Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kendim İçin Helikobakteri

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=71576
Tarih: 23 Tem 2025 Saat 19:01

Konu: Kendim İçin Helikobakteri
Mesajı Yazan: Zorannelik
Konu: Kendim İçin Helikobakteri
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2022 Saat 20:46
Hocam mide şikayetleri sebebiyle dahiliyeye gittim. Yaklaşık 7-8 senedir zaten Reflü gastrit var mide kapakçığı bozuk bir de mide fıtığı gibi birşey var diyaframa baskı yaptığı için kronik öksürük tarzı birşeye sebep oluyordu. O zamanlar gaviscon ve nexium kullandım bir süre, çok şükür mide şikayetleri yoktu ama yine benzer bir öksürük başlayınca yeniden doktora gittim endoskopiye girdim, endoskopi raporu şu şekilde: 
BULGULAR :Özefagus distalinde mukoza hiperemik ödemli idi.İleri derecede LES gevşek
izlendi.
Tüm mide mukozası hiperemik ödemliidi.
Antrumdan biyopsi alındı
Pilor santralize ve fonksiyone idi.
Bulbus hiperemik ödemli idi. forme yapıda idi.
Postbulber duodenum normaldi.
U manevrası ile hiatus ve kardiya normaldi.
BİYOPSİ :Antrum
TANI :Özofajit
LES Gevşeklği
Pangastrit

Midede yara varmış parça alıp patolojiye göndermişler onun sonucu da şöyle:
Makroskopi antrum 3x2x2 mm ölçülerinde 1 adet endoskopik biyopsi materyali TTA,1P1K
Histokimya yapılan histokimya boyamalardan; ws-h.pylori görüldü (+2)
Pas/pasab: metaplazi görülmedi. (Pas;pas+ab ph2.5)
MT: kollajen artışı gorulmedi
Yapılan immunhistikimyasal boyamalardan panck ile şüpheli hücrelerde (-) sonuç elde edildi  synaptofizin (-) görülmüştür.
Tanı: kronik gastrit, antrum, endoskopik biyopsi materyali
Aktivite şiddetli
Kronisite orta şiddetli
İntestinal metaplazi görülmedi
H.pylori görüldü 2(+)

Patoloji sonucu çıktıktan sonra Trio adında 1000mg+500mg+30mg tedavi paketi ilac verdi hocam.

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2022 Saat 20:51
Söylemeyi unuttum sayın hocam, bir de bu ilaç bitince tekrar yazdırıp 2 paket kullanmamı soyledi dahiliye uzmanı.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2022 Saat 21:09
   " 7-8 senedir zaten Reflü gastrit var mide kapakçığı bozuk bir de mide fıtığı gibi birşey var diyaframa
 baskı yaptığı için kronik öksürük tarzı birşeye sebep oluyordu."

Tamamen palavra oldugu ve sizi 7-8 seneden beri DOLANDIRDIKLARI belli oldu. 
Yukardaki yorum tamamen palavra. 
Uclu tedaviyi kullanin. 

Mesaj Tarihi: 05 Oca 2022 Saat 21:27
Ben cümleyi biraz bozuk yazdığım için yanlış anlaşıldı sanırım hocam. 7-8 sene önce özel bir hastanede endoskopiye girdim, çıktığımda doktor pişkin pişkin 3 tane yara var 2si kanser riski taşıyor hemen ameliyat olmanız lazım dedi, eşim madem öyle bir risk var neden örnek alıp incelemeye gondermediniz deyince sizin zaten ameliayt olmanız şart o yüzden ameliyatta alırız diye düşündük dedi yine piskince. Bir sürü tartismadan sonra Konya'da üniversite hastanesinde bir gastro uzmanı tanıdığa gorunduk yine endoskopiye girdim, onlar midede bir tane bile yara olmadığını ama Reflü gastrit olduğunu kapakcigin bozuk olduğunu bir de diyaframa baskı meselesini söylediler ve bunların tedavisine dönük olarak nexium ve gaviscon verdiler. Mide asidinin baskılanması sonucu mide şikayetlerim sona erdi çok şükür ama öksürük ara ara gelip kayboluyor aşırı bir öksürük de değil ama artık insanlar yüzümü görmeden oksurmemden tanıyıp benim geldiğimi tahmin ediyorlar:) Bu süreçte akciğerlere de baktırdım defalarca röntgen de çekildi yıllar boyu kulak burun boğaz doktoruna da göründüm çok şükür onlar temiz çıkınca ben de öksürüğü doktorun dediği gibi diyaframa baskı mevzusuna bağladım. Çok özür diliyorum oldukça uzun yazdım. Üçlü tedaviyi bitireceğim inşaallah 2 hafta sonra tekrar yazdırıp kullanacağım çok çok çok teşekkür ediyorum sayın hocam.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat