Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Tekrarlayan hastalık

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=71418
Tarih: 21 Eki 2025 Saat 19:30

Konu: Tekrarlayan hastalık
Mesajı Yazan: Yasyas
Konu: Tekrarlayan hastalık
Mesaj Tarihi: 23 Ara 2021 Saat 17:11
Kadir bey merhaba oğlum ağustos 2017 doğumlu 4,5 yaşında sayenizde bir kere antibiyotik kullandı bugüne kadar çok teşekkürler…
3yaşından beri kreşe gidiyor ilk yıl çok hastalanır dersiniz biliyorum fakat 2.yılı bitti bu aralar bir hafta iyi bir hafta hasta (burun akıntısı öksürük vs gribal enfeksiyon)
Neden bu kadar sık hastalanıyor olabilir kreş yeni  değil çünkü?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Ara 2021 Saat 19:49
Demek ki, "Kolleksiyonunu" tamamlayamamis.. Sabirli olun. 

Mesaj Tarihi: 25 Ara 2021 Saat 12:54
Teşekkürler doktor bey üç yaşına kadar anne sütü aldı bağışıklığı çok şükür güçlü genellikle ayakta geçirir sizin bilgilerinizle ilaç da kullanmam. Şimdi de yoğun öksürük ve burum akıntısı var illidin sprey kullanıyorum tıkanınca 4 yaş 18,5 kg. Evde bir de yenidoğan var abi çok sık hasta olunca bebeğe geçer diye  korkuyorum yapabileceğim birşey var mı?

Mesaj Tarihi: 27 Ara 2021 Saat 16:41
Büyük oğlumun ateşi ve öksürüğü devam ediyor üçüncü gün 40a kadar çıktı müdahalede bulunmuyorum. Evde bir de  3 aylık bebej var ona geçerse ne yapmam gerekir hapşırmalar arttı çünkü?

Mesaj Tarihi: 27 Ara 2021 Saat 20:34
Ev ici bulasmalari onleyemezsiniz. Eninde sonunda bulasacak. 
Grip icin anlattiklarimi okuyun ve uygulayin. 

Mesaj Tarihi: 29 Ara 2021 Saat 10:54
Kadir bey oğlumun ateşi geçti hafif öksürük ve burun akıntısı devam. Bir gece kulaklarım ağrıyor dedi ama çok şiddetli olmayınca müdahale etmedim fakat sürekli ne efendim duymuyorum sesli konuş diyor enfeksiyon sonrası az duyma olabilir mi ne yapmak gerekir?

Mesaj Tarihi: 29 Ara 2021 Saat 19:00
DAIMA Gripal enfeksiyonlardan sonra, bu gibi sikayetler olabiliyor.
Bu sikayetler; ASLA Allerjilerde ve bakteriel enfeksiyonlarda olmaz. 
Oztaki borusu kapali olabilir, 5 gun Iliadin damla , gunde:2x2'ser damla, sirt ustu yatar durumda damlatin.
Damla bulamazsaniz, Spreyi, damlalikli bir sisiye bosaltin. 

Mesaj Tarihi: 03 Şub 2022 Saat 23:06
Kadir bey merhaba; bir kez covid geçirdik tekrar geçiriyoruz. Tekrar olduğunda etkileme dozu düşer mi? Aynı şiddette mi geçirilir?

-4aylık bebekle pozitif olan kişi aynı odada kalıyor ev içi bulaş önlenemez dersiniz aynı odada kalması sorun olur mu?

-60yaşında annem hiç covid olmadı şuan bizimle aynı evde kalp rahatsızlığı var ne önerirsiniz?

Mesaj Tarihi: 04 Şub 2022 Saat 02:54
Ev ici bulasmalari hicbir sekide onleyemezsiniz. 
Herkes asi olmalidir. Ben 77 yasinda asilarimi oldum.. 

Mesaj Tarihi: 04 Şub 2022 Saat 08:58
Herkes aşılı kadir bey 4yaşında çocuk ve 4aylık bebek hariç.
Tekrar bu hastalığı geçirmek neden bağışıklık kazanılmıyor
Her seferinde aynı şiddette mi geçirilir?

Mesaj Tarihi: 04 Şub 2022 Saat 15:59
Molnupiravir ilacı kullanılacakmış kadir bey covid için ne düşünüyorsunuz?

Mesaj Tarihi: 04 Şub 2022 Saat 19:11
Bakin, kac kere anlattim!
Hastalik gecirdiginizde, sadece virusun, hucre icine giren genetik yapisina bagisiklik kazaniyorsunuz. Bu 
yapi  her mutasyonda degistigi icin, kazandiginiz bagisiklik bir ise yaramiyor. Grip viruslerinde de ayni 
durum  oldugu icin, asi her sene tekrarlaniyor. 
Buna mukabil; BionTech asisi oldugunuzda, Virusun hucre icine girmeyen, disarda kalan, SPIKE(Diken) 
proteinine karsi bagisiklik kazaniyorsunuz. Spike proteni daha sabit bir yapiya sahip oldugu ve mutasyon
ile degismedigi icin, asi bagisikligi daha uzun omurlu oluyor. O yuzden;uygulanmis olan,Sinovac asilarinin
hicbir koruyuculugu yok! Covid ile ilgili makalelerimi okuyun. Ben bunlari daha BionTech asisi ilk ciktiginda
 anlatmistim.  
Molnupiravir, cok pahali bir ilac. Gariban halka uygulanir mi, bilemem... 
Ayrica da, salginin ilk gununden beri neler denenmedi ki! 
Kinin dediler, bakkallarda Tonik su kalmadi!! 
Gumus suyu dediler, virus yok, 5G'den oluyor dediler, bir Prof. cikti; "mevsimsel grip gibidir" dedi, gordu 
sonra, 3 sene devam eden "mevsimseli"!! 
(Sitma ilaclarini) Chloroquinin'li ilaclarla hastalarin Karacigerlerini mahvettiler. 
Daha bir suru sacmaliklar denendi, bakalim bu tedavi bir ise yarayacakmi? 

Mesaj Tarihi: 06 Şub 2022 Saat 15:34
İyi ki varsınız teşekkürler kadir bey. Keşke yetiştirdiğiniz hekimler olsa ya da il il önereceğiniz hekimlerin bir listesi olsa güvenle muayene olurduk…

15gün içerisinde tekrar ailecek covid geçiriyoruz sizin dediklernizi uygulayarak hep atlattık ama bu sefer çok zorlanıyoruz kadir bey.
Ben emziriyorum öksürük boğaz ağrısı acısı güçsüzlük eklem ağrısı dayanılmayacak boyutta
4,5 yaş oğlum ve 4aylık oğlum sürekli öksürüyor özellikle bebek için endişeleniyorum ilaç vermek istemiyorum ama çok öksürüyot ne önerirsiniz?

Mesaj Tarihi: 06 Şub 2022 Saat 19:11
1- Ha, ha ha!!! Benim usul doktorlugun,"ek gelirleri" olmaz. O yuzden kimse, Ates, Oksuruk, Grip hakkinda
   anlattiklarimi degil ogrenmek, duymak bile istemiyorlar. '80'li yillardan beri bunlari  hep anlatiyorum, hic
  doktorlar uzerinde bir etkisi oldumu?? Bilakis arkadan gelen her yeni nesil, bir oncekine rahmet okutacak
  kadar sahtekar yetisiyor. Zira, simdiki Tip egitimi veren  Prof. lari bile bir onceki neslin sahtekarlari.
  Resman sahtekarlik egitimi veriyorlar. 
2- Oksuruk, vucut savunmasidir. Sakin kesmeye veya baskilamaya calismayin. 
  SAKIN, oksuruk icin Turk doktorlara gitmeyin, benim "Oksuruklu Hastaliklar Tablomu" iyi inceleyin. Ben
  ne yazdi isem, onlari tatbik edin. Sadece: Limonlu bal, Serum Fiz ve ColdMix kullanin. 

Mesaj Tarihi: 06 Şub 2022 Saat 19:34
Kullandık kadir bey yıllardır olduğu gibi ama bu sefer çok ağır tantum verde sprey de kullandım hiç etkisi olmadı ayağa kalkamıyoruz

Mesaj Tarihi: 06 Şub 2022 Saat 21:49
Kendinizi sicak tutun, yataktan cikmayin. Bol sivi (sicak) gidalar alin.

Mesaj Tarihi: 06 Şub 2022 Saat 22:05
Öksürük tablonuzu inceledim kadir bey 4.5 yaş oğlumda ateşsiz öksürük varken şuan ateşi çıktı 3.gününde. 4,5 aylık oğlum da ise hala ateşsiz öksürük şeklinde.

Ben de yoğun boğaz ağrısı ateşsizvöksürük ve yoğun eklem ağrısı şeklinde devam ediyor 

Mesaj Tarihi: 06 Şub 2022 Saat 22:25
sadece: Limonlu bal, ColdMix kullanin, gerekirse, sicak buhar uygulayin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat