Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Burun tıkanıklığı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=71365
Tarih: 27 Eki 2025 Saat 00:42

Konu: Burun tıkanıklığı
Mesajı Yazan: Bsarıkaya
Konu: Burun tıkanıklığı
Mesaj Tarihi: 19 Ara 2021 Saat 00:16

Hocam 5,5 yaşındaki süt alerjisi ve uzun süren ürtiker geçmişi olan oğlumuzun birkaç aydan uzun süredir devam eden burun tıkanıklığı vardı. Ara ara hastalandığı dönemler oluyordu elbette ama hastalığı ilaçsız atlatsak da tıkanıklık geçmiyor, tuzlu su vs açmıyordu burnunu. Gece uykusu çok sıkıntılıydı, arada nefes alamayıp sık sık uyanıyordu. Devamlı ağzı açık ve salyalı geceleri. Dün hasta olmadığı halde bu haliyle ilgili bi baksın diye doktora götürdük. Boğazında hafif kızarıklık da var dedi. 

Umca solüsyon (15 gün 3x15 damla)

Nazoster (günde 1 kere 1 ay)

Singulair çiğneme (günde 1 tane 3 ay)

Vaxoral (10 ar günlük periyodlarla 3ay)

Doxafin (1 ölçek 7 gün)

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 19 Ara 2021 Saat 00:17

Hocam biz ara ara gidiyoruz doktora, ne yazsa hiç kullanmıyorum aslında. Sayenizde bugüne kadar zyrtec şurup, iliadin damla ve calpol harici bişey kullanmadan geldik. Ama bu sefer ne verirse kullanıcam artık demiştim. Şimdi ilaçları tek tek forumda aratınca yazdıklarınızı okudum… şimdi hiçbirini kullanmayayım mı hocam? Bu tıkanıklık nasıl geçer, buhar tutuyoruz, evi nemlendiriyoruz, sümkürtmeye çalışıyoruz ama geçmiyor. Konuşurken de sanki boğazında bişey var gibi boğuk konuşuyor hep.

Mesaj Tarihi: 19 Ara 2021 Saat 00:23
https://resimyukle.io/r/DzyaWSueWk" rel="nofollow - https://resimyukle.io/r/DzyaWSueWk

Bir de bu tahlilleri önerdi

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Ara 2021 Saat 03:33
Resim acilmiyor. 
Ama soylediklerine ve verdigi ilaclara bakilirsa, tam bir SAHTEKAR! 
SAKIN: Verilen ilaclarin hicbirini kullanmayin. 
1- UMCA, bildigin ALKOL..Icerigini okursaniz, Etil alkol(Etanol) miktarini da gorebilirsiniz. 
2- Nazoster: Kortizon, sahte iyilik hali ile sizi oyalayacak, ama 10 sonra tekrar doktora gitmek zorunda 
kalacaksiniz.  "Sahtekarligin 3 Safhasi" yazimi okumadiniz mi??? 
3- Singulair: Astim ilaci. Bronslari genisletip, hastaligin daha kolay akcigerlere inmesini saglayacak. 
4- Vaxoral; sadece bazi BAKTERILERE karsi bagisiklik olusturabilir ama, viruslar uzerine hicbir etkisi yoktur. 
Paraniza yazik! 
5- Doxafin: Uyku ilaci olarak kullanilan bir cins allerji ilacidir.
Cok namussuz doktor gordum ama bunun kadarina az rastlanilir. 
Sadece Grip icin anlattiklarimi kullanin. 

Mesaj Tarihi: 19 Ara 2021 Saat 09:35
Ah hocam nasıl bir çarkın ortasında kaldık biliyorsunuz. Oğullarım yine şanslı, sizin sayenizde. 4 yaşındaki yeğenim şu an coronadan 5 gündür hastanede yatıyor, sadece ateşi vardı aslında, antibiyotik serum, kan sulandırıcılar ne varsa kullanıyorlarmış. Hergün ciğer filmi çekiliyor leke var diye. Anlatamıyorum da, cahil olan ben olmuş oluyorum. 
5 yıldır hayatımızdasınız, ailemizden birisiniz bizim için. Ne büyük nimetsiniz bize. Sevgimin tarifi yok, bir kere telefonda konuşmuştuk, sesinizi duyunca konuşamamıştım, tam olarak boğazım düğümlenmişti. Konuşmamız bittiğinde hala ağlıyordum ben, hatırlayınca hala gözlerim doluyor❤ 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Ara 2021 Saat 21:01
"Sut allerjisi" diye bir sey yoktur... Sut proteinini hazmedememe durumu vardir.
Eger hala sut vermiyorsaniz, dondurma vererek baslayin. Zamanla miktar ve ogun sayisini arttirin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat