Usg
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=71664
Tarih: 25 Ağu 2025 Saat 17:29
Konu: Usg
Mesajı Yazan: mutlu
Konu: Usg
Mesaj Tarihi: 13 Oca 2022 Saat 17:36
Hocam merhabalar, 34 yaş bayan tiroid usg değerlendirebilir misiniz, çok teşekkür ederim . İyi ki varsınız https://www.hizliresim.com/efyiykt%20" rel="nofollow - https://www.hizliresim.com/efyiykt%20
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 13 Oca 2022 Saat 17:50
Sık sık kontrol gerekir mi, ne kadar sürede gösterilmeli acaba, usgyi radyoloji uzmNı yaptı 6 ay sonra tekrar bakalım dedi, boğaz boyun ağrım var, damarları ağrıyor sanki boynumun sağ tarafının kulaklarım ağrıyor, boğazım yanıyor bademcikte var. , fibromiyalji de var acaba ondan mı . Ne yapayım doktora gitmem gerekir mi. Psikolojikte olabilir bilmiyorum.
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 Oca 2022 Saat 18:43
ONCE: TSH, T4 bakilir, supheli bir durum olursa, US cekilir! Bu degerler normal ise, sakin fazla kurcalamayin.
|
Mesaj Tarihi: 13 Oca 2022 Saat 18:49
Hocam onlar normal çok şükür, 6 yıl önce nodül var demişlerdi, 6 yıldır hiç usg çektirmemiştim. Boynum ağrıyor diye gittim. 1 cm nodül dedi 6 ay sonra kontrol dedi, etrafında bozulma kanlanma olup olmadığına bakılmalı, biyopsi VS dedi. 6 ayda belli olur mu Allah korusun bir sorun olsa yoksa duygusal mı davrandı hocam. Biraz tedirgin oldum.
|
Mesaj Tarihi: 13 Oca 2022 Saat 19:08
Hormon etkisi olmayan nodullerle ugrasmayin!
|
Mesaj Tarihi: 13 Oca 2022 Saat 19:18
Hocam hiç tsh t3 t4 nasıl bile denilmedi ki, tsh t3 t4 normalse kötü huyluyla dönme ihtimali yok mudur, sizden başkasına güvenmez olduk. İyi ki varsınız hep var olun inşaallah i.
|
Mesaj Tarihi: 13 Oca 2022 Saat 23:08
Herkeste, Tiroid kanseri olma yuzdesi kac ise, sizde de o kadardir.
|
Mesaj Tarihi: 14 Oca 2022 Saat 11:39
Hocam peki bende tiriodit var mı bu USG'ye göre, varsa iltihap için ne önerirsiniz, benim boyun yanlarım ağrıyor kulağım ara ara ağrıyor, ensem ağrıyor omuzlara doğru ağrı oluyor, fibromiyolji de var. iklim etkisi mi bilmiyorum, doktora gitmemi önerir misiniz. Bu nodüllerin kendi kendine küçülme ihtimali olabiliyor mu. tekrar tekrar teşekkür ederim.
|
Mesaj Tarihi: 14 Oca 2022 Saat 19:15
ONCE: TSH, T4 bakilir, supheli bir durum olursa, US cekilir!
|
Mesaj Tarihi: 14 Oca 2022 Saat 19:55
Çok teşekkür ederim hocam bu değerler 3 ay önce normaldi ama yine ölçtreyim inşaallah anti tpolara da gerek var mı acaba
|
Mesaj Tarihi: 15 Oca 2022 Saat 03:30
Mesajı Yazan: sihaya34
Mesaj Tarihi: 24 Kas 2023 Saat 21:47
Hocam merhabalar, ben de uzun süren grip sonrasında tiroit iltihabı olmuşum. Usg de öyle çıktı ve aynı zamanda tsh hormonum düşük t3 ve t4 yüksek çıktı. Bu 3 haftada kalp çarpıntısı, terleme, ve kilo verme de baş gösterdi. Sol tiroitim olduğu yerde çok fazla ağrı var. Yurtdışı turuna gideceğim için kortizon iğne önerdi doktor. Onu vurulunca 1 hafta çok iyiydim sonra yeniden ağrım başladı, çarpıntı, halsizlik, duygusallık. Ne yapmalıyım sizin her konudaki fikirleriniz çok kıymetli benim için.
|
Mesaj Tarihi: 25 Kas 2023 Saat 02:09
Benim bransim ile ancak buraya kadar. Tedavi faslini, Endokrin doktoru ile gorusun.
|
|