Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Yürüme Sorunu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=71362
Tarih: 03 Ağu 2025 Saat 23:35

Konu: Yürüme Sorunu
Mesajı Yazan: Bszmra
Konu: Yürüme Sorunu
Mesaj Tarihi: 18 Ara 2021 Saat 17:13
22 aylık oğlum 17.2 kg 94 cm
Doğumda 3760 52 cm.
2 gün önce öğle uykusundan gözleri kızarmış şekilde uyandı.
Beyaz kısımları kırmızı. Akma sulanma çapaklanma kaşınma yok. Sadece kızarık.
Bir de yürümesinde bir sorun var gibi. 10 aylıkken yürümeye başlamıştı. 
Ama şimdi yeni yürümeyi öğrenen bebekler gibi yürüyor. Adımlarını zor atıyor. Sanki çok spor yapılır da hamlanır ya uykudan uyanına odun gibi yürüyor. Ağlama sızlama yok. Diğer zamanlarda hali normal ama yürüşü normal değil.
Ekimden beri de sürekli grip. Hiç burun akıntısı geçmedi tam geçer gibi koyulaşmaya başlarken akıntı yine sulanıp başa döndü.
Yürüyüşünün öyle olması beni korkutuyor.
Aynı dönem kakasnı yaparken canı yanacak diye kastı kendni. Acaba ondan mı öyle yürüyor. İçerde yara var da oyüzden mi rahat yürüyemiyor diye geliyor aklıma.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Ara 2021 Saat 19:29
Viral Konjonktivit  (Covid) olabilir.. Bir Goz doktoru gorsun. 

Mesaj Tarihi: 18 Ara 2021 Saat 19:32
Yürümesi de mi ondandır hocam? Yürüyüşü sıkıntılı

Mesaj Tarihi: 18 Ara 2021 Saat 19:36
Olabilir. Once bir Goz doktoru gorsun. Covid derse, "yurumesi de" ondan olabilir. 

Mesaj Tarihi: 18 Ara 2021 Saat 19:38
Covid bzm bu covid 19 olan mı hocam.

Mesaj Tarihi: 19 Ara 2021 Saat 03:01
Hocam doktora gittik influenza testi negatf diğer yapılan kan testleri de normal değerde geldi.
Covid testi yapmadılar
Wbc değer 16.33 çkmş
Daha genel tetkikler için 23ü e randvu verdiler neden düzgün yürüyemiyor diye.
Tutunarak yürüyor elimi bırakmak istemiyor. Yürüyüşü normal değil rahat yürüyeyor.
Neden olabilir?

Mesaj Tarihi: 19 Ara 2021 Saat 03:38
Bazi viruslar, sinir uclarinda bozukluklar yapabiliyor. Gecici bir durumdur. Yurumesine bos verin,
Gozu icin ne yaptilar? 

Mesaj Tarihi: 19 Ara 2021 Saat 10:15
Gözü için birşey demediler. Acile gittik pazartesi göz doktoruna götüreceğim.
Sabah uyandı ayaklarının üzerine kalkamıyor.

Mesaj Tarihi: 19 Ara 2021 Saat 12:47
Uzanır vaziyetteyken bacaklarını istediği gibi hareket ettiriyor. Yukarı aşağı sağa sola kuvvetli şekilde. Yüzükoyun durunca elleri dizleri üzerine kalkabiliyor.
Ama artk yürüyemiyor kendi kendine yürüyemiyor elinden tutup yürütmeye başladğımda adumlarını atamıyor. Ağrısı var gibi ağlıyor kucağma geliyor

Mesaj Tarihi: 19 Ara 2021 Saat 21:12
Bazi viruslarda, boyle durumlar olabiliyor. Bunlarin en tehlikeli olani; Cocuk Felci (Polio) yapan virustur.
Polio haric, hepsi eski haline doner. Bir tek Polio kalicidir. Polio asilari dunya'da yaygin olarak kullanilmaya
baslanildigindan beri, gorulmuyor. Bir tek; Polio kontrol altina alindiktan sonra, (gereksiz yere) hala israrla
Agizdan verilen Polio asisina (Sabin asisi) devam edilen (Turkiye gibi) ulkelerde, Tip2 Polio asi virusu bazen
hastalik yapici sekle donusebiliyor ve Poliomyelit hastalarina rastlanabiliyor. Bebeklere yapilan 5'li karma
 icindeki  Polio asisi (Salk asisi) bunu yapmiyor. 
Sicak kompresler iyi gelir. 

Mesaj Tarihi: 19 Ara 2021 Saat 21:16
Hocam biz en son 1.5 yaş aşılarını olduk. Karma aşı ve ağızdan verilen polio aşısı da yapılmış.
Yarın doktora götrmeyi düşünüyorduk. Mr röntgen ne isterlerse el mahkum çektirecektik.
Şimdi hiçbirşey yaptırmadan kendiliğinden geçmesini mi beklemeliyim. Doğru mu anladım hocam.

Mesaj Tarihi: 19 Ara 2021 Saat 21:25
Hocam şimdi çok korktum 1 5 yaşında ağzdan verilen polio aşısından olur mu belirtiler 22 aylıkken çıkar mı ? Yoksa karma aşı da yapıldığı için bizde öyle bir ihtimal yok mu?

Mesaj Tarihi: 19 Ara 2021 Saat 21:33
Sizde bu risk YOK. 
Ileri tetkiklere de gerek yok.... 
Giderseniz ve ileri tetkiler isterlerse sakin yaptirmayin. 

Mesaj Tarihi: 20 Ara 2021 Saat 12:33
Dün akşam ağrı kesici verdim 2 kez. Yürümeye başladı. Yine adımlarını temknli atıyor gibi. Ama ayaklandı yürüdü.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat