi: 03 Şub 2022 Saat 21:19
Benim dediklerimi yapin, Duzelince Asilarinizi olun. 

Mesaj Tarihi: 28 Şub 2022 Saat 14:28
Hocam çok özür dileyerek sıkıntım bir süre geçti ve yine sıkıntım başladı. Mide ağrısıyla uyandım, tuvaletimi yapınca dışkıda pembelikler vardı. Yediğim kırmızı pancardan dolayı olabilir mi bilmiyorum peçeteye de hafif pembelik geldi. Kanama olup olmadığını nasıl anlarız dışkının siyah mı olması lazım? Mide ağrım da aynı şekilde devam ediyor, göğüs kafesimin ortasında yukarı doğru. 

Mesaj Tarihi: 28 Şub 2022 Saat 18:00
Pancar yapar! 
1- Kanama; Mide ve yukarisinda olan kanamalarda, kaka katran renginde cikar.
2- Kanama; Mide altinda olursa, koyu kirmizi renkte olur. 
Famodin ile beraber, diyet yapmaniz gerekir. 

Mesaj Tarihi: 03 Mar 2022 Saat 10:13
Hocam ağrıların sebebi fibromiyalji olabilir mi? Mide bağırsak son dönemde ortaya çıktı fakat yıllardır süren doktorların teşhis koymadığı bacak- sırt- omuz- kol gibi tüm vücudumu kaplayan ağrılar, yorgunluk var. Sabah uyandığımda başlıyor gece uyuyana kadar. Çene eklemimde bile sıkıntı var dişlerimi çok sıkıyorum. Hatta şöyle bir görsel buldum burada gösterilen noktaların neredeyse hepsi her gün ağrıyor. 

https://www.hizliresim.com/jzcz91r" rel="nofollow">

Kan tahlillerim normal, herşey normal diyip gönderiyolar. Fibromiyalji olup olmadığımı anlamanın bir yolu var mı hocam? Teşekkürler 

Mesaj Tarihi: 03 Mar 2022 Saat 18:10
Fibromiyalginin BU kadar abartilmasi da bir tur SAHTEKARLIK ve SARLATANLIKTIR! 
Nerede ise, butun hastaliklara Fibromiyalji diyecekler! Hatta diyorlar da!
Bu gibi "ezberci" davranislar, Tipik ahmak Turk doktor davranisidir. 
Bu gibi ezberci davranislardan uzak durun. Eskiden her hastaya; Astim veya Allerji diyorlardi artik iyice isin
asli anlasilinca ve kepaze olduktan sonra gene deri degistiren YILAN gibi kilif degistiriyorlar. 
Hem Fibromiyalji deyip, gene hem astim ilaclari ve Kortizonlu ilaclar verirlerse hic sasmam.  

Sizin bahstettiginiz sikayetlerin tamami; STRES'e bagli. Aksamlari 1 tablet Atarax alin. 

Mesaj Tarihi: 03 Mar 2022 Saat 20:41
Teşekkür ederim hocam her zaman bizi bilgilendiriyorsunuz, sağolun var olun..

Mesaj Tarihi: 30 Mar 2022 Saat 09:21
Orjinalini yazan: Dr.KadirTugcu Dr.KadirTugcu Yazdı:

Pancar yapar! 
1- Kanama; Mide ve yukarisinda olan kanamalarda, kaka katran renginde cikar.
2- Kanama; Mide altinda olursa, koyu kirmizi renkte olur. 
Famodin ile beraber, diyet yapmaniz gerekir. 

Hocam tekrar merhaba bir dahiliye uzmanına göründüm karın ağrısı+ mide ağrısı şikayetlerimle. Ultrason istedi fakat 2 ay sonraya verildi randevu. İki ilaç reçete etti size sormadan almak istemedim. 
Prabex (20/28)
Pinades (50/80)

Gaz ve şişkinlik devam ediyor sorun daha çok yukarıda gibi. Mide, göğüse yayılıyor bazen. Özellikle çay kahve tüketimi yaptığımda artıyor sanki veya yediğim birşey mi dokunuyor tespit edemiyorum. Bir de her sabah balgam birikiyor boğazıma yeşil veya sarı. Gün içerisinde de çok yoğun sürekli boğazımı temizliyorum. Direk burnumdan akıyor bu, sinüzit dediğiniz için illiadin kullandım değişik periyotlarla. Fakat bunun sebebi reflü olabilir mi? Bu ilaçları alıp kullanmalı mıyım?

Mesaj Tarihi: 30 Mar 2022 Saat 19:08
1- Butun uyarici icecekleri (Kahve, Cay, Kola cesitleri) KESIN..
2- Ac karnina asla sekerli gida almayin. Cukulatayi abartmayin. 
3- Ac kalmayin, az az, ama sik sik yiyin.
4- Muz, Uzum, Incir, Hurma gibi Glikozdan zengin meyvalari yemeyin. Elma, Armut yiyin.. 
Prabex: Bir Antibiyotik!!! NE ALAKA!! 
Pinades: Safra ve barsak spasmlarinda verilir.. NE ALAKA!! 
Cok mu aradiniz bu doktoru? 

Mesaj Tarihi: 30 Mar 2022 Saat 19:29
Hayır hocam aramadım devlet hastanesinde şikayetlerimi anlattım muayene etmeden bu ilaçları yazdı ve ultrason isteği yaptı sadece. Hocam ben debridat kullandım sadece gaz için. Dediklerinizi uygulayacağım ve o zaman sadece famodin kullanacağım anladığım kadarıyla?

Mesaj Tarihi: 30 Mar 2022 Saat 21:19
Aynen oyle..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat